Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Del Piero: με τη Fiorentina βεβαιωθήκαμε ότι είμαστε για scudetto!

Ο capitano παίρνει το παιχνίδι πάνω του, κάνει και την αυτοκριτική του και εμψυχώνει την ομάδα: να το πιστέψουμε, είμαστε για πρωτάθλημα διαλαλεί μέσα από τα σημερινά πρωτοσέλιδα.

"Νιώθουμε πως είμαστε μεγάλη ομάδα, νιώθουμε ότι είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε για τον τίτλο", τονίζει ξανακοιτώντας ψυχρά την αναμέτρηση με τη Fiorentina (το ματς και βίντεο, εδώ). "Δεν μπορούμε να πετάμε έτσι δυο βαθμούς. Είχαμε περισσότερες από μια ευκαιρίες να καθαρίσουμε αυτή την αναμέτρηση. Αυτοί ήταν καλοί αλλά εμείς χαραμίσαμε μια σειρά από απίστευτες ευκαιρίες. Μία έτυχε σε μένα, αλλά ίσως να έφτασα πολύ κοντά στον Frey και έχασα ένα εύκολο γκολ -σημάδεψα πολύ χαμηλά. Είχαμε απόλυτα τη δυνατότητα να κερδίσουμε σε μια σειρά περιστάσεις. Στην περίπτωση του δικού τους γκολ, το πέτυχαν με το μόνο δυνατό τρόπο: μακρινή μπαλιά, τσίμπημα της μπάλας, κατάληξη. Τους βγήκε καλά, σ' εμάς μένει η απογοήτευση"...
Αισιόδοξος και μαχητικός πάντα ο capitano -χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι ξέρει να ανορθώνει το ηθικό των συμπαικτών του- επισημαίνει την κακή στιγμή όλων των άλλων μεγάλων, τις ισοπαλίες της Inter και της Roma (εντός αυτή) και κυρίως την εντός έδρας ήττα της Milan: "Αυτά τα ενενήντα λεπτά στην πρεμιέρα μετράνε λίγο αν και κάποια συμπεράσματα μπορείς να τα βγάλεις. Η απογοήτευση που κατάπιαμε τόσες ευκαιρίες παραμένει για μια στιγμή, μετά περνά. Από τη Φλωρεντία φύγαμε με μια βεβαιότητα, ότι είμαστε μια ομάδα που είναι σε θέση να φτάσει στον τίτλο. Θυμίζω ότι είμαστε η Juventus και επομένως οφείλουμε να έχουμε ψηλές και ορατές φιλοδοξίες".
Μπράβο capitano! Μετά τον Buffon που διαλάλησε πως με αυτή την ομάδα δεν φοβάται καμιά καυτή ευρωπαϊκή έδρα, άλλος ένας, η σημαία της Juventus, στέλνει το μήνυμα: Εμπρός, πάμε να παίξουμε στα ίσα με όλους, να κερδίσουμε ό,τι αναλογεί στην ιστορία της Juve!
Zidane: στο ύψος της Real η Juventus
Το αναγνωρίζει και ένας μεγάλος πρώην, που μας πίκρανε πολύ (και τον πικράναμε αποκλείοντάς τον όταν πήγε στη Μαδρίτη), ο Zinedine Zidane: "Ο Ranieri έχει τόσους πρωταθλητές, θα μ' άρεσε να κερδίσει το scudetto", δηλώνει στη Gazzetta dello Sport και, σημειώνοντας πως η αναμέτρηση Juventus-Real είναι κλασική, τονίζει: "η Juve βρίσκεται στο ύψος της Real. Και ξαναβλέπω τον Del Piero πρώτο σκόρερ". Μακάρι!
Πηγές: Corriere dello Sport, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: