Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Grazie Juve, una festa meravigliosa!

"Η νίκη ήταν πάντα συνήθειά μας και είναι μια πανέμορφη συνήθεια" είπε ο Andrea Agnelli πριν εμφανιστούν στο γήπεδο τα 29 scudetti, οι παλιές δόξες, ο Boniperti με τον Del Piero στο θρυλικό παγκάκι, ο Gianni και ο Umberto Agnelli, το συγκλονιστικό in memory του Heysel... Welcome Home!

(Update 3) Μετά το streaming αυτής της φανταστικά συγκινητικής τελετής έναρξης που το Juventus.com χάρισε στους φιλάθλους της σε όλο τον κόσμο, ας απολαύσουμε στιγμιότυπα από το επίσημο βίντεο της τελετής)


(Update 4) "Το γήπεδο λέει πάντα την αλήθεια ... το γήπεδο μας ανέδειξε 29 φορές πρωταθλητές Ιταλίας" (από την ομιλία του προέδρου).


Capitani για πάντα
Σύλληψη ultra με κροτίδες

(Update 5) Μοναδικό μελανό σημείο, η σύλληψη από τη Digos ενός 21χρονου tifoso juventino για κατοχή εκρηκτικών. Ο νεαρός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Daspo, εντοπίστηκε σε ένα γκρουπ ultras που είχε πρωταγωνιστήσει στην έλρηξη δυο μολότοφ σε ένα πάρκινγκ. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν επάνω του δυο φωτεινοί δυαλοί 20 εκ. και δυο κροτίδες μεγάλου μεγέθους. Η βία πρέπει να μείνει μακριά από το στάδιο.
(Update) Για την ιστορία: το πρώτο γκολ στο νέο στάδιο το έβαλε (στο φιλικό με τη Notts County, μετά τη γιορτή) ο Luca Toni, στο 53' μετά από την απόκρουση του πέναλτυ του Quagliarella. (update 2) Στο 86' ο Manninger δέχτηκε από κοντά το 1-1...

Πηγή: Juventus.com, Torino Today

17 σχόλια:

Stefanos K. είπε...

Fantasmagoriko...pragmatika anatrixiasa...Welcome Home..

Vero Juventino είπε...

BENVENUTO A CASA!!!
:)

Juve-ntinos.!!! είπε...

Όλα ήταν μαγικά όπως αρμόζει στη Μεγάλη Κυρία.
Μπράβο σε όλους όσους έβαλαν το χεράκι τους στο να γίνει αυτό το στολίδι που πολύ σύντομα θα το φοβούνται όλοι.
Πάμε για μεγάλα πράγμα και πάλι, όπως παλιά και ίσως μεγαλύτερα.
FORZA JUVE. FINO ALLA FINE.

bianconera είπε...

Θεαματική και άκρως συγκινητική τελετή. Μόνο χαρές από δω και πέρα!

xristos tz. είπε...

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΥΧΟΜΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΧΡΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Κ Σ"ΑΥΤΟ Τ ΓΗΠΕΔΟ.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ένα φάουλ μόνο, το ότι δεν προσκλήθηκε ο Moggi: "δημιουργήσαμε το σχέδιο, βάλαμε τους αρχιτέκτονές μας να γυρίσουν όλο τον κόσμο για να δουν τα πιο καλά πράγματα των άλλων σταδίων. Δεν έχω να πω τίποτε σε κανέναν, απολαμβάνω το θέαμα. Είναι μια όμορφη εκδήλωση αλλά προσκλήθηκαν οι υπαίτιοι του υποβιβασμού (σ.σ. ο Moratti δεν ήρθε), εκείνοι που δνε επέτρεψαν την ανάκληση του Scudetto από την Inter και όσοι δεν την υπερασπίστηκαν αλλά δεν προσκλήθηκαν οι πρωταίτιοι των τελευταόιων απρόμαυρων νικών. Αν αυτή είναι μια όμορφη εκδήλωση, ας την απολαύσουμε. Ο Andrea Agnelli δεν έχει ευθύνες σε αυτή την ιστορία, υπερασπίστηκε την εικόνα του μπαμπά του και της Juventus. Είμαι ικανοποιημένος για τη γιορτή. Λυπάμαι γιατί ενώ το scudetto υπ' αριθμόν 29 σηκωνόταν στον ουρανό, δεν υπήρχαν οι πρεωταίτιοι των scudetti. Περίμενα την πρόσκληση, δεν είπα σε κανέναν ότι δεν προσκλήθηκα. Αν το ήξεραν ο Gianni Agnelli, ο Avvocato Chiusano ή ο Umberto Agnelli θα είχαν σηκωθεί από τον τάφο. Θέλω πάντως να εςυχαριστήσω δημόισια όλους τους παίχτες που ήταν υπό τη διαχείρισηή μου", δήλωσε ο Luciano Moggi.

Ανώνυμος είπε...

paidia telika to onoma katalavame sigoura poio tha einai??

Un Gobbo ad Atene είπε...

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete, παρών στην τελετή, ρωτήθηκε για τα 29 scudetti που η Juve έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι έχιε κατακτήσει στο γήπεδο: "δεν υπάρχει τσακωμός ανάμεσα σε μας και τη Juve, ίσως αυτή η υπόθεση τελειώσει κάποια μέρα αλλά τώρα φαίνεται πως είναι πολύ βωρίς. Εμείς γνωρίζουμε τη θεσμική διαδικασία και τη θέληση των tifosi juventini, τη θεωρώ ως μια χαρούμενη εκδήλωση και τίποτε παραπάνω (σ.σ. !!!). Επιπλέον, σκέφτομαι ότι παρακολούθησα ζωντανά περισσότερους τελικούς της Juventus στο Champions League εγώ από ότι πολλοί από τους παρόντες απόψε εδώ, και μάλιστα εκείνη την εποχή δνε ήμουν καν στην Ομοσπονδία".

Θράσος απύθμενο. Αλλά σήμερα γιορτάζουμε οπότε θα ασχοληθούμε μαζί του από αύριο χωρίς ναξεχνάμε τι είπε σήμερα, τι διανοήθηκε να πει σήμερα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ανώνυμε, το όνομα αναμένεται.

Όσον αφορά το ματς, νομίζω ότι ισχύει το σχόλιο των παιδιών του Vecchia Signora: "τουλάχιστον για απόψε, ή μάλλον, ΜΟΝΟ για απόψε το πιο αναμενόμενο θέαμα δεν ήταν αυτό που πρόσφεραν οι 22 στο γήπεδο" που άλλωστε, όσον αφορά τους δικούς μας, πρόσεχαν τα πόδια μας (και καλά έκαναν) ενόψει campionato.

Παναγιώτης είπε...

Δεν σας κρύβω ότι σε πολλά σημεία αυτής της εκπληκτικής τελετής έναρξης κόντεψα να πλαντάξω στο κλάμα. Bravo σε όλους όσους συμμετείχαν ώστε να δημιουργηθεί αυτό το υπερθέαμα μα πολλά περισσότερα bravo στην ίδια την ομάδα που μας επιτρέπει να ζούμε τέτοιες στιγμές.

Θεωρώ τεράστιο φάουλ την μη πρόσκληση του Lucky Luciano στην έναρξη μίας νέας εποχής για την ομάδα αλλά, γνωρίζοντας ότι η σχέση του με τον πρόεδρο Ανιέλι είναι πολύ καλή, νομίζω ότι όλα έγιναν για κάποιον σκοπό. Προσωπικά περιμένω να ακούσω την τοποθέτηση του Αντρέα για αυτό.

Για την αναμέτρηση δεν θα ασχοληθώ καθόλου πέρα από το γκολ που πετύχαμε... Περίμενα να το πετύχει ο Αλέκος, έστω και με σικέ τρόπο! Δεν πειράζει! Ας ελπίσουμε να το καρφώσει την Κυριακή!

Μετά από την χαρά της φοβερής εκδήλωσης δεν έχουμε χρόνο για τίποτα άλλο από το να ασχοληθούμε με την Πάρμα. ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!

Και κάτι τελευταίο... Welcome home μάγκες μου!

FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

Fino alla fine, Forza JU VE NTUS ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Didaxame podosfairiko politismo shmera kyrioi...

Nots County enw 8a borousame na exoume opoia apo tis Man Utd-Barcelona-Real Madrid kai loipes omoies mas..alla emeis timhsame to idio to podosfairo me mia poly sygkinhtikh kinhsh...(kai sthn agglia pou panta perimenoun thn paramikrh aformh gia na ginoun pikroxoloi, mas evgalan to kapelo)!!

H teleth htan apla ekplhktikh, poly sygkinhtikh h skhnh me to pagkaki, me ton Scirea sthn arxh, me ton avvocato....xarhka poly pou eida tous palious mou hrwes ths dekaetias tou 90'...Oi pragmatika megaloi pane brosta koitwntas prwta pisw...kai exoume mia terastia klhronomia na diaxeiristoume, giati eimaste h juventus kai apoteloume klhronomia gia to pagkosmio podosfairo...

O Andrea Agnelli einai toso wrimos kai sovaros kai pragmatika exei orama kai agapaei poly auth thn idea pou legetai juventus...

Oneireuomai hdh to 3o asteri, arkei na vgaloun to 200% oloi...Pame vhma-vhma...ka8e paixnidi xsexwrista...

DD

bianconera είπε...

Gobbo, πέραν του Moggi υπήρχαν και απουσίες από παλιούς παίκτες π.χ. Ζιντάν, Μπατζιο, Νέντβεντ κ.α., ξέρεις κάτι γι' αυτό?

P.S. Εγώ θα κρατήσω αυτό που είπε ο πρόεδρος: Il campo dice sempre la verita'// Το γήπεδο λέει πάντα την αλήθεια

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Εκπληκτικη τελετη,εκπληκτικο γηπεδο εκπληκτικα τα παντα!ηθελα μοτζι και καποιους παικτες ακομα να ηταν παροντες!καλη μας επιτυχια στο καινουριο γηπεδο!τυχεροι οσοι βρεθηκαν εκει ,εμπειρια ζωης να την λες τα εγγονια σου!!!
Η κυριακη αργει πολυ...ατελειωτες 48 ωρες!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Bianconera, η απουσία που προκάλεσε αίσθηση και για την οποία δεν υπάρχει ακόμα καμιά απάντηση, αφορά το Nedved... Ο Zidane φαντάζομαι ότι είχε υποχρεώσεις στη Real, o Baggio δεν μας προτιμά εδώ και χρόνια (είναι φίλος του Moratti).

dimi patrasso είπε...

ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΣΗΜΑNΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ...
D.PATRASSO.

bianconera είπε...

Oops! Αυτό για τον Μπάτζιο δεν το ήξερα!

Vero Juventino είπε...

JUVENTUS ARENA telika e?