Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

H Juve παρέπεμψε την Inter στην Uefa

Η Uefa ειδοποίησε τη Juve ότι ξεκινά έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Inter στην calciopoli. Θράσος Abete: καλύτερα να αναζητηθεί λύση στο εσωτερικό...
Όπως είχε προαναγγελθεί στη συνέντευξη τύπου της 10ης Αυγούστου από τον πρόεδρο, η Juventus έφερε την Inter στο τραπέζι του κατηγορούμενου της Uefa. Όπως αποκάλυψε ο Tuttosport, το νομικό τιμ της Juventus κατήγγειλε την Inter στην Uefa στις 2 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τις εφημερίδες, τις τελευταίες ώρες στη Nyon ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των nerazzurri η οποία, βάσει του κανονισμού, θα μπορούσε να επιφέρει μέχρι και τον αποκλεισμό του club του Moratti (που δεν αντέδρασε στο δημοσίευμα) από το Champions League ακόμα και αν έχει ξεκινήσει την πορεία του στη διοργάνωση.

Θεωρητικά, οι nerazzurri κινδυνεύουν
ακόμα και με αποκλεισμό από το Champions

Ο Michele Briamonte, επικεφαλής των νομικών της Juventus και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, παρουσάζοντας τα νέα στοιχεία για την calciopoli τα οποία επισημοποίησε με το υπόμνημά του ο αθλητικός εισαγγελέας Stefano Palazzi (εδώ), στην καταγγελία του προς την Εκτελεστική Επιτροπή, τη Γενική Γραμματεία της Uefa και το Control and Disciplinary board επικαλείται το άρθρο 20.5 το οποίο αναφέρει: "οι ομάδες δεν πρέπει να έχουν εμπλακεί ή να τις έχουν εμπλέξει ευθέως ή εμμέσως σε καμιά δραστηριότητα που στρέφεται στην διόρθωση ή επιρροή του αποτελέσματος σε έναν αγώνα εθνικό ή διεθνές".
Πρόκειται για το άρθρο βάσει του οποίου η Uefa απέκλεισε από το Champions League τη Fenerbahce παρ΄ότι η πρωταθήτρια Τουρκίας δεν έχει καταδικαστεί από την τουρκική αθλητική δικαιοσύνη -ήταν αρκετή η "εμπλοκή" της Fenerbahce για να αποκλειστεί (από την Τουρκική Ομοσπονδία) από το Champions League, απόφαση που επιδοκιμάστηκε από την Uefa η οποία είχε προχωρήσει νωρίτερα σε σχετική έρευνα: "σχολιάζοντας την απόφαση του Panel Έκτακτης Ανάγκης της Uefa, o γενικός γραμματέας της Uefa, Giani Infantino δήλωσε: το Panel καθόρισε ότι η τουρκική ομοσπονδία πήρε τη σωστή απόφαση για την προστασία του αθλήματος, παραμένοντας στο ίδιο μήκος κύματος με την πολιτική της μηδενικής ανοχής κατά της αγοραπωλησίας παιχνιδιών", ανέφερε η ανακοίνωση της 24ης Αυγούστου.
Ο Tuttosport επισημαίνει ότι είναι ακριβώς ο γενικός γραμματέας της Uefa, Infantino που έλαβε υπόψη του την καταγγελία της Juventus και κοινοποίησε στο club bianconero ότι ξεκίνησε την έρευνα μέσω των αρμόδιων οργάνων...
Δύσκολο να φτάσουμε σε ανάλογη απόφαση, πόσο μάλλον που η Figc δεν έχει κινηθεί κατά της Inter, αλλά το μήνυμα έφτασε...

Abete: θα ήταν καλύτερο να επιχειρηθεί
λύση των προβλημάτων στο εσωτερικό...

(Update 11/9) O πρόεδρος της Figc, Giancarlo Abete σχολίασε στη RaiSport το υπόμνημα της Juventus στην Uefa με αρκετό θράσος: "δείχνει ότι οι Bianconeri ακολουθούν το δεόμο τους, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο, κατά την άποψή μου, να επιχειρηθεί να λυθούν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας στο εσωτερικό της χώρας μας", είπε λες και δεν είναι η Figc αυτή που, από κοινού με την Ιnter, επιχείρησε να μπλοκάριε την προσφυγή της Juventus στο εθνικό Διαιτητικό Δικαστήριο (εδώ).
Όταν ρωτήθηκε πώς θα τελειώσει η υπόθεση με το scudetto 2006, o Abete απάντησε: "υπάρχει μια απόφαση που ελήφθη το 2006 (σ.σ. μα, δεν μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει απόφαση και γι' αυτό είναι αναρμόδιοι;), υπάρχει ακόμα μια ποινική διαδικασία σε εξέλιξη", είπε διαπιστώνοντας ότι "υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος".

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: