Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

H Juventus ευχαριστεί τη Digos

για τη συνεργασία που οδήγησε στον γρήγορο εντοπισμό του tifoso που επιχείρησε να χτυπήσει τον Di Vaio
Με ανακοίνωσή της, η Juventus "εκφράζει την ευαρέσκειά της για το έργο και τη συνεργασία της Αστυνομίας και ειδικά της Digos που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του Τορίνο, για τον εντοπισμό και την καταγγελία του tifoso που είχε προσπαθήσει να χτυπήσει τον Marco Di Vaio στο τέλος του παιχνιδιού Juventus-Bologna της Τετάρτης. Η επιχείρηση εντοπισμού ήλθε εις πέρας εντός ολίγων ημερών χάρη στις τεχνολογικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν και στη δουλειά ομάδας, τη συνεργασία, με το σύστημα security και το σύστημα ασφαλείας του Juventus Stadium".
Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο φίλαθλο έχει γραφτεί ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εισσόδου (Daspo) 5 ετών, το ανώτατο προβλεπόμενο, απο την Αστυνομική Διεύθυνση. Δεδομλενης και της φασαρίας που δημιουργήθηκε στα, πάντα πρόθυμα να χτυπήσουν τη Juve, media, για τη Juventus ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί ο ανόητος πριν δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το νέο γήπεδο είναι ανασφαλές για τους παίχτες. Στοιχείο που φάνηκε ήδη πως θα ήταν έτοιμοι να επικαλεστούν πολλοί για να προκαλέσουν ακόμα και τιμωρία του γηπέδου.

Πηγή: Juventus.com

6 σχόλια:

kevez είπε...

εξευτελιστική ανακοίνωση πραγματικά. ο,τι πιο ασεβές έχω δει στην ομάδα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Διαφωνούμε!

kevez είπε...

δε λέω πως τέτοιου είδους εικόνες μου προκαλούν ικανοποίηση(ούτε και θυμό βέβαια), απλώς θεωρώ τουλάχιστον αισχρό να αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος σαν εγκληματίας, για 1 σφαλιαρίτσα που ο Ντι Βάιο ούτε κατάλαβε... δηλαδή ο Πορτανόβα που έσπρωξε τον Πέπε, γιατί δεν τιμωρείται???? στην ουσία το ίδιο πράγμα με τον φίλαθλο έκανε. Να πάμε μερικά χρόνια πίσω, όταν ο Ζεμπινά σφαλιάρισε για άγνωστο λόγο εναν κάμερα-μαν γιατί την έβγαλε με 2-3 αγωνιστικές και όχι με 5 χρόνια??? Θέλω να καταλήξω στο ότι ώρες ώρες οι αντιμετώπιση που έχουν κάποιες τέτοιου είδους ενέργειες είναι εντελώς παράλογες όπως παράλογο είναι η διοίκηση της ομάδας να "ευχαριστεί" την ώρα που 1 φίλος της ομάδας αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Άλλοι κανόνες (και θεσμικό πλαίσιο) ισχύουν ΜΕΣΑ στον αγωνιστικό χώρο και άλλοι ΕΚΤΟΣ.

Όπως δεν νοείται κάθε φάουλ που θα οδηγούσε σε σοβαρό τραυματισμό να αντιμετωπιζόταν με παραπομπή του παίχτη-δράστη στα δικαστήρια με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, έτσι η χειροδικία στις εξέδρες δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ...κίτρινη κάρτα από τον αθλητικό δικαστή.

Αλίμονο αν στις εξέδρες μπορούσαν να αναπτύσσονται βίαιες συμπεριφορές σαν του αγωνιστικού χώρου.

Όσον αφορά τη συνεργασία του συλλόγου με την Αστυνομία, είναι αυτονόητη: δουλειά της αστυνομίας είναι οι συλλήψεις, δουλειά των αρμόδιων αρχών η επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

Στην προκειμένη περίπτωση, η μακροχρόνια απαγόρευση εισόδου επιβάλλεται προφανώς για να μην διανοηθεί κανείς να προβεί σε οτιδήποτε βαρύτερο που θα ήταν καταστροφικό σε ένα γήπεδο-κόσμημα, το μόνο, ας μην το ξεχνάμε, χωρίς κάγκελα.

Ένας σύλλογος που έχει πίσω του ένα Heysel έχει ένα λόγο παραπάνω να μη θεωρεί φίλο της ομάδας κάποιον που αδιαφορεί για το τι μπορεί να συμβεί στους άλλους φιλάθλους από τη γενίκευση ενός επεισοδίου ή για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην ίδια την ομάδα που λέει ότι υποστηρίζει: πρόστιμο, τιμωρία γηπέδου και πάει λέγοντας.

Και μια τελευταία παρατήρηση: η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ΔΕΝ συνιστά αντιμετώπιση κάποιου ως εγκληματία (αν τον έβλεπαν έτσι, θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες που προβλέπει η ποινική καταστολή: φυλάκιση). Είναι μια απλή διοικητική πράξη που δείχνει ότι κάποιος δεν θεωρείται φιλάθλος και επομένως του στερείται το δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο. Τίποτε άλλο.

kevez είπε...

ε εντάξει νομίζω πως είναι τουλάχιστον αστείο να εξισώνουμε το προχθεσινό περιστατικό με το Χέιζελ, κι αλίμονο αν η "βία στα γήπεδα" είναι οι σφαλιάρες χάδια.
Το ότι ισχύουν άλλοι κανόνες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου το γνωρίζω γι αυτό και ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου πως οι τιμωρίες για τους οπαδούς για τέτοιου είδους παραπτώματα είναι τουλάχιστον παράλογες. Για ποιο λοιπόν να δίνεται το δικαίωμα σε 1 ποδοσφαιριστή να ξεφεύγει όταν έχει τα νεύρα του κι απ' την άλλη ο οπαδός να είναι υποχρεωμένος να στέκεται παναγίτσα. Σου έφερα ένα κατατοπιστικότατο παράδειγμα με την ενέργεια του Ζεμπινά στην Καλαβρία που στην πραγματικότητα δεν ήταν εντός αγωνιστικού χώρου.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θέλει μεγάλη δόση υπερβολής για να θεωρήσει κάποιος ότι εξισώνω τη σφαλιάρα στον Di Vaio με το Heysel στην παράγραφο, γιατί παράγραφος ολόκληρη είναι: "Ένας σύλλογος που έχει πίσω του ένα Heysel έχει ένα λόγο παραπάνω να μη θεωρεί φίλο της ομάδας κάποιον που αδιαφορεί για το τι μπορεί να συμβεί στους άλλους φιλάθλους από τη γενίκευση ενός επεισοδίου ή για το τι θα μπορούσε να συμβεί στην ίδια την ομάδα που λέει ότι υποστηρίζει: πρόστιμο, τιμωρία γηπέδου και πάει λέγοντας".

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, σε παραπέμπω στην προηγούμενη απάντησή μου. Ξανατονίζοντας απλώς ότι ο σύλλογος, και το συμμερίζομαι απόλυτα, δεν τον θεωρεί φίλαθλο. Από εκεί και πέρα, του επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου από τις δημόσιες αρχές και σωστά, προσθέτω. Αν διαφωνούμε, που διαφωνούμε, λυπάμαι αλλά έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει σεβασμός απέναντι στο σύλλογο, τους υπόλοιπους φιλάθλους και τους παίχτες. Και, σε τελική ανάλυση, δεν διαφωνούμε μόνον οι δυο μας. Σε ολόκληρη την κοινότητα των φιλάθλων όλων των ομάδων υπάρχουν αυτές οι δυο, τουλάχιστον, απόψεις. Και δεν νομίζω ότι θα λυθεί τώρα, εδώ.

P.S. O Zebina τιμωρείται από τον αθλητικό δικαστή, βάσει αθλητικού δικαίου, για ανάρμοστη συμπεριφορά διότι παραφέρεται ως ποδοσφαιριστής που κινείται στην εγκατάσταση γήπεδο. Αν ο φωτογράφος ήθελε, είχε τη νομική ευχέρεια να τον εγκαλέσει και να τον οδηγ΄σηει στα δικαστήρια για εξύβριση λόγω και έργο και χειροδικία.