Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Υπήρχε και άλλος δρόμος...

H Fenerbahce προσέφυγε στο Cas της Λωζάνης δείχνοντας τι δεν έγινε το 2006. Η Juve παρακολουθεί, τώρα, στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.
Η υπόθεση του τουρκικού ποδοσφαιρικού σκανδάλου με τα στημένα ματς μπορεί να μην έχει κοινά στοιχεία με την calciopoli όσον αφορά την κατηγορία, αλλά από εκεί και πέρα είναι χρήσιμη για να δούμε τι δεν έγινε το 2006 από την τότε διοίκηση (και τη σημερινή ιδιοκτησία) της Juventus και τι έγινε από την Ομοσπονδία που σήμερα, όχι μόνον δηλώνει αναρμόδια για να αφαιρέσει το scudetto di cartone από την Inter, αλλά προσπαθεί να βγάλει αναρμόδιο και κάθε άλλο θεσμό αθλητικής δικαιοσύνης...
Στην Τουρκία, λοιπόν, η Fenerbahce, που είναι στο Χρηματιστήριο (όπως ήταν, και είναι, και η Juventus) προσέφυγε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (Cas ή Tas, στα ιταλικά), όπυ δεν είχε προσφύγει η Juve το 2006, εναντίον της Uefa και της Τουρκικής Ομοσπονδίας που την απέκλεισαν από το Champions League χωρίς πάντως να της πάρουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας, σε αναμονή των ποινικών εξελίξεων: να λοιπόν που η διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2006 από τη Figc ούτε μονόδρομος ήταν ούτε επιβεαλλόταν από την Uefa, όπως έλεγαν.
Η Fenerbahce, της οποία μάλιστα ο πρόεδρος συνελήφθη από την αστυνομία (κάτι που δεν συνέβη ποτέ με κάνέναν παράγοντα της Juventus), ανακοίνωσε την προσφυγή της στο Χρηματιστήριο αργά την Κυριακή γνωστοποιώντας στους επενδυτές ότι διεκδικεί αποζημίωση 45 εκατομμυρίων €, ποσό που επισήμανε ότι μπορεί να αυξηθεί -να λοιπόν, που η εκτίμηση-προειδοποίηση της Juventus για αποζημίωση τουλάχιστον 250 εκ. € αποκτά έναν ακόμα σύμμαχο. Γι' αυτό, άλλωστε, το νομικό τιμ της Juventus, που έχει απευθυνθεί ήδη με έγγραφο και στην Uefa, παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον την υπόθεση επί της οποίας αναμένεται απόφαση του Cas το επόμενο σαββατοκύριακο.


Αντί άλλου σχολίου (για την τότε διοίκηση και τον Cobolli Gigli, το blog του Ju29ro.com πρεοσφεύγει σε μια ατάκα της ηθοποιού Luciana Littizzetto (αυτής που πέρυσι, σε εκδήλωση με τον Marchisio είπε πικρόχολα για τη Juve: "αν κερδίσουμε, θα γδυθώ και εγώ. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τέτοιο ρίσκο" για να ζητήσει στη συνέχεια να γδυθεί και η τότε δήμαρχος του Μιλάνο και νύφη του Maxximo Moratti, Letizia: "έτσι, τουλάχιστον, επιτέλους θα μας επιστρέψουν εκείνο το ευλογημένο το scudetto"): "υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που λύνονται μόνον με ένα vaffanculo, είμαι σίγουρη"! Πες τα!!!

Πηγές: blog.ju29ro.com, The Guardian, juvemania.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: