Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο συνήγορος του Mazzini θέτει θέμα ως προς τον τρόπο που διενεργήθηκε η έρευνα και αφήνει αιχμές για το ρόλο του Abete

Έντονη κριτική στον τρόπο έρευνας της εισαγγελίας και του Auricchio από τους συνηγόρους υπεράσπισης. 8 Νοεμβρίου η απόφαση;
Σε αναμονή πάντα των τηλεφωνημάτων που αφορούν το παιχνίδι Inter-Juve, το ποινικό δικαστήριο της Νάπολη ξεκίνησε ξανά, μετά τη θερινή διακοπή, τις συνεδριάσεις στην αίθουσα 216 για την υπόθεση calciopoli (update 2) η ημερομηνία λήξης της οποίας συναρτάται με το πότε θα γεννήσει η συνήγορος των Bergamo, Fazi, Fabiani, Silvana Morescanti η οποία έχει ζητήσει να μιλήσει 18 ή 25 Οκτωβρίου, μετά τη γέννα. (update 21/9) O Tuttosport υποστηρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι πιθανό να εκδοθεί στις 8 Νοεμβρίου.

"Ανώμαλη έρευνα" και "παραβίαση του Κώδικα"
από τον εισαγγελέα, καταγγέλει η πλευρά Mazzini

O Botti, συνήγορος του τότε αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, Innocenzo Mazzini (στη φωτογραφία) έκανε λόγο για "ανώμαλη έρευνα", επικαλούμενος και την αρχειοθέτηση της ίδιας υπόθεσης από την εισαγγελία του Τορίνο που έκανε λόγο για "γελοία έρευνα" αφού δεν υπήρχαν στοιχεία και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να καλεί τους διαιτητές και να ρωτά: "κανάτε λάθος ή σας διέφθειρε η Juve;"... Σε αυτό το πλαίσιο, ο Botti κατηγόρησε την εισαγγελία της Νάπολη ότι επιλέγοντας ποιά τηλεφωνήματα θα βάλει στη δικογραφία και ποιά θα "θάψει", "παραβίασε τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας" ο οποίος ορίζει με απόλυτη σαφήνεια ότι ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διασταυρώνει και τα προς όφελος του κατηγορουμένου στοιχεία.
Και αφού, όσον αφορά την κατηγορία για σύσταση και συμμορία, επισήμανε ότι αυτή δεν υιοθετήθηκε ούτε καν από την αθλητική δικαιοσύνη, ο Botti σημείωσε ότι ακόμα και το θεώρημα της κατηγορούσας αρχής, ότι η Juve μονοπωλούσε το πρωτάθλημα, δεν έχει βάση καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια το scudetto παίχτηκε στον άξονα Μιλάνο-Τορίνο, με 7 εξαιρέσεις. Επομένως, είπε, μιλάμε για Juve, Inter, Milan... Ποιός αποφάσισε διαφορετικά, αναρωτήθηκε.
Ειδικά για τον πελάτη του, που διαγράφηκε οριστικά μαζί με Moggi, Giraudo και τώρα περιμένει μαζί τους την έφεση, ο Botti χαρακτήρισε "γελοία" την κατηγορία επισημαίνοντας ότι ακόμα και ο Abete αναγνώρισε στο δικαστηρίο ότι ο Mazzini είχε αρμοδιότητα το αντιντόπινγκ και το ερασιτχενικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, κάλεσε το δικαστήριο να ακούσει ξανά τα τηλεφωνήματα του τότε προέδρου της Figc, Carraro ή του Abete και να αναρωτηθεί τι διαφορετικό λέει ο Mazzini ώστε να σύρεται στα δικαστήρια ενώ αυτοί που είχαν πράγματιμ αρμοδιότητες όχι: ο Carraro δεν παραπέμφθηκε καν και ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Abete δεν κλήθηκε καν για ανάκριση, παρατήρησε και στη συνέχεια επισήμανε μια σειρά συνδιαλέξεων όπου όλοι αναφέρονται στον Mazzini ως κάποιον που δεν μέτραγε τίποτε στην Ομοσπονδία... Μάλιστα, ο Botti κάλεσε την έδρα να παρατηρήσει ότι όλα τα τηλεφωνήματα όπου ακούγεται ο Mazzini γίνονται μετά τα ματς και όχι πριν... Επισημαίνοντας ακόμα ότι ο Mazzini, όπως παραδέχθηκε ο Auricchio, δεν είχε καν ελβετική τηλεκάρτα όπως υποστήριζε το κατηγορητήριο, ούτε κέρδισε ένα ευρώ, ο Botti ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του με το σκεπτικό ότι η κατηγορία δεν υφίσταται καν.

Αν υπήρχε σύστημα, γιατί έχασε
την ευκαιρία, ταυτόχρονα να ευνοήσει
τη Fiorentina οδηγώντας σε ήττα τη Μilan;

(Update) O Bratti, ο άλλος συνήγορος του Mazzini, συνέχισε δείχνοντας πόσο αβάσιμη είναι η κατηγορία όσον αφορά την ύπαρξη και το ρόλο του "συστήματος" για τη σωτηρία της Fiorentina. Από τη στιγμή, επισημαίνει, που υποτίθεται ότι αποφασίζεται να βοηθηθεί η Fiorentina Γίνεται το Bologna-Fiorentna με διαιτητή τον Bertini, υποτιθέμενο μέλος της συμμορίας, και λήγει 0-0. Μετά έχοτυμε το Fiorentina-Milan με διαιτητή τον De Santis, επίσης θεωρούμενο βασικό στέλχος της συμμορίας. Και όμως, νικά η (άμεση ανταγωνίστρια της Juve για το scudetto), Milan ενώ ο De Santis δεν βλέπει φάουλ τελευταίου αμυντικού, και επομένως αποβολή (του Nesta), υπέρ των viola.
"Και όμως, θα μπορούσαν να δώσουν το scudetto στη Juve και να σώσουν τη Fiorentina με ένα και μόνο κόλπο", επισημαίνει ο συνήγορος για να τονίσει ότι οι viola δεν κέρδισαν ούτε με την Atalanta και έφτασαν να σωθούν την τελευταία αγωνιστική σε συνδυασμό με μια σειρά αποτελεσμάτων και με την "παράγκα" να μην έχει στείλει κάποιον από τους υποτιθ΄πεμενους δικούς της διαιτητές αλλά τον... Collina. Πού είναι λοιπόν η εγκληματική οργάνωση; (update 2) Μήπως στο τηλεφώνημα Moggi-Della Valle, αναρωτιέται ο συνήγορος, όπου ο Moggi δεν λέει, μετλα το Fiorentina-Milan κάτι σαν "θα αναλάβω εγώ", αλλά υποδεικνύει στον Della Valle να πάει "ν' ακούσουν τη φωνή σου, όχι για να σου κάνουν χάρες, αλλά για να μην πλήττεσαι"; Η σε εκείνο του Mazzini που εκτιμά ότι για να σωθεί η Fiorentina "θα πρέπει να παίξει σαν να είναι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου";...

Ο Racalbuto, όμως, δεν κοιμήθηκε σπίτι του...
Και έχασε 40.000 € για τα λάθη στο Roma-Juve
(8 αγωνιστικές εκτός): "τι είδους οργάνωση
ήταν αυτή που δεν προστάτευε τα μέλη της;"...

(Update 3) Σειρά πήρε στη συνέχεια ο Mungiello, συνήγορος του διαιτητή Racalbuto που έθεσε εξ' αρχής το ερώτημα τι ειδους οργάνωση είναι αυτή από τη συμεμτοχή στην οποία κάποιος δεν έχει οφέλη, ούτε οικονομικά ούτε καριέρας, κάτι που αφορά ευθέως τον Racalbuto. Ο Μungiello ανέρεψε και το σημείο του κατηγορητηρίου που αποδίδει στον Racalbuto την κατοχή μιας ελβετικής sim που φέρεται να ενεργοποιήθηκε δυο φορές πριν από το ματς από περιοχχή κοντά στο σπίτι του: "σας παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο που δείχνει ότι ο Racalbuto και στις δυο περιπτώσεις κοιμήθηκε σε ξενοδοχείο και δεν επέστρεψε σπίτι του", τόνισε για να επικαλεσθεί στη συνέχεια τις μαρτυρίες που δεν απέδωσαν στοιχεία σε βάρος του πελάτη του. Και στηλίτευσε και αυτός την επιλογή (και το θάψιμο) τηλεφωνημάτων.
(Update 4) Επανερχόμενος στο θέμα του οφέλους που ο Racalbuto δεν είχε, ο συνήγορός του θύμισε πως μετά το ματς με τη Roma (όπου έγιναν λάθη και για τις δυο πλευρές), ο Racalbuto τιμωρήθηεκ με παύση 8 μηνών: "τι είδους οργάνωση είναι αυτή που δεν προστατεύει καν τα μέλη της", αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι ο πλεάτης του, μένοντας εκτός αγώνων "έχασε 40.000 €". O Mungiello ζήτησε την απαλλαγή του πελάτη του.
(Update 5) O Mungiello είπε και μια καλή ατάκα: "η κατηγορούσα αρχή μας είπε ότι από την αρχή του πρωταθλήματος υπήρχε συμφωνία ότι η Juventus έπρεπε να κερδίσιε το scudetto. Καλά λοιπόν, τότε τι χρειαζόταν οι ελβετικές τηλεκάρτες; Για να θυμίζουν κάθε πέντε λεπτά αυτό το πράγμα; Του στυλ "Θυμίσου ότι πρέπει να πεθάνεις";"...
Και τώρα, πάμε για τις 27, οπότε έχει σειρά ο Prioreschi, ο συνήγορος του Moggi...

Πηγές: ju29ro.com,Tuttosport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: