Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

O Moggi ζητά εξηγήσεις από τον Abete για την μη διαγραφή Preziosi στα κρυφά...

Ο συνήγορος του Moggi, Prioreschi ρίχνει το γάντι στον Abete: "οι αθώοι δεν ζητούν ποτέ χάρη"
Την ώρα που η Juve στέλνει τους "007" της Uefa στην Figc, ο Moggi κάνει κυκλωτική κίνηση στον Abete βάζοντας τους δικηγόρους του να ζητήσουν επίσημα εξηγήσεις για την ..."κακή μνήμη" του η οποία επέτρεψε στον Preziosi, ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Genoa -και φιλαράκι του Moratti με τον οποίο καταδικάστηκαν μαζί (αναλυτικά εδώ)- να αποφύγει μερικές ποινές και την τελική διαγραφή παρ' ότι βαρύνονταν με πολύ βαρύτερες υποθέσεις από του Moggi: δωροδοκία με ποινική καταδίκη 4 μηνών (πιάστηκε με φάκελο με 250.000 € για τον διαιτητή του Genoa-Venezia το 2005), χρεωκοπία Como και μερικές ακόμα υποθεσούλες που διαπραγματεύτηκε στην επιτροπή διαιτησίας πετυχαίνοντας συμβιβασμούς που του στοίχισαν απλώς μερικές χιλιάδες ευρώ...
Όταν όλες αυτές οι διαδικασίες έληξαν και, με το πέρας της 5ετίας που έφερνε την παραγραφή, κάποιος έπρεπε να ενεργήσει για την οριστική διαγραφή του Preziosi αλλά η Ομοσπονδία αμέλησε: στην Ολυμπιακή Επιτροπή (Coni) δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πράξη με την οποία η Figc να αποφεύγει την οριστική διαγραφή του προέδρου της Genoa που όμως δεν επήλθε ποτέ. Και έτσι, ο Preziosi επέτρεψε στον εαυτό του να δίνει συμβουλές για το θάψιμο της calciopoli/farsopoli την ώρα που ο Abete άλλαζε κανονισμούς για να σιγουρέψει την οριστική διαγραφή Moggi, Giraudo, Mazzini των οποίων η έφεση αναμένεται να συζητηθεί αρχές Οκτωβρίου... Και όλα αυτά (του Preziosi, όχι του Moggi) να έχουν γίνει στα κρυφά, χωρίς ανακοινώσεις...
Έτσι, ο Prioreschi και η Flavia Tortorella, συνήγοροι του Moggi κινήθηκαν και ζήτησαν επίσημα να τους κοινοποιηθούν όλα τα έγγραφα των υποθέσεων Preziosi προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει τυπική πράξη της Ομοσπονδίας με την οποία να αποφασίστηκε να μην επιβληθεί ποινή αποκλεισμού στον Preziosi. "Αναμένουμε απάντηση αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνω από τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού προέδρου ότι δεν υπάρχει καμία πράξη αλλά ότι η πρόταση αποκλεισμού του Preziosi που πηγάζει από τα γεγονότα του Genoa-Venezia, αφέθηκε να λησμονηθεί", επισημαίνει ο Prioreschi και κατηγορεί τον Abete για πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο Preziosi πέτυχε, στα κρυφά, συμβιβασμό και για άλλες υποθέσεις που δεν ανήκαν στην δικαϊκή αρμοδιότητα του προέδρου Abete... "Όσον αφορά στην δυνατότητα απονομή χάρητος, που επικαλέστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, θέλω να απαντήσω όπως έκανα και με τον αθλητικό εισαγγελέα Palazzi σε πρόσφατη ακροαματική διαδικασία: οι αθώοι δεν ζητούν ποτέ χάρη. Και η αθωότητα είναι μέρος της συνείδησής σου".
ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟ SCUDETTO 2006. Με την απόφαση του προέδρου του Tnas (Εθνικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό) να ορίσει τους διαιτητές (που αποδέχθηκαν τον ορισμό τους) για την υπόθεση της Juve κατά Figc-Inter, ξεκινά επίσημα η κούρσα για το scudetto 2006, ως πρόγευση της αίτησης αναθεώρησης της αθλητικής δίκης του 2006 που θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητήσει ο Moggi (βάσει του άρθρου 39) ενώ και η Juve έχει πει ότι θα κινηθεί ανάλογα μετά την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου. H επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να επιβεβαιώσει την αρμοδιότητά της και στη συνέχεια να ορίσει τις δικάσιμους ως τις 13 Δεκεμμβρίου που αναμένεται να εκδοθεί απόφαση. Αν αυτή δεν είναι αρεστή, η Juve (αλλά, όπως συζητείται, και η Inter ή η Figc) είναι έτοιμες για το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο (Tar) του Lazio με βάση το δεδικασμένο της Cosenza το 2004 που προσέφυγε στην τακτική, διοικητική, δικαιοσύνη μετά τη διαιτησία στο πλαίσιο της αθλητικής δικαιοσύνης.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ LAZIO. Ισοπαλία, 2-2, εντός έδρας με τη Vaslui έφερε η Lazio στο πρώτο παιχνίδι της στους Ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Reja προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο (35' Cisse με πέναλτυ), βρέθηκε να χάνει 2-1 στο 63', όταν έχασε τον Zauri που υπέπεσε σε πέναλτυ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει, αν και με δέκα παίχτες, με τον Sculli στο 72'. Δοκάρι-ευκαιρία για τη νίκη, στο 89' με τον Kozak. Στην κορυφή του Ομίλου η Sporting που πέρασε με 2-0 μέσα στη Ζυρίχη.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ UDINESE. Αντίθετα, η Udinese βάφτισε με νίκη την πρεμιέρα της στο Europa League εναντίον της Rennes. Οι γάλλοι προηγήθηκαν μέσα στο Udine στο 18' με τον Hadji, η ομάδα του Guidolin ισοφάρισε στο 39' με τον συνήθη Di Natale και πήρε τη νίκη στο 82' με τον Armero. Στο άλλο ματς του Ομίλου, Atletico Madrid-Celtic 2-0.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: