Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αποϊταλοποίηση του campionato

Το 50,2% των παιχτών που έπαιξαν ως τώρα είναι ξένοι. Πιο ιταλικές ομάδες, η Atalanta και αμέσως μετά η Siena και η Juve. Στόχος του σλλόγου, μια Juventus σχεδόν αποκλειστικά ιταλική, δηλώνει ο Μarotta
Η 4η αγωνιστική πιστοποίησε ένα δυσάρεστο στοιχείο που είχε διαφανεί ήδη από το καλοκαίρι: με την είσοδο στο γήπεδο του Crespo και του Suazo, οι ξένοι που μπήκαν στα 29 ματς της χρονιάς έφτασαν τους 178 επί συνόλου 354 που χρησιμοποιήθηκαν, το 50,2 %... Για μεγάλη δυσαρέσκεια, προφανώς, του Prandelli και του Ciro Ferrara που είχαν ευχηθεί να παίζουν περισσότεροι Ιταλοί για να έχουν επιλογές για τις εθνικές, Ανδρών και Under 21 αντίστοιχα.
Η πιο ιταλική ομάδα είναι η Atalanta που έσβησε ήδη τη βαριά ποινή των 6 βαθμών (στο γήπεδο οι bergamaschi Κατέκτησαν όσους βαθμούς και η Juve) χρησιμοποιώντας μόλις 3 ξένους. Την ακολουθούν, με 4 ξένους, η Siena και η Juve που πάντως ετοιμάζεται να ρίξε στη μάχη Elia (πιθανόν ήδη στο ματς με την Catania) και Estigarribia ενώ έχει και τους Sorensen, Manninger... Πάντως, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ στο Juventus Channel (πλήρης απομαγνητοφώνηση, στα ιταλικά, από το Tuttojuve.com, εδώ), ο Marotta επιβεβαίωσε πως η ευχή, ο στόχος είναι η Juve "να είναι ένα προϊόν σχεδόν αποκλειστικά ιταλικό" -σε συνέχεια της ιστορικής παράδοσης της Juve (σε αντίθεση με την Inter). Παράλληλος στόχος, όπως σημείωσε ο Marotta, είναι αυτή η ομάδα να έχει προκύψει όσο το δυνατόν περισσότερο από το νεανικό της τομέα στον οποίο, όπως θύμισε, έχουν επενδυθεί σημαντικά ποσά την τελευταία διετία.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ VUCINIC. Κάτι αλλάζει, επιτέλους! Τα προηγούμενα χρόνια συζητιόταν να μπουν πρόστιμα αλλά δεν μπαίνανε, τώρα ο Vucinic θα πληρώσει τόσο για την αποβολή όσο και για τις διαμαρτυρίες που οδήγησαν στην πρώτη κίτρινη κάρτα, στο Juventus-Bologna, που στοίχισε ακριβά στην ομάδα παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι εναπομείνατες δέκα. O Conte δεν αστειεύεται.

DASPO ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΙΛΑΛΘΟ". (update). Μέσω του κλειστού κυκλώματςο του Juventus Stadium, η Digos εντόπισε τον "φίλαθλο" που 'εριξε φάπα στον Di Vaio και πλέον τον περιμένει Daspo (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) 5 ετών, το ανώτατο προβλεπόμενο. Το διαμάντι μας πρέπει να προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι, πρώτα απ' όλους. Πόσο μάλλον που ξέρουμε ότι όλα τα media είναι στραμμένα πάνω μας και έχουν ξεκινήσει, και πάλι, την καμπάνια anti-Juve.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ. (update 2). H εισαγγελία της Νάπολη ανακοίνωσε ότι ερευνά 150 παιχνίδια (και της Serie A) για παράνομο στοιχηματισμό. Μάλιστα έχουν συλληφθεί δυο στελέχη της Intralot. Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε επισημάνθηκε η συμμετοχή της Mafia και μάλιστα οι σχέσεις της με οργανωμένους συνδέσμους οπαδών και τις απειλές κατά ποδοσαιριστών και παραγόντων.

Πηγή: La Stampa, Tuttojuve.com, La Repubblica

18 σχόλια:

magica juve είπε...

τωρα ειναι που δεν προκειται να βγει απο την εντακαδα ο μαρκισιο...πολλα μπραβο στην διοικηση για το προστιμο!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Έχουμε διαφορετικές οπτικές για τον Marchisio, το γήπεδο και ο χρόνος θα δείξουν. Προς στιγμή, πάντως, γράφεται ότι ο Conte μελετά μια αλλαγή (στην πραγματικότητα τη μελετά από το καλοκαίρι) για να βάλει Pirlo, Vidal, Marchisio μαζί σε ένα 4-1-4-1. Θα δούμε

Παναγιώτης είπε...

Επιτέλους κάτι δείχνει να δουλεύει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σωστά. Το πρόστιμο στον Μίρκο είναι από τις καλύτερες ειδήσεις που άκουσα εδώ και χρόνια, κάτι που δείχνει ότι ο μίστερ ξέρει τι δουλειά του και δεν φοβάται κανένα. Μπράβο σε τεχνική ηγεσία και Κόντε!

yotaras είπε...

Μπραβο στη διοικηση για το προστιμο,μπραβο και για την εντοπιση του βλακα που εριξε σφαλιαρα στον Ντι Βαιο!
Μαρεσει η σκεψη της Ιταλοποιησης της ομαδος αλλα φετος δεν μπορει να γινει με αυτους τους Ιταλους που υπαρχουν.Ισως σε 1-2 χρονια να βγουν νεα ταλεντα ιταλοι και τοτε θα ειμαι υπερ!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Ναι...ξεχειλιζει απο παικταραδες η Ιταλια και θα κανουμε την ομαδα αποκλειστικα ιταλικη!ενας μοντολιβο ο μονος που αξιζει και παει για μιλαν!
Gobbo το γηπεδο δειχνει μια χαρα την πραγματικοτητα αλλα ο Κοντε κανει οτι δε την βλεπει!κριμα για τον βινταλ και για την γιουβε να υπραχουν κλικες στην ομαδα,δυστυχως δε θα παμε μπροστα...
Και αυτο με την αλλαγη συστηματος για να μην χασει την θεση του το χαιδεμενο ειναι απλα τραγικο!Αληθεια ο "1" μπροστα ποιος απο τους 7 επιθετικους μας θα ναι???

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Υ.Γ Μπραβο για το προστιμο!να ισχυσει για ολους ομως!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη/θες, όπως έγραψα και στον Magica juve έχουμε διαφορετική οπτική για τον Marchisio και προφανώς δεν θα την αλλάξουμε σύντομα εκτός αν το γήπεδο μας δείξει εντυπωσιακά πράγματα, στην μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Από εκεί και πέρα, το βρίσκω λάθος και άδικο να μιλάμε για κλίκες -η ομάδα δεν δείχνει να πάσχει από κάτι τέτοιο. Ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι: τόσοι άλλοι φιλαθλοι έχουν άλλη άποψη από τη δική μου ή τη δική σου, τόσοι άλλοι προπονητές ή ποδοσφαιριστές έχουν άλλη άποψη, μην μιλάμε σαν να έχουμε τη μαγική συνταγή!

Ο Marotta εξέφρασε την ευχή για ΣΧΕΔΟΝ αποκλειστικά ιταλική ομάδα, κάτι που είναι στο Dna της Juve. Και δεν είπε πουθενά ότι ατό θα γίνει εδώ και τώρα.

P.S. Μην είσαι τόσο βέβαιος για τον Montolivo, μέχρι και για προσπάθεια ανανέωσης ακούγεται.

P.S. 2 Η λογική των προστίμων δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν αφορά όλους τους παίχτες.

Dimitris είπε...

θα αναφερθω μονο στο θεμα Ιταλοποιησης...Η υπαρξη πολλων παικτων που ερχονται απο το ιδιο πρωταθλημα ή απο την ιδια ποδοσφαιρικη κουλτουραα βοηθουν στην ομοιογενεια... Μεχρι εδω ολα καλα... Αλλα γιατι αμοιγως Ιταλικη? Περισσοτερο εθνικιστικο μου ακουγεται παρα ποδοσφαιρικο...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη, κανείς δεν μίλησε για αμιγώς ιταλική ομάδα. Ο Marotta μιλάει για "ένα προϊόν σχεδόν αποκλειστικά ιταλικό", το ίδιο υποστηρίζω και εγώ χρόνια τώρα (γράφονατς και για ενίσχυση από το Νεανικό Τομέα): η Juve πάντα είχε μια ραχοκοκαλιά ιταλική ή, αν θες, λατινογενή (με αργεντίνους και ιταλοαργεντίνους: oriundi) στην οποία προσέθετε κάποιους σπουδαίους ξένους. Αυτή είναι, διαχρονικά, μια ΑΜΙΓΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ λογική και τίποτε άλλο. Και να προσθέσω εδώ ότι και ο Marotta μίλησε επίσης για λατινογενείς.

Σε τελική ανάλυση, αυτό το νόημα έχει η επίκληση του μοντέλου Barcelona (καταλανοί και κάποιοι ξένοι), που παραπέμπει -όπως παρατήρησε και ο υπεύθυνος του Νεανικού Τμήματος- στον μεγάλο Cruyff, που ήταν ο εμπενυστής του συστήματος Barca, και επομένως στον Ajax.

Dimitris είπε...

Gobbο ; συμφωνω με τοην καλυτερη αξιοποιηση των νεανικων τμηματων και παικτων αλλα μεχρι εκει...
υ.γ. Η λεξη "αμιγως" εχει την ιδια εννοια με την λεξη "αποκλειστικος" στην προκειμενη περιπτωση... Το σημειωνω απλα επειδη γραφεις 'Δημήτρη, κανείς δεν μίλησε για αμιγώς ιταλική ομάδα' ...

Un Gobbo ad Atene είπε...

"Sχεδόν αποκλειστικά" είπε ο άνθρωπος. Και το "σχεδόν αποκλειστικά" δεν είναι "αμιγώς". Αυτό παρατήρησα, τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

egw tha hthela na pw gia to "klika"...esu file dhmhtrh/thes eisai sta apoduthria kai vlepeis klika?stamathste poia th grinia,sas exw ikanous an tuxon paroume to prwtathlima na klaite epeidh epaize vasikos o marchisio...
trelokefaloniths

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Τρελοκεφαλονιτη πες το κλικα αν θες,πες το "χαρτακι" αν θες!
Δε καθομαι να κανω ποδοσφαιρικη αναλυση,απλη κοινη λογικη: ο Ντετσελιε δεν ειναι καν ποδοσφαιριστης και ομως ειναι σταθερα βασικος!απο και κλειεται να μην το βλεπει και ο Κοντε και αλλοι 4-5 προπονητες που περασαν τα τελευταια χρονια!για "ανεξηγητο" λογο δεν τον αγγιζει κανενας!και επειδη δεν πιστευω στα ανεξηγητα και μεταφυσικα η μονη λογικη εξηγηση που βρισκω ειναι η παραπανω!
Μαρκισιο:καμια σχεση παικτικα οι δυο τους φυσικα!τον κλαουντιο τον λες σε περιπτωσεις και πολυ καλο παικτη!ΑΛΛΑ:αυτη την περιοδο ΔΕΝ βλεπεται,ειναι ντεφορμε,δε του καθεται καμια μοντελα δε ξερω τι και πως αλλα δεν αποδιδει!υπαρχει απο πισω καλυτερος παικτης,πιο ολκληρωμενος,πιο συνθετος και δεν κανει τον κοπο ο Κοντε να τον ξεκινησει καν!οπως γραφτηκε απο τον ματζικα σε αλλο αρθρο με το ζορι ηγετη πανε να τον κανουν!
Τεσπα εχεις την γνωμη σου,εχω την γνωμη μου, διαφωνουμε και παμε παρακατω!

Βοκάκιος είπε...

Κάτι άσχετο Γκόμπο, δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με το ζήτημα, μου ήρθε απλώς επειδή κάπου αναφέρθηκε ο εθνικισμός, είχα διαβάσει παλαιότερα πώς ο Μπουφόν είχε κάνει κάτι δηλώσεις που είχαν ερμηνευτεί ως εθνικιστικές και είχε φορέσει και ένα μπλουζάκι με ένα φασιστικό σλόγκαν. Ξέρεις κάτι παραπάνω?έχει κάνει ο ίδιος ποτέ κάποια δήλωση πάνω στο θέμα ή κάτι?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τι τα θες και τα σκαλίζεις; Έχει κάνει και άλλες κινήσεις παρόμοιου συμβολισμού αν και καμία απολύτως σαφή, καμία τόσο καθαρή όπως του Tacconi που ήταν υποψήφιος του Msi...

yotaras είπε...

Βοκάκιος o Mπουφον φορουσε το νουμερο 88 οταν αγωνηζοταν στην Παρμα που σημαινει HH και με τη σειρα τους Heil Hitler.
Kατι εχει ακουσει το αυτι μου γενικοτερα για δηλωσεις του Μπουφον,ισως και νανε ναζιστης αλλα τι τα θες?Αποκρουσεις να κανει και τα αλλα μην τα ψαχνεις.

kevez είπε...

σωστή η κίνηση του προστίμου, νομίζω πως η προσωπικότητα του Κόντε μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία στην ομάδα και ελπίζω πως αυτό θα συμβεί.
Όσο για τη την περίπτωση της σφαλιάρας στο Ντι Βάιο, τι να πούμε??? έχουν βαλθεί εκεί στην Ιταλία να κάνουν τα γήπεδα θέταρα ή κινηματογράφους... δίνουν 2χρονες ποινές σε ανθρώπους για ψίλου πήδημα... τώρα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό?? όπως είπε κι ο Μπουφόν μετά το ματς, μια σφαλιάρα ποτέ δε σκότωσε άνθρωπο, τι νοοτροπία είναι αυτή??? είναι καιρός οι ιταλοί οπαδοί να αντιδράσουν σ' αυτό το ξεφτιλίκι, όπως είχαν κάνει και με την κάρτα του φιλάθλου.

Βοκάκιος είπε...

Δεν το σκάλισα ιδιαίτερα-πάντως μου φάνηκε λίγο περίεργο-δεδομένου ότι το είδωλο του είναι ο N'Kono.Δεν είναι και τόσο λογικό αν το θες.