Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Scudetto 2006, το Διαιτητικό Δικαστήριο δήλωσε κατ' αρχήν αρμόδιο παρά την αντίθεση Inter, Figc που είχαν ταυτόσημη νομική γραμμή...

Ο Andrea Agnelli παρουσίασε, μαζί με τον Briamonte, την ένσταση της Juventus κατά της απόφασης αναρμοδιότητας της Figc και την ίδιας της απονομής του scudetto 2006 από τον Guido Rossi.
Μετά τη μεγαλειώδη γιορτή στο Τορίνο, σήμερα στη Ρώμη δόθηκε η πρώτη δικαστική μάχη με αντίδικο την Inter, στο Διαιτητικό Δικαστήριο (Tnas) για το scudetto 2006. Και η Juve σημείωσε μια πρώτη επιτυχία αφού το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις αναρμοδιότητας που είχαν υποβάλλει -με "ταυτόσημη νομική γραμμή"- Inter και Figc.
"Μπορέσαμε να εκθέσουμε όλες τις θέσεις μας για να ζητήσουμε μια δίκη σε αυτή την έδρα από σεβασμό στην αθλητική δικαιοσύνη" δήλωσε μετά την 45λεπτη συνεδρίιαση ο ο συνήγορος (και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) της Juventus, Michele Briamonte τονίζοντας πως επισήμανε στον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι Inter και Figc παρουσιάστηκαν με ταυτόσημη νομική γραμμή. "Τα πράγματα πήγαν όπως περιμέναμε", συμπλήρωσε μετά την 45λεπτη μεσημεριανή ακρόαση ο Briamonte ο οποίος συνόδευε τον πρόεδρο του συλλόγου: "ο Andrea Agnelli παρέστη στη συνεδρίαση από σεβασμό στο Tnas και για να καταστήσει σαφές πόσο μετράει για το σύλλογο να τεθεί στην διάθεση της αθλητικής δικαιοσύνης", συμπλήρωσε ο Briamonte που έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση αναρμοδιότητας ή απόρριψης των θέσεών της, η Juventus είναι έτοιμη να προσφύγει στην τακτική, διοικητική δικαιοσύνη, στο Περιφερειακό Δικοικητικό Δικαστήριο (Tar) του Lazio.

Αναρμόδιο το Tnas για την αποζημίωση,
αλλά γι' αυτό υπάρχει το Τar
Tι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Tnas

H Juve ζητά την μη απονομή του τίτλου

O πρόεδρος του Tnas, αρκετές ώρες μετά την ακρόαση, το βράδυ, εξέδωσε την απόφασή του με την οποία προβλέπει τη σύσταση επιτροπής διαιτησίας --είχαν ήδη γραφτεί στον Tuttosport (από τον Alvaro Moretti) ως ποθανά μέλη της τα ονόματα των Auletta, Benincasa, Pozzo- και την απόρριψη των ενστάσεων αναρμοδιότητας που είχαν υποβάλλει Inter και Figc ως προς τις θέσεις της Juventus η οποία ζήτησε:
  • I. την ανάκληση, με αναδρομική ισχύ λόγω προβλημάτων νομιμότητας a. της απόφασης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Figc της 18ης Ιουλίου 2011 (σ.σ. πρόκειτια για την απόφαση αναρμοδιότητας που άφησε στην Inter το scudetto 2006), b. την πράξη του έκτακτου επιτρόπου της Figc, Guido Rossi της 26ης Ιουλίου 2006 (σ.σ. πρόκειται για την περίφημη ανακοίνωση που έδωσε το scudetto στην Inter), c. του τίλου του πρωταθλητή Ιταλίας 2005-2006 απονεμήθηκε στην FC Internazionale Milano s.p.a.
  • II. να ανακοινωθεί ως μη απονεμηθείς ο τίτλος του πρωταθλητή Ιταλίας για το 2005-2006. Προφανώς αυτή η κίνηση συνδέεται με τη θέση της Juventus ότι θα διεκδικήσει πίσω και τα δυο scudetti της με τη λήξη του ποινικού σκέλους της υπόθεσης.
Παράλληλα, το Tnas δήλωσε αναρμόδιο ως προς το σημείο III. του αιτήματoς της Juventus, να καταλογισθεί και να εκτιμηθεί ένα έυλογο ποσό για την αποζημίωση της Juventus για τις ζημιές που υπέστη από το γεγονός ότι της αφαιρέθηκε το scudetto. Αυτό το θέμα, όμως, είναι αρμοδιότητα απευθείας του Tar όπου η Juve μπορεί να προσφύγει και για τα υπόλοιπα θέματα αν δεν ικανοποιηθεί από την απόφαση του Tnas.
Tη Juve εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Briamonte και Luigi Chiapparo και ο καθηγητής Pasquale Landi ενώ την Inter -που σύρθηκε για πρώτη φορά σε δικαστική έδρα για μια πλευρά της calciopoli- οι δικηγόροι Angelo Capellini και Adriano Raffaelli και η καθηγήτρια Luisa Torchia,. Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) εκπροσώπηθηκε από τους δικηγόρους Luigi Medugno, Gallavotti και Letizia Mazzarelli.

To CAS της Λωζάνης απέρριψε την ένσταση της Fenerbahce

(Update) To Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (Cas ή Tas, στα ιταλικά) απέρριψε απόψε την ένσταση της Fenerbahce κατά του αποκλεισμού της από το Champions Legaue εξαιτίας της εμπλοκής της στο σκάνδαλο παράνομωβ στοιχημάτων στο τουρκικό πρωτάθλημα. Το Διεθνές Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Trabzonspor στην ύψιστη διασυλλογική οργάνωση της Ευρώπης: η τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσιε την Τετάρτη την Inter...

Πηγές: Tuttosport, Coni, Ansa Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: