Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντεπίθεση Moggi,Prioreschi στη Νάπολη: αυτή η δίκη είναι προϊόν μιας εξαπάτησης, να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των ανακριτών

Ρύπανση της διαδικασίας κατήγγειλε η υπεράσπιση δείχνοντας την ομάδα του Auricchio και τους εισαγγελείς και ζήτησε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες τους: να μάθουμε αν υπάρχει ένας εντολέας και ένας killer ή αν οι κατηγορούμενοι ήταν ...άτυχοι. Εμείς κλίνουμε υπέρ του πρώτου γιατί όλες οι συνδιαλέξεις που ήταν αρνητικές για την κατηγορία, συσκοτίστηκαν, από την προανάκριση ως εδώ".
"Αν ανοίξουμε ένα λεξικό στο γράμμα i, όπως imbrogliare (σ.σ. εξαπατώ): σημαίνει αποπροσανατολίζω, συσκορίζω, μπερδεύω τις ιδέες. Όχι με την έννοια του κλέβω. Όταν λέω ότι αυτή η δίκη είναι μια εξαπάτηση (σ.σ. προϊόν εξαπάτησης), το λέω γι' αυτό, έγινε χωρίς αντικειμενικά στοιχεία". Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η παρέμβαση του συνηγόρου του Moggi, Prioreschi που στη σημερινή ακρόαση, μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του τηλεφωνήματος με το οποίο ο αρχιδιαιτητής Bergamo υποδείκνυε στον διαιτητή του Inter-Juve σε περίιπτωση αμφιβολίας να ευνοήσει την Inter, παρουσίασε κείμενο 200 σελίδων καταρρίπτοντας τις κατηγορίες για αθλητική απάτη. Ο άλλος συνήγορος, Paolo Trofino, θα αγορεύσει στις 25 Οκτωβρίου για την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας, οπότε η δίκη αναμένεται να καταλήξει σε απόφαση στις 8 Νοεμβρίου εκτός αν ο εισαγγελέας Capuano θελήσει να ανταπαντήσει.

Ντροπή για τους carabinieri, ντροπή για την εισαγγελία
της Νάπολη. Αυτή η εξαπάτηση
δεν μπορεί να παραμείνει
ατιμώρητη. Να διωχθεί
η ομάδα που έκανε την προανάκριση

(Update) O Prioreschi στην εξάωρη αγόρευσή του, εκτός από το να ασχοληθεί με ένα προς ένα τα παιχνίδια για τα οποία υπάρχει κατηγορία για τη Juve (και να την ανατρέψει παραπέμποντας σε όσα προέκυψαν από τα τηλεφωνήματα που ανακάλυψε η υπεράσπιση), εστίασε με πολύ σκληρά λόγια στην αναγκαιότητα να υπάρξει δικαστική έρευνα για την έρευνα που οδήγησε σε αυτή τη δίκη κατηγορώντας ευθέως τον επικεφαλής της έρευνας, συνταγματάρχη Auricchio ότι ψευδομαρτύρησε και ότι εξαπάτησε το δικαστήριο.
Αυτό που συνέβη "είναι ντροπή για τους carabinieri, είναι ντροπή για την εισαγγελία της Νάπολη", είπε επισημαίνοντας ότι από την αντι-έρευνα που αποκάλυψε τα τηλεφωνήματα φάνηκε ότι η εξαφάνιση όσων συνδιαλέξων αθώωναν τους κατηγορούμενους έγινε συστηματικά και με σχέδιο και οδήγησε στην καταστροφή ζωών, στην καταστροφή της Juventus.
"Γι' αυτό ζητώ να σταλούν στην Εισαγγελία τα στοιχεία, επειδή θέλουμε να μάθουμε αν σε αυτή τη δίκη υπάρχει ένας εντολέας και ένας killer ή αν οι κατηγορούμενοι ήταν... άτυχοι. Εμείς κλίνουμε υπέρ του πρώτου γιατί δεν είναι δυνατόν όλες οι συνδιαλέξεις που ήταν αρνητικές για την κατηγορία, όλες να έχουν συσκοτισθεί και αυτή η διαδικασία συσκότισης να έχει συνεχιστεί σε όλες τις φάσεις, από την προανάκριση μέχρι τη συζήτηση σε αυτή την αίθουσα", εξήγησε ο Prioreschi.
"Δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη αυτή η επιλογή", τόνισε καταγγέλοντας ευθέως τον Auricchio ότι ενώ οι συνδιαλέξεις είχαν σημανθεί από τους carabinieri που τις άκουγαν, έκανε προεπιλογή και αφαίρεσε όσες δεν ήταν του Moggi και ας ήταν σημαντικότερες. "Κάποιος έκανε τον φαρμακοποιό: αυτή ναι, αυτή όχι. Μα δεν μπορεί να την εξαφανίζεις, είναι ντροπή, το ήξερε ο Auricchio, αυτός έκανε την έρευνα, ήξερε για τα σημάδια που έβαζαν (σ.σ. baffi, μουστακια: ένα πράσινο, δυο κίτρινα, τρία κόκκινα). Τα άκουσε τα τηλεφωνήματα και τα εξαφάνισε", είπε και ζήτησε τα έγγραφα με τα σήματα των carabinieri να ενταχθού στη δικογραφία -ο εισαγγελέας το απέρριψε και το δικαστήριο θα αποφανθεί την επόμενη εβδομάδα.
Ζητώντας την πλήρη απαλλαγή του Moggi διότι δεν διεπράχθη το αδίκημα, ο Prioreschi ζήτησε να παραπεμφθούν για ψευδομαρτυρία Nuconi, Bladini, Auricchio, να ασκηθεί δίωξη κατά της ομάδας που έκανε την έρευνα για καταχρηστική χρήση των στοιχείων και ψευδη καταμήνυση όπως και για συκοφαντία σε βάρος του Moggi.
Για τους γνωρίζοντες ιταλικά, υπάρχουν τα ανεπίσημα πρακτικά από το Ju29ro.com εδώ (ο Prioreschi τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην ακρόαση του κρυμμένου υλικού) και το αναλυτικό άρθρο του Tuttosport, εδώ. (update 28/9) Σίγουρα δεν θα βρείτε πολλά στην Gazzetta dello Sport: ένα κομματάκι στη σελίδα 23...
Moggi: έπρεπε να απομακρυνθούμε
χωρίς να ξοδέψει μια λίρα ο βασικός μέτοχος
Είμασταν το παράδειγμα προς μίμηση του Ferguson

Στην παρέμβασή του πριν ξεκινήσει η δίκη, ο Moggi επισήμανε ότι μαζί με Bettega, Giraudo ήρθαν στη Juve στο μεσοδιάστημα μεταξύ Gianni και Umberto Agnelli "και η ιστορία μας κατά κάποιο τρόπο τελείωσε με τον ερχομό των διαδόχων με τους οποίους ο Giraudo είχε τσακωθεί πολλές φορές. Ήταν φανερό ότι έπρεπε να φύγουμε. Οπότε, έπρεπε να απομακρυνθεί μια Triade που είχε 12 χρόνια επιτυχίες χωρίς να αναγκαστεί να ξοδέψει μια λίρα ο βασικός μέτοχος", είπε για να συνεχίσει διαβάζοντας δήλωση του Alex Ferguson σχετικά με την υπόθεησ calciopoli: "εμπνευστηκα από τη Milan του Capello αλλά τη δεκαετία του '90 έλεγα στους δικούς μου ότι το υπόδειγμα που έπρεπε να ακολουθηθεί ήταν η Juve του Lippi και ένας μάνατζερ σαν τον Moggi για το πώς κινείτο στα μεταγραφικά. Ο Moggi παραμένει ακόμα ο top των παραγόντων και θα ήταν ακόμα (σ.σ. η ομάδα) στην κορυφή του κόσμου".

Πηγές: Ju29ro.com, Tuttosport

3 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Prioreschi: "Πρέπει να ευχαριστήσω το γκρουπ του Ju29ro που άκουσαν ένα τεράστιο αριθμό τηλεφωνημάτων παρακινημένοι από τον tifo για τη Juve και τη δίψα για δικαιοσύνη. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει".

Η δήλωση του Prioreschi αντανακλά σε όλους τους φιλάθλους της Juventus και ειδικά σε εκείνους που από την αρχή έδωσαν τη μάχη για την αποκάλυψη των στοιχείων και το σπάσιμο του αποκλεισμού που επέβαλαν (και επιβάλουν) τα media του συστήματος. Τα παιδιά του Ju29ro έχουν δικαιωματικά τα πρωτεία, αλλά ας μην ξεχνάμε συλλογικότητες όπως οι tifosibianconeri.com ή VecchiaSignora.net

P.S. Per onestà intelletuale, ως Gobbo παραδέχομαι ότι στην αρχή και μέχρι να βγουν τα πρώτα τηλεφωνήματα (που άρχισα να μεταφράζω αμέσως) ήμουν επιφυλακτικός απέναντι στον Moggi. Mea culpa, Direttore!

Ανώνυμος είπε...

To erwthma mou einai safes...se periptwsh pou dikaiw8oume - ypo thn ennoia ths epistrofhs twn scudetti, dhladh h8ika - ektimas gobbo oti o Andrea 8a to travhxei sta akra zhtwntas kai thn oikonomikh apozhmiwsh ? Proswpika pisteuw oti ontws siga siga katarreei h epixeirhmatologia tou 2006 alla paramenw epifylaktikos ws pros thn dynamikh ths italikhs dikaiosynhs...

Oson afora ton Moggi, en telei apodykneietai oti htan apo to 2006 ews kai shmera o megalyteros yperaspisths ths Juve...Oi diaforoi Cobolli Gigli kai Blanc kai Secco aporw ti diaolo ekanan tosa xronia...KAI agwnistika KAI dioikhtika...o dromos makrys alla to prwto vhma egine...

DD

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πώς να σου πω ως πού θα μπορέσει να φτάσει ο Andrea Agnelli? Mε δεδομένες, μάλιστα, τις οικονομικές και πολιτικο-επιχειρηματικές ισορροπίες.

P.S. Η δυναμική της ιταλικής δικαιοσύνης δεν έχει σχέση με την "αθλητική δικαιοσύνη".