Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αποκάλυψη Tuttosport: τα τηλεφωνήματα Facchetti-Moratti χαρακτηρίστηκαν "σημαντικά" από τους carabinieri που άκουγαν αλλά δεν μπήκαν στη δικογραφία!

Κατά τον ίδιο τρόπο κάποιος άφησε εκτός δικογραφίας και τηλεφωνήματα που αθώωναν τον Moggi. Έρευνα θα ζητήσει ο συνήγορος του Moggi, Prioreschi: κάποιος δεν έδωσε την εντολή απομαγνητοφώνησης-μεταγραφής και αποστολής στην δικαστική αστυνομία και έτσι τα στοιχεία δεν έφτασαν στην αθλητική δίκη...
Αποκάλυψη βόμβα από το σημερινό Tuttosport: η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφα που δείχνουν τόσο ότι οι carabinieri που πραγματοποιούσαν τις υποκλοπές σημείωναν απευθείας πάνω στα συνοδευτικά το πόσο σημαντικές θεωρούσαν τις συνομιλίες που άκουγαν όσο και ότι τα περίφημα τηλεφωνήματα του Facchetti και του Moratti όσο και τηλεφωνήματα που αθώωναν τον Moggi είχαν σηματοδοτηθεί ως "πολύ σημαντικά" -ακριβώς όπως του Moggi- και όμως τελικά δεν μπήκαν ποτέ στην δικογραφία που παραδόθηκε στην εισαγγελία -όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέα Beatrice που έφυγε γρήγορα από την υπόθεση με μετάθεση- αλλά χρειάστηκε να περάσει μαι τετραετία για να τα ανακαλύψει η υπεράσπιση του Moggi μέσα από εντυπωσιακά γραφειοκρατικά και τεχνικά εμπόδια που της έθεσαν. (update) Το σημαντικότερο, όπως επισημαίνει ο Penta, τεχνικός σύμβουλος του Moggi: αν είχαν παρυσιαστεί όλα τα τηλεφωνήματα από την αρχή, στην αθλητική δίκη δεν θα μπορούσε να σταθεί κατηγορία για αποκλειστικότητα της Juventus στις επαφές με τους αρχιδιαιτητές -στην οποία στηρίχθηκε η καταδίκη- και επομένως για τη συγκρότηση οργάνωσης με σκοπό την αλλοίωση του πρωταθλήματος -η αλλοίωση συγκεκριμένων ματς δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε έτσι και γι' αυτό δεν υπάρχει καταδίκη για τέτοια παράβαση... Τώρα, πώς γίνεται να αλλοιώνεις το πρωτάθλημα χωρίς να αλλοιώνεις παιχνίδια...
"Είναι ανησυχητικά γεγονότα" δήλωσε στην εφημερίδα ο βασικός συνήγορος του Moggi, Prioreschi που προανήγγειλε: 'θα ζητήσω να ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα. Την πραγματική έρευνα για την calciopoli την κάνει η υπεράσπιση του Moggi. Αυτό είναι άλλο ένα βάρος πάνω στο scudetto 2006", τόνισε στους Guido Vaciago και Alvaro Moretti που υπογράφουν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα και είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που συνέβαλαν σταθερά στην αποκάλυψη της σκευωρίας κατά της Juventus. (στη φωτογραφία, το σημειωμένο με το σήμα της "Πολύ σημαντικής συνομιλίας" τηλεφώνημα όπου ο Facchetti λέει στον Bergamo ότι το σκορ του διαιτητή Berini με την Inter είναι 4-4-4, αναλυτικά εδώ και εδώ).
Κάποιος ανώτερος από τους υπαξιωματικούς...

(Update 2) Ο Prioreschi στη συνέντευξή του στον Alvaro Moretti επισημαίνει ότι αυτό που προκύπτει με σαφήνεια είναι ότι "κάποιος ανώτερος από τους υπαξιωματικούς δεν άφησε να απομαγνητοφωνηθούν" τα τηλεφωνήματα άλλων ομάδων που είχαν σηματοδοτηθεί ως "σημαντικά" και "πολύ σημαντικά" από τους carabinieri που διενεργούσαν τις υποκλοπές. "Έλλειψε η εντολή απομανηγοτοφώνησης και μεταγραφής στη δικαστική αστυνομία που θα τα έφερνε σροτυς εισαγγελείς, όπως έγινε για τα υπόλοιπα τηελφωνήματα" εξήγησε ο Prioreschi.
"Θα είχαν καταλήξει στα ενημερωτικά έγγραφα του Απριλίου και Νοεμβρίου 2005, πάει να πει στο corpus της αθλητικής δίκης του 2006;", ρωτά ο Moretti. Κια ο Prioreschi απαντά: "ναι. Κια θα είχαν φτάσει στην Figc, στα χέρια του Borelli εγκαίρως για την αθλητική δίκη που γκρέμισε τη Juventus, σιγόψησε τη Μilan και ακούμπησε βαριά Fiorentina και Lazio". Οπότε, προσθέτει, θα είχαμε "μια αθλητική, αλλά και μια ποινική δίκη, εντελώς διαφορετικές, παραπονέθηκε και ο Palazzi στο πόρισμά του: μιλούσαν για αποκλειστική οργάνωση, ιδού η τεκμηριωμένη απόδειξη ότι δεν είναι έτσι".
Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι θα ζητήσει έρευνα στο δικαστήριο της Νάπολη κατά την αγόρευσή του στις 27 σεπτεμβρίου και επιασημαίνει ότι δεν έχει σημασία μόνον η θέση της Inter αλλά και άλλα όπως το ότι υπάρχουν τηλεφωνήματα του Governato "που τηλεφωνούσε για τη Brescia η οποία ζητά εκατομμύρια για αποζημίωση" (σ.σ. από τη Juventus). "θα ανακαλύψουμε και άλλα, να είστε σίγουροι. Θα πάμε ως το τέλος με την αντι-έρευνά μας, το καλοκαίρι είναι μακρύ", προανήγγειλε επισημαίνοντας σκωπτικά ότι αυτά τα στοιχεία λέον δεν αφορούν μόνον τον Della Valle ή τον Lotito αλλά "οφείλει να ενδιαφέρει και την Ομοσπονδία που ζούσε σχεδόν με ενόχληση το γεγονός ότι ήταν η υπεράσπιση του Moggi που έφερε τα πάντα στο φως".
Καταλυτικά εωρτήματα για τον Auricchio

ερωτήματα προς τον επικεφαλής της ανάκρισης, συνταγματάρχη Auricchio (που έχει θέσει πλέον και ο Galliani με τον Della Valle) γίνονται επιτακτικά και δημιουργούν πολιτικο-δικαστικό θέμα: υπήρχε κάποιος "υποβολέας" που "συμβούλευε" τι να γίνει; Γιατί, ενώ είχε πει ότι ακολουθούσαν την αρχή να θέτουν υπό παρακολούθηση όποιον εντοπιζαν να έχει σημαντικές συνομιλίες με τους αρχιδιαιτητές, δεν ακολούθησε αυτή την αρχή με τους παράγοντες της Inter; Γιατί δεν "σήμανε συναγερμό" όταν άκουσε ότι ο αρχιδιαιτητής Bergamo καλείτο στα γραφεία του Moratti να παραλάβει κάποιο δωράκι; Γιατί υπάρχουν files audio διαφόρων τηλεφωνημάτων του άλλου αρχιδιαιτητή, Pairetto, προς εταιρικό τηλέφωνο της Inter που ενώ καταγράφεται η ύπαρξή του, δεν μπορούν να εντοπιστούν; Πραγματικά δεν υποκλάπηκε η συνάντηση Della Valle-Bergamo που κατά την υπεράσπιση των Viola έδειχνε ότι δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό;
Η αλήθεια δεν κρύβεται πια και θα γίνεται όλο και πιο ηχηρή!

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.comΣύνδεσμος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

GOBBO Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ GAZZETTA ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ; Η ΣΑΝ ΤΟ TUTTOSPORT ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΙΕΛΙ ΚΑΙ ΟΛΑ "ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ";
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ Η ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ;
(ΡΩΤΑΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΓΙΟΥΒΕ ΚΑΙ ιντερ)

ΡΗΓΑΣ

Un Gobbo ad Atene είπε...

Κριτικά φιλική θα χαρακτήριζα, Ρήγα, τη στάση της Gazzetta -άλλωστε και όταν έγραψε ό,τι ο Moratti χαρακτήρισε επίθεση, μια διέξοδο του έδειχνε, αυτή που προσπαθούν να επιβάλλουν με τα στρογγυλά τραπέζια που καταλήγουν στο να "βάλουμε μια πέτρα" από πάνω και να θάψουμε την calciopoli πριν τιναχτεί στον αέρα όλο το σύστημα.

P.S. Ο Moretti έγραφε για την υπόθεση ακόμα και όταν η Tuttosport δεν πρόβαλε το θέμα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δυο (2) αναγνώστες αξιολόγησαν ως "αδιάφορο" αυτό το post. Δυο (2) αξιολόγησαν ως αδιάφορο το post για τον Moggi που διεκδικεί αποζημίωση από την Ομοσπονδία και δυο (2) αυτό με τις δηλώσεις Platini.

Οκ, ας αφήσουμε το τελευταίο που είναι άποψή μου και μπορεί να θεωρηθεί άνετα "κακό". Τα άλλα δυο, όμως, και ειδικά οι αποκαλύψεις του Tuttosport είναι βόμβα στα θεμέλια της calciopoli/farsopoli. Δεν μπορώ να φατνατστώ γιατί κάποιος juventino τα θεωρεί αδιάφορα...

Ανώνυμος είπε...

me olo to sevasmo stin douleia sou eisai sxedon i moni elliniki pigi pou mporoume na mathoume polla nea k sxedon ta panta gia tin omada p latrevoume... den tha to xaraktiriza adiaforo pote mou ..alla opoios to kane pistevo oti isws na to kane epeidi den asxolise me mettagrafika nea kai me ta filika k to mono p asxolise twra teleftea einai i diki egw exw tin idia apopsi me esena oso afora tin diki alla pistevw oti afti tin stigmi prepei na epikedrothoume stin omada oloi oi juventini kseroume tin alitheia gia to farsopoli den xreiazetai apodeikseis proswpika afto p thelw na kserw einai ta panta giro aptin omada giati einai krisimi xronia kai den tin vlepw maximi amintika.....

Ανώνυμος είπε...

φιλε Gobbo, "ουδετερο" το βαζουν αυτοι που μας μησουν :) δεν πιστευω πος αυτοι οι δυο ειναι δικοι μας με ασπρομαυρη ψυχη :)

John.The.Terrible

magica juve είπε...

διαβαζουν και οι τριτοτεταρτοι το blog σου gobbo!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Φίλε ανώνυμε, δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο τρόπο να ζητήσει κάποιος περισσότερες μεταγραφικές ή άλλες ειδήσεις απ' αυτόν. Σε τελική ανάλυση, θα μπορούσε να το γράψει ευθέως σε ένα σχόλιο οπότε θα απαντούσα για άλλη μια φορά ότι:

i. το blog δεν είναι επαγγελματικό για να μεταφράζω κάθε είδηση που βγαίνει (και αν ρίξεις μια ματιά, ας πούμε στο tuttojuve.com, θα δεις ότι είναι δεκάδες κάθε μέρα). Εύλογα επομένως, κάνω πολλές, πάρα πολλές επιλογές κάθε μέρα.

ii. παρ' όλα αυτά νομίζω ότι δεν έχασα ποτέ μια πραγματική είδηση. Τι είναι πραγματική είδηση; Αυτό που όντως συμβαίνει ή έχει αυξημένες πιθανότητες να συμβεί και όχι οι διαρροές σκοπιμότητας του κάθε ατζέντη που έχει μετακινήσει τον πελάτη του στις μισές ομάδες της Ευρώπης.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ που επιμένω στην calciopoli που τον θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: σημασία δεν έχει να είμαστε πεισμένοι εμείς αλλά να μάθουν και να πεισθούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν ζούμε σε γυάλα. Να στο πω αλλιώς: ένας από τους καλύτερους φίλους μου είναι nerazzurro, τον βομβαρδίζω καθημερινά με τα όλα τα στοιχεία του Ju29ro και του Tuttosport και πλέον, όχι μόνον έχει σταματήσει να λέει τα κλασικά τους αλλά παραδέχεται ό,τι κάτι έχει συμβεί. Φυσικά δεν άλλαξε πίστη (και καλά κάνει, δεν είναι πουκάμισο η πίστη στην ομάδα για να την αλλάζεις) αλλά άλλαξε στάση.

Αν αυτό γίνεται σε ένα nerazzurro φαντάσου πόσο πιο εύκολα μπορεί να πειστούν οι υπόλοιποι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κανονική FARSOPOLI, με ΣΚΕΥΩΡΙΑ. Αρκεί να τους δείχνουμε ένα προς ένα όλα τα στοιχεία. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Ίσως εδώ στην Ελλάδα να μην καταλαβαινετε ότι το 2006 μπόρεσε να υπάρξει γιατί απαντούσε σε ένα "λαϊκό αίσθημα" μερικών δεκαετιών το οποίο, μάλιστα, επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι!

Στο γήπεδο θα ξαναγίνουμε ό,τι είμασταν. Αλλά για να σταματήσει το παραμύθι -που δεν φροντίσαμε να κοπεί εγκαίρως δείχνοντας πόσες φορές είμασταν εμείς οι αδικημένοι και όχι οι άλλοι, γι' αυτό άλλωστε έγραψα αυτά τα αφιερώματα- για να σταματήσει λοιπόν το παραμύθι και να υποκλίνονατι κάθε μέρα, όσο και να μας μισούν, πρέπει να έχουμε καθαρίσει εμείς και να έχει φανεί ποιοί είναι οι βρώμικοι.

Γι' αυτό θα επιμείνω σε αυτή την κατεύθυνση και από το φθινόπωρο που θα επιστρέψω. Τις υπόλοιπες ειδήσεις, άλλωστε, απ' ότι κατάλαβα λίγο πολύ τις βρίσκετε σε κάποια ελληνικά sites, αυτές είναι που δεν τις βάζει κανένας, αν κρίνω και από την επισήμανση του Greco στο Gruppo Greco.


"Αδιάφορο", όχι "ουδέτερο" έβαλαν John.The.Terrible. Γι' αυτό μου φαίνεται αδιανόητο.

Magica Juve, αυτό θέλω να πιστεύω.

P.S. Προς Ανώνυμο φίλο: είτε επικεντρώσουμε όλοι οι Juventini στην ομάδα είτε όχι (που το κάνουμε, προσωπικά λες να ξενυχτάω για πλάκα για να δω live τα φιλικά;), την πορεία της θα την καθορίσουν ο Conte, οι παίχτες, ο Marotta με τις μεταγραφές (όχι αναγκαστικά με αυτή τη σειρά) και όσοι tifosi βρίσκονται κάθε φορά στα γήπεδα. Ενώ στην ανατροπή του παραμυθιού που μας σερβίρουν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς σπάζοντας την έλλειψη πληροφόρησης.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αν διαβάσετε προσεχτικά την συνέντευξη του Prioreschi που έβαλα αναλυτικότερα τώρα, θα δείτε ότι κατηγορεί την Ομοσπονδία.

Θυμηθείτε λίγο πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, απ' όταν είμασταν στη Β ακόμα, κάθε φορά που η Juve πήγαινε να ξεφύγει στη βαθμολογία, να πλησιάσει τοςυ πρώτους, είχαμε μια-δυο-τρεις σκανδαλώδεις διαιτησίες που μας οδηγούσαν σε ήττες και πτώση του ηθικού (κάτι εύκολο για μια ομάδα που υπερέβαινε τις δυνατότητές της).

Προσοχή, δεν λέω ότι δεν πήραμε scudetto γι' αυτό το λόγο, λέω όμως ότι αν δεν δείξουμε τους ένοχους, αν δεν αλλάξει αυτός ο σκανδαλώδης συσχετισμός εξουσίας στην Ομοσπονδία (το πόσο σκανδαλώδης είναι το είδαμε με την απόφαση για το scudetto 2006), θα τη βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια. και όταν σου ακυρώνουν γκολ νίκης στο 92' (είχε γίνει με την Parma) ή σου σφυρίζουν δυο ανύπαρκτα πέναλτυ (θυμηθείτε τη Napoli), τότε δεν είναι δύσκολο να σου στερήσουν κρίσιμους βαθμούς όταν θα έχεις πλησιάσει πραγματικά το επίπεδο των μιλανέζων.

Οπότε, το ενδιαφέρον μας για την πορεία της ομάδας, περνά και από το πώς θα ανατραπεί αυτός ο συσχετισμός στην Ομοσπονδία. Και το κλειδί είναι οι αποκαλύψεις της calciopoli/farsopoli.