Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Juventus-Val Susa 12-1. Του Marchisio το πρώτο γκολ της σεζόν

Χορταστική αρχή για τη Juve του Conte που έδειξε αγωνιστικότητα, διάθεση να λιώσει τον αντίπαλο όποιος και αν είναι, και καλά στοιχεία στην ανάπτυξη. Τρία γκολ ο Μatri, δυο ο Toni, δύο και ο Pepe, ένα γκολ και ένα δοκάρι ο Quagliarella. Ρεκόρ 25ετίας το σκορ.

(Update 3) Τα γκολ

Mε Lichesteiner, Pirlo και Pazienza από την αρχή (στη συνέχεια μπήκε και ο Ziegler) από τους νέους και Matri, Quagliarella ξεκίνησε ο Antonio Conte το πρώτο τεστ της σεζόν, με μια Αντιπροσωπευτθκή Ομάδα της Val Susa αποτελεούμενη από παίχτες τριών τοπικών ομάδων. Ο Conte δεν είχε στην διάθεσή του τον capitan Del Piero.
Πρώτος δοκίμασε το πόδι του ο Marchisio και υποχρέωσε τον Losacco σε σπουδαία απόκρουση. Μετά η ψυχρολουσία: γκολ του Barocco από κόρνερ (πρόλαβε τον Sorensen) στο οποίο απάντησε η Juve που στο πρώτο ημίχρονο έδειξε καλά στοιχεία με τον Pirlo (πολλές οριζόντιες μπαλιές) αλλά και τον Marchisio και το επιθετικό δίδυμο Quagliarella-Matri. O Marchisio ήταν εκείνος που ισοφάρισε το σκορ (στη συνέχεια έχασε και άλλη καλή ευκαιρία) παίρνοντας τη μπάλα από τον Krasic, ο Matri έκανε το 2-1 μετά από βαθιά μπαλιά του Pirlo για τον Marchisio που έβγαλε τον πρώην cagliaritano στα δυο μέτρα από το τέρμα. Ο Quagliarella έκανε το 3-1 εκμεταλλευόμενος την απόκρουση του τερματοφύλακα στο σουτ του Marchisio. Από μπαλιά του Pirlo το 4-1 από τον Sorensen με κεφαλιά. Δοκάρι του Quagliarella και 5-1 από τον Matri που τους πέρασε όλους. Στο διάλλειμμα ο Matri δήλωσε πως βρίσκεται καλά με το σύστημα του Conte ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά χαρακτήρισε καλή ενίσχυση την ενδεχόμενη άφιξη του G.Rossi.
Σχεδόν νέα ομάδα στο δεύτερο μέρος από τον Conte που συνέχισε τις αλλαγές ξαναβάζοντας παίχτες που είχε βγάλει (ο Quagliarella ξαναπήρε τη θέση του Matri). Λίγο μετά την έναρξη, συνδυασμός Matri-Toni και γκολ του Toni που μερικά λεπτά μετά είδε τον τερματοφύλακα της τοπικής ομάδας να του λέει "όχι". Το 7-1 με πέναλτυ, που κέρδισε ο Pepe, από τον Matri που αμέσως μετά βγήκε. Αμέσως πριν είχε χάσει καλή ευκαιρία ο F.Melo και αμέσως μετά ήρθε το 8-1 από το νεαρό De Silvestro που έπαιξε στα άκρα, γύρισε ες στην πειροχή και με το αριστερό σκόραρε. Στο 70' ο Toni εκμεταλλεύθηκε το ύψος του και από κόρνερ του De Silvestro έγραψε το 9-1. Στο 82' με σουτ εκτός περιοχής ο F.Melo νίκησε τον Losacco που αυτή τη φορά έπεσε καθυστερημένα. Συνδυασμός με τον Quagliarella και πέναλτυ και πάλι για τον Pepe, στο 88': το 11-1 έγραψε ο ίδιος ο Pepe o οποίος έκλεισε το σκορ στο 90': 12-1.
Ως σύγκριση, να θυμηθούμε ότι στο αντίστοιχο πρώτο φιλικό της σεζόν πέρυσι, με μια αντιπροσωπευτική του Trentino, όπου γινόταν η προετοιμασία, η Juve είχε νικήσει με 6-0 στις 11 Ιουλίου με δυο γκολ του Trezegol και ένα του Diego...
(update 4) Τα τελευταία 25 χρόνια, η Juventus έχει μόνον μια φορά 12 γκολ στο πρώτο φιλικό της σεζόν: στις 24 Ιουλίου 2007 εναντίον της Valle d'Aosta/Sarre (πρώτο τέρμα, ο Del Piero). Το αμέσως προηγούμενο ευρύτερο σκορ ήταν στις 23 Ιουλίου 1993: 11-0 εναντίον της Primavera της Βέρνης, με τον Moeller να ανοίγει το σκορ). Και η τρίτη και τελευταία φορά, αυτά τα 25 χρόνια, που η Juve έβαλε πάνω από 10 γκολ στο πρώτο της φιλικό, ήταν στις 23 Ιουνίου 1992: 10-0 τη Bienne με τον Vialli να ανοίγει το σκορ).
JUVENTUS-RAPPRESENTATIVA VAL SUSA 12-1
Τέρματα: 23' Marchisio, 24', 45', 60' πεν. Matri, 28' Quagliarella, 32' Sorensen, 52', 70' Toni, 62' De Silvestro, 82' F.Melo, 87' πεν., 90' Pepe - 14' Barocco
Διαιτητής: Colosimo (Torino). Επόπτες: Torrero, Alibrandi.

JUVENTUS: (1ο ημ.) Buffon (35' Storari), Lichtsteiner, Sorensen, Chiellini, Grygera, Krasic, Pazienza, Pirlo, Marchisio, Quagliarella, Matri. (2ο ημ) Storari (66' Manninger), Motta, Bonucci, Barzagli, Ziegler, De Silvestro, Marrone, Melo, Pepe, Matri (66' Quagliarella), Toni. Αναπληρωματικοί: Giandonato, Pasquato.
Προπονητής: Antonio Conte.
RAPPRESENTATIVA VAl SUSA: (1ο ημ.) Losacco, Serpa, Senor, Barocco, Caputo, Piano, Di Blasi (35' Raschilla), Ferraris, Di Sanza, Carretta, Squillace. (2ο ημ.) Losacco, Senor, Monfalcone, Piano, Rizzi, Squillace, Gentile, Maggio (75' Caputo), Bruno, Manes (79' Tescari), Cario. Αναπληρωματικοί: Bellando, Marziale, Paterna, Scoppellitti, Pirona, Rinaldi, Scannapieco.
Προπονητής: Nino Ollio.


Ικανοποίηση Conte
και εγκώμια για τον Marchisio

Ικανοποιημένος και μετρημενος εμφανίστηκε μετά το ματς ο Conte που στάθηκε κυρίως στον ενθουσιασμό της ομάδας επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει δουλειά πάνω σε αυτό. Ο Conte σημείωσε μετρημένα ότι επρόκειτο για "μια καλή προποόνηση" ενώ είπε ότι γι΄αυτόν το σύστημα ήταν ένα 4-42 που θέλει ακόμα δουλειά. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα βάλει τον Quagliarella εξτρέμ, απάντησε ότι δεν έλαβε ποτέ υπόψη του κάτι τέτοιο. "Για μένα είναι επιθετικός, πρέπει να ξαναβρει την κατάστασή του, είναι ένας παίχτης σημαντικός". Ο Conte δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Giuseppe Rossi. "Για μένα σπουδαίοι παίχτες είναι ο Matri, ο Quagliarella, o Toni" και συνέχισε έτσι απαριθμώντας την ομάδα όταν ρωτήθηκε αν είναι σπουδαίος ο Pepito. Στην επιμονή της δημοσιογράφου, ο mister απάντησε ξερά πως αν έρθει ο x ή ο z θα σχολιάσει, τώρα μιλάει για την ομάδα του μόνο.
(Update) O Conte στάθηκε ιδιαίτερα στον Marchisio, τον οποίο και χθες είχε εγκωμιάσει (εδώ, στο δεύτερο μέρος): "έχοντας στην ομάδα έναν παίχτη σαν τον Marchisio έχω περισσότερες επιλογές. Ο Claudio με εξέπληξε για την τακτική ευφυϊα του, έχει τους σωστούς χρόνους παιχνιδιού και εισόδου στο παιχνίδι, αυτές τις μέρες δούλεψε τόσο ως εξτρέμ όσο ως κεντρικός μέσος".
Οι ανώνυμοι πρωταγωνιστές

(Update 2) O Baracco, o σκόρερ της τοπικής ομάδας, δουλεύει στον Πράσινο Σταυρό και είναι οπαδός του Torino: "θα κοιτάζω όλο το βράδυ το φιλμ του γκολ μετά το οποίο σήκωσα τα χέρια στο σήμα της συγγνώμης: φοβόμουν ότι οι φίλαθλοι θα με έβριζαν. Μετά ο Amauri με πλησίασε και με συγχάρηκε", δήλωσε συγκινημένος αφού θα μπορεί να διηγείται στα εγγόνια του ότι έβαλε γκολ στον Buffon!
Ο τερματοφύλακας των τοπικών επίλεκτων, Andrea "Psyco" Losacco, 20 ετών, ο οποίος γλύτωσε την ομάδα από πολλά γκολ με τις πολύ καλές επεμβάσεις του, είναι υφραυλικός: "μέχρι το μεσημέρι δούλευα και χτύπησα μάλιστακαι το ένα μου χέρι. Μετά έκαναν μια τρεχάλα για να προλάβω το πούλμαν αλλά άξιζε τον κόπο: ο Storario μου χάρισε τα γάντια του", είπε ενώ ο σιδηροδρομικός Vittorio Monfalcone, που μαρκάριζε τον Toni ("είναι πιο μεγάλος από μια μηχανή τρένου") κέρδισε δυο αυτόγραφα στη φανέλα του, του Toni και του Pirlo.
Και μερικές λεπτομέρεις ακόμα, από τη Stampa: στην Αντιπροσωπευτική Val Susa, στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν παίχτες του Susabruzolo, σχεδόν όλοι juventini, στο δεύτερο μέρος έπαιξαν παίχτες της Bvs και εδ;v υπήρχαν αρκετοί granata όπως ο Bruno, πρώην Primavera του Toro. Στον πάγκο κάθονταν ο Alan Melega (Susabruzolo, tifoso της Milan) και ο Pasquale Romagnino (Bvs και interista) που θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μερικούς μήνες στο derby της κοιλάδας...
De Silvestro: απίστευτη συγκίνηση

Ο 18χρονος Elio De Silvestro, από την περυσινή Primavera στην Πρώτη Ομάδα και μάλιστα με γκολ δεν έκρυψε τη χαρά του: "ήταν μια συγκίνηση απίστευτη, ένα όνειρο για μένα που ήμουν πάντα tifoso juventino. Προσπάθησα να φανώ διαθέσιμος και να κάνω ό,τι μου ζήτησε ο mister. Βέβαια, το να παίζεις με παίχτες όπως Toni, Quagliarella και Felipe Melo είναι πιο εύκολο. Τώρα, η ελπίδα μου είναι να μπορέσω να προπονηθώ και άλλο με αυτούς τους πρωταθλητές, να βελτιωθώ και άλλο και να μπορέσω να συλλέξω καμιά συμμετοχή με την Πρώτη Ομάδα".

Pazienza: ο χρόνος είναι στο πλευρό μας

Ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Pirlo και, όπως σημειώνει το Juventus.com, έδειξε τακτική οξύνοια, όπως και στις προπονήσεις: "αυτά τα παιχνίδια χρησιμεύουν για να εφαρμόσουμε πρακτικά ό,τι δοκιμάζουμε στις προπονήσεις, τα παιξίματα που ζητά ο mister. Γι' αυτό οι πρώτες έξοδοι είναι πάντα δύσκολες. Για τώρα είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις, σίγουρα υπάρχει πρόθεση να πάμε καλά και υπάρχει θέληση να δουλέψουμε, ο χρόνος είναι στο πλευρό μας. Ο Pirlo; Ένιωσα άνετα στο πλευρό του, είναι ευχάριστο να μπορείς να παίξεις σε μαι ομάδα με μεγάλους πρωταθλητές", κατέληξε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o amauri gt dn epaikse?
trelokefaloniths

Παναγιώτης είπε...

Οι κάφροι θα υπάρχουν παντού και πάντα. Πραγματικά είναι ΜΕΓΑΛΗ ντροπή αυτό που συνέβη και θεωρώ ότι η διοίκηση θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Το πρεστίζ της ομάδας επηρεάζεται τα μάλα από τέτοια επεισόδια που βγαίνουν στην δημοσιότητα.

bianconera είπε...

Γιατί να παίξει?

Ανώνυμος είπε...

gia na ton doume re file bianconera...o de ceglie epishs den epaikse...kserei kaneis na mou apanthsh gt uparxei auth h kontra metaksu twn opadwn?
trelokefaloniths

Un Gobbo ad Atene είπε...

Παναγιώτη, προφανώς αναφέρεσαι στο απαράδεκτο επεισόδιο που έγινε το μεσημέρι πριν το ματς για το οποίο επισήμως δεν υπάρχει ακόμα κάποιο σχόλιο. Ελπίζω α ληφθούν μέτρα και από τους ίδους τους φιλάθλους.

Trelokefaloniti, δεν μπορώ ακόμα να βγάλω άκρη.

Un Gobbo ad Atene είπε...

O De Ceglie δεν αγωνίστηκε, ενώ ήταν να μπει από την αρχή, λόγω μιας μικρής μυϊκής κόπωσης.

Για τον Amauri δεν υπάρχει επίσημη αναφορά αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η απουσία του σχετίζεται με το μέλλον και το κακό feeling με τους φιλάθλους.

Vero Juventino είπε...

Oson afora to skhniko...den einai h prwth fora pou sunevei kati tetoio anamesa stous Drughi, stous Bravi Ragazzi stous Viking kai stous Tradizione Bianconera...exoun er8ei ki alles fores se antipara8esh kai einai aparadekto.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ναι, Forza Juve, απλώς δεν ξέρω τι έγινε αυτή την εποχή, τώρα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Έχω βάλει νεότερα για το επεισόδιο (αιτίες και αφορμές από τη Stampa), εδώ