Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Agnelli: απαιτούμε σεβασμό για τη Juventus!

Αυστηρό μήνυμα Πρόεδρου Juve από τον Andrea: η Figc πρέπει να αποφασίσει ανάκληση του scudetto από την Inter, είπε και θύμισε ότι ο σύλλογος υπέστη ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων το 2006 όπως και ότι μπορεί να κινηθεί και εκτός αθλητικής δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις του προέδρου

Την ώρα που ο Moratti κλαίγεται και βλέπει εχθρούς ακόμα και στη Gazzetta (!), η οποία είχε σπεύσει να προβλέψει ότι δεν θα ληφθεί απόφαση στην Ομοσπονδία και το scudetto 2006 θα μείνει στην Inter, o Andrea Agnelli -θέτοντας ως στόχο το τρίτο αστέρι- έστελνε το πιο καθαρό μήνυμα: απαιτούμε σεβασμό, ισότιμη μεταχείριση και ανάκληση του scudetto από την Inter θυμίζοντας ταυτόχρονα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Juve το 2006 υπέστη ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχει τη δυνατότητα, όταν αποφασίσει να διεκδικήσει και εκτός αθλητικής δικαιοσύνης.

ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. "Πιστεύω πως είναι σωστό σε αυτή τη στιγμή της ιστορίας της Juventus, να έχω μια επαφή με όλους σας. Ήταν αρκετά τεταμμένες οι μέρες που ζήσαμε εσχάτως, όπως τις ζήσαμε στο εσωτερικό του συλλόγου, όπως ζήσαμε τον επίλογο του δεύτερου τμήματος των ερευνών για τα γνωστά γεγονότα του 2006", ξεκίνησε -αποφεύγοντας τον όρο calciopoli. Και συνέχισε: "θα ήθελα να κάνω μια σειρά συλλογισμών. Κατ' αρχήν η ηρεμία με την οποία Del Piero και Buffon απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις σας. Πρόκειται για δυο πρωταθλήματα τα οποία οι παίχτες που ήταν και έπαιξαν εκείνα τα παιχνίδια, τα κέρδισαν, ένιωσαν ότι τα κέρδισαν και κέρδισαν στο γήπεδο", τόνισε θυμίζοντας αμέσως ότι το 2005/06 "έληξε με 91 βαθμούς διαφορά. Οπότε, από αυτή την άποψη δεν υπάρχει ανάγκη να προσθέσουμε ο,τιδήποτε άλλο".

ΑΡΧΗ ΜΑΣ, Η ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος επέστρεψε στο τέλος των ανακρίσεων για να θυμίσει ότι "όλα ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 2010 όταν, στο περιθώριο της Συνέλευσης των μετόχων της Exor, o John έκανε δυο σημαντικές ανακοινώσεις. Αφενός προανήγγειλε αυτό που θα ήταν μαι σημαντική αλλαγή στο σύλλογο που υλοποιήθηκε με την άφιξη διαφόρων παραγόντων μέσα στη χρονιά και αφετέρου προανήγγειλε κάτι εξίσου σημαντικό που ήταν η κατάθεση από το σύλλογο του υπομνήματος για την ανάκληση του scudetto 2005/06. Σε τι στηριζόταν, ποιά ήταν η αρχή στην οποία στηριζόταν αυτό το αίτημα; Αφορούσε την αρχή της ίσης μεταχείρισης, που είναι πολύ σημαντική", είπε για να διαβάσει αμέσως μετά "ένα πολύ σαφές για το σκεπτικό του αιτήματός μας" κομμάτι του υπομνήματος.

ΜΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. Επρόκειτο για το κομμάτι αυτό που αναφερόταν στην ανακοίνωση του εκτάκτου επιτρόπου της Figc, Guido Rossi: "η Figc έλαβε, με ημερομηνία 24 Ιουλίου 2006 την γνωμοδότηση της επιτροπής που αποτελείτο από τους αξιότιμους Aigner, Coccia και Pardolesi όσον αφορά στην απονομή του τίτλου του πρωταθλητή Ιταλίας σε περίπτωση μεταβολής της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Η επιτροπή κατέληξε ότι σε περίπτωση απλής ανάκλησης του τίτλου χωρίς μεταβολή της βαθμολογίας, ο τίτλος παραμένει αναγκαστικά χηρεύων. Διαφορετικά, σε περίπτωση κυρώσεων που επιφέρουν μεταβολές στη βαθμολογία, όπως αφαίρεση βαθμών, υπαναχωρήσεις στην τελευταία θέση, το άρθρο 49 προβλέπει την αυτόματη απόκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ιταλίας από την ομάδα που αποβαίνει πρώτη στη βαθμολογία, δεδομένων των κυρώσεων. Τα ομοσπονδιακά όργανα μπορούν παρ΄όλα ταύτα να παρέμβουν με μια επί τούτου απόφαση μη απονομής όταν συντρέχουν λόγοι λογικότητας και αθλητικής ηθικής, για παράδειγμα όταν γίνεται αντιληπτό ότι οι αντικανονικές ενέργειες ήταν τόσες και τέτοιες ώστε να νοθεύσουν ολόκληρο το πρωτάθλημα ή όταν ομάδες, επί των οποίων δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, είχαν συμπεριφορές ελάχιστα καθαρές", είπε τονίζοντας μια μια τις λέξεις και δείχνοντας το έγγραφο στους παριστάμενους: "αυτό έλεγε ο Guido Rossi", τόνισε.

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ, Η INTER. Και αμέσως μετά ο Agnelli έσπευσε να υπογραμμίσει πως "μένοντας στην αρχή του ελάχιστα καθαρού" θα διάβαζε κάποια αποσπάσματα αυτών που υπήρξαν οι αιτιολογήσεις του Palazzi και αφορούσαν σε "μια αξιοσημειώτης πειθαρχικής σημασίας" αναφορά στο "μοναδικό σύλλογο" που η συμπεριφορά του είχε "συγκεκριμένες επιπτώσεις στο αθλητικό πεδίο" "εξαιτίας πυκνών, σταθερών και μακροχρόνιων επαφών προκειμένου να δημιουργήσουν εξάρτηση του διαιτητικού τομέα ... αυτές οι επαφές πραγματοποιούνται συχνά ενόψει αγώνων που θα έδινε η Inter και αντικείμενό τους είναι ακριβώς οι διαιτητές και οι βοηθοί που αγωνίζονταν με αυτή την ομάδα", διάβασε και πήγε παρακάτω: "η Inter προκύπτει ως προνομιακός συνομιλητής"...

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ. "Θα μπορούσα να συνεχίσω, αυτό το ντοκουμέντο το έχετε διαβάσει όλοι σας, είναι ένα ντοκουμέντο που συζητήθηκε αρκετά αυτές τις μέρες. Είναι ένα ντοκουμέντο που, ας πούμε ολοκληρώνει την ανακριτική φάση. Στη θεωρία θα περνούσαμε στη δικαστική φάση, δικαστική φάση που σε αυτή τη φάση προγανώς δεν θα υπάρξει γιατί τα αδικήματα εχουν παραγραφεί. Ωστόσο διαβάσαμε αυτό που ήταν η ανακοίνωση του επιτρόπου Guido Rossi και αυτές τις πράξεις που αν έδειχναν ότι υπήρχε ελάχιστη διαύγεια, μιλάμε για λίγη όχι για κανένα σεισμό, εκείνη η απόφαση θα μπορούσε να ανακληθεί".

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ. "Εγώ πιστεύω ότι τόσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες, πολλές απόψεις εκφράστηκαν. Αυτό που εμείς φοβόμαστε είναι να αποφασιστεί να μην υπάρξει απόφαση, που θα ήταν το χειρότερο πράγμα αυτή τη στιγμή", τόνισε κοιτώντας τον κόσμο.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ. Σε αυτό το σημείο ο Andrea Agnelli πρόσθεσε αποφασιστικά: "εμεις ζητήσαμε με αυτό το υπόμνημα, ίση μεταχείριση". Και οφέιλω να πω ότι, τουλάχιστον από τις τεκμηριώσεις του Palazzi, εκτός και αν ό,τι έγραψε ήταν πλαστό, κάτι το ελάχιστο καθαρό ανακύπτει. Από τη μια, λοιπόν, ίση μεταχείριση, και αυτό το ζητάμε από τις 28 Απριλίου 2010. Από την άλλη, σε αυτό το σημείο, μετά 14-15 μήνες στην προεδρία αυτού του συλλόγου, εγώ θέλω και σεβασμό. Θέλω σεβασμό στους θεσμούς, εγώ θέλω σεβασμό προς τη Juventus, θέλω σεβασμό προς τους παράγοντες της Juventus και θέλω σεβασμό προς τους ποδοσφαιριστές της Juventus Και προς όλους τους ανθρώπους της Juventus. Αυτός είναι ένας σύλλογος που έγραψε την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαιρου και την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου στον κόσμο. Πρόκειται για μια ομάδα που δάνεισε 27 από τους 44 παίχτες στους τέσσερις νικηφόρους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι ένας σύλλογος με υπερεκατονταετή ιστορία και αξίζει σεβασμό, τον θέλω πρώτος εγώ και όλοι μας οι φίλαθλοι".

ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΖΗΜΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Andrea Agnelli προειδοποίησε τους πάντες θυμίζοντας πως η Juventus "το 2006 ήταν ο μοναδικός σύλλογος που υπέστη βαριές οικονομικές ζημιές, αποτριμώμενες σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τώρα είδαμε πως άλλοι σύλλογοι, ιδίως η Inter, είχαν συμπεριφορές ελάχιστα καθαρές. Αναμένουμε τις αποφάσεις και μετά θα δούμε. Σεβαστήκαμε πάντα την αθλητική δικαιοσύνη αλλά έχουμε τα μέσα για να κινηθούμε και απ' έξω, αν και για την ώρα δεν θέλουμε να το κάνουμε. Όσον αφορά στην αθλητική δικαιοσύνη, για μας τελειώνει εδώ αν από την Inter ανακληθεί το scudetto. Μετά, παραμένουν οι διαδικασίες της τακτικής δικαιοσύνης και θα δούμε πώς θα καταλήξουν αυτοί", είπε.

ΕΠΑΝΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ 2 SCUDETTI. Αλλά συνέχισε: "προφανώς μπορούμε να αξιολογήσουμε μια διαδικασία για την απονομή των δυο scudetti που μας αφαιρέθηκαν. Χρειάζονατι όμως προϋποθέσεις βάσει των οποίων να επιβεβαιωθούν οι συμπεριφορές του συλλόγου μας στην υπό εξέταση περίοδο".
Scudetto για να κλείσει ο κύκλος
Με τον Pirlo το ποιοτικό άλμα
θα κάνουμε μεταγραφές top player
στη σωστή τιμή και με τους όρους μας

H αναφορά του προέδρου έκλεισε με το αγωνιστικό παρών και μέλλον: "θα μας άρεσε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κατάκτηση του scudetto για να κλείσουμε επιτέλους τον κύκλο. Είμαι πεισμένος ότι το νέο μας στάδιο θα μπορέσει να μας βοηθήσει πολύ, να μας δώσει μια ταχύτητα παραπάνω", είπε επισημαίνοντας ότι "κινούμαστε για να φτιάξουεμ μια μεγάλη ομάδα. Στο μεταξύ πήραμε τον Pirlo που είναι ένας από τους καλύτερους μέσους του κόσμου. Είναι σε θέση να μας κάνει να κάνουμε το ποιοτικό άλμα, τεχνικό και μυαλού. Αναζητούεμ top player, δεν θέλουεμ να συμμετάσχουμε σε πλειστηριασμούς, αλλά να τους αγοράσουμε στη σωστή τιμή. Θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις, πέρισυ τα καλύτερα ήρθαν στα τέλη αυγούστου. Έχουμε χρόνο, μας αρέσουν πολλοί παίχτες αλλά οι όροι πρέπει να είναι οι δικοί μας".

Buffon: το αξίζαμε το scudetto 2006,
θα το ξαναπανηγυρίσουμε
Χρειαζόμασταν έναν παίχτη σαν τον Pirlo


"Το 2006 είχαμε πανηγυρίσει γιατί εκείνο το scudetto το αξίζαμε. Αν μας το επιστρέφανε, θα μας ικανοποιούσε, θα ήταν σαν να το ξανακερδίζαμε άλλη μια φορά", είχε πει πριν τον πρόεδρο ο Buffon δίνοντας του την πάσα που ο Andrea Agnelli αξιοποίησε στη συνέχεια θυμίζοντας μάλιστα πως off the record οι παίχτες της Inter αναγνώριζαν πως τους είχαν ασφαλτοστρώσει...
Ο Buffon θύμισε ακόμα πως όταν έφτασ επριν μια δεκαετία βρήκε μια ομάδα "που ερχόταν από σημαντικές νίκες, αυτή είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ξανακάνει εκείνη τη διαδρομή. Οι προϋποθέσεις είναι καλές, ο σύλλογος δούλεψε καλά, τώρα είναι δικό μας θέμα. Ο Pirlo δεν υπήρξε ποτέ εχθρός. Γνωριζόμαστε από την εποχή της Under 15, είχαμε ανάγκη από κάποιον σαν αυτόν".

Del Piero: με τον Conte θα ήθελα
να ξαναζήσω τα μεγαλεία της Juve 10 χρόνια πριν

"Στο ζήτημα του scudetto 2006 περιμένω τις τελικές εξελίξεις, για την ώρα προτιμώ να σκέφτομαι το μέλλον σε σχέση με το παρελθόν", είπε ο Del Piero και πρόσθεσε: "με τον Conte στον πάγκο θα ήθελα να ξαναζήσω τα μεγαλεία της Juventus πριν μια δεκαετία, προπαντος ελπίζω στην ίδια κατάληξη στο τέλος της σεζόν. Ο Pirlo; Είμαι ικανοποιημένος που ήρθε εδώ, ο σύλλογος δεν μπορούσε να αποκτήσει καλύτερο".

Pirlo: θέλω να συμβάλω να ξαναφέρω
τη Juventus στα μεγαλεία που της αρμόζουν

Φορώντας την εκτός έδρας εμφάνιση -φόρο τιμής στη ροζ φανέλα με μαύρα παντελονάκια της πρώτης εξαετίας της ιστορίας μας- ο Pirlo τόνισε πως "τα ασπρόμαυρα χρώματα είναι σημαντικά, όπως ακι αυτή η φανέλα. Επιθυμούσα μια αλλαγή μετά από τόσα χρόνια και τώρα θέλω να συμβάλω να ξαναφέρω τη Juventus στα μεγαλεία που της αρμόζουν. Πού μπορούμε να φτάσουμε; Τώρα σκεφτόμαστε μόνον να δουλέψουμε σκληρά".

Υποσχέσεις Quagliarella, Marchisio

Άφωνος από το νέο στάδιο δήλωσε ο Quagliarella: "είναι καταπληκτικό! Δεν βλέπω την ώρα να παίξω εδώ και να ξεχάσω τον τραυματισμό. Ξεκίνησα να δουλεύω εδώ και μια βδομάδα αλλά και στις διακοπές δεν ξεκουράστηκα περισσότερο από ότι έπρεπε. Θέλω να ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη του συλλόγου που με εξαγόρασε αν και είχα χτυπήσει και στοχέυω να βάλω ένα σημαντικό αριθμό γκολ".
Ο Marchisio απάντησε στα σενάρια που τον θέλουν εκτός Τορίνο: "έμαθα ότι αυτές τις μέρες οι tifosi έδειξαν μεγάλη αγάπη απέναντί μου και γι΄αυτό τους ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνω. Υπέγραψα εδώ και λίγο καιρό την ανανέωση για μια πενταετία και είμαι ικανοποιημένος γι' αυτό".


"Είναι λόγος περηφάνειας να φοράς αυτή τη φανέλα σπουδαίων πρωταθλητών", δήλωσε ο Marchisio. "Σύλλογοι σαν τη Juventus πρέπει να στοχεύουν πάντα σε Champions και scudetto", ειπε ο Quagliarella. Αλησμόνητη χαρακτηρίζει τη μέρα που πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Juve o Bonucci υποσχόμενος και αυτός ότι η ομάδα θέλει να πάει καλά.

Πηγή: Juventus.com

3 σχόλια:

yotaras είπε...

Gobbo η ροζ εμφανιση θα ειναι η τριτη και οχι η δευτερη???

Un Gobbo ad Atene είπε...

Mea culpa, yotara: είναι η κετός έδρας εμφάνιση που παραπέμεπι στην ιστορική εμφάνιση της πρώτης εξαετίας, όταν είχαμε ροζ φανε΄λα με μαύρο παντελονάκι.

Παναγιώτης είπε...

Σωστός ο Gobbo. Yotara η τρίτη φανέλα μας για φέτος θα είναι η περσινή εκτός έδρας μας, δηλαδή η άσπρη με τα χρώματα της Ιταλίας στο κέντρο της. Τα τελευταία χρόνια η δεύτερη εμφάνιση μας γίνεται η τρίτη την επόμενη σαιζόν.