Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Διαδηλωση από τους nerazzurri στην Figc?

Ο Moratti χρησιμοποιεί πάλι τη φιγούρα του Facchetti καλώντας απλώς να μην υπάρξει "καμιά υπερβολική αντίδραση"...
Καθώς, μετά τη φανατισμένη αντίδραση Moratti, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οργανωμένοι nerazzurri ετοιμάζουν διαδήλωση έξω από την Ομοσπονδία στις 18, ο Moratti έβγαλε ανακοίνωση στο site της Inter δίπλα στη φωτογραφία του Facchetti: "για τον Giacinto, ας θυμηθούμε το χαρακτήρα του, γλυκό, έντιμο και ποτέ βίαιο. Σε αυτό που συνέβη θα είχε αντιδράσει με την ηρεμία. Για τον Giacinto, ας συμπεριφερθούμε σαν ο καθένας από μας να ήταν ένα μέρος Του, της Σημαίας μας. Καμιά υπερβολική αντίδραση, μόνον ηρεμία, υπομονή και εμπιστοσύνη στην δική μας ακεραιότητα".
Σαν κάλεσμα σε ήρεμη διαδήλωση, ακούγεται. Γεγονός που δεν την κάνει, κάθε άλλο, λιγότερο επικίνδυνη. Κάποιος θεσμικός παράγοντας οφείλει να τους συγκρατήσει.
Kαι βέβαια, όλοι πια μπορούν να συγκρίνουν αυτή τη στάση με την ψυχραιμία των tifosi bianconeri που τον -αποδεδειγμένα άδικο- υποβιβασμό τον αντιμετώπισαν πολιτισμένα, χωρίς ακρότητες, χωρίς βία, με μια ειρηνική διαδήλωση στα γραφεία της Juventus (για να θυμίσουμε ότι "la Juve siamo noi!") και δίνοντας τη μάχη στα αρμόδια θεσμικά όργανα και προάγοντας την εναλλακτική στην παραπληροφόρηση πληροφόρηση στο web. για να μην κάνουμε σύγκριση με την υπεύθυνη στάση του Agnelli.

Πηγές: Tuttosport, inter.it

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και επειδή κάποιοι ξεχνάνε πολύ εύκολα: ο Umberto Agnelli πέθανε πριν ξεσπάσει το 2006. Το τι γράφτηκε γι' αυτόν, μετά θάνατον, ως "αφεντικό των MOggi, Giraudo" εμείς δεν το ξεχνάμε άλλο αν δεν το επικαλούμαστε. Αλλά, εδώ που έφτασαν, το ερώτημα είναι απλό: ο Umberto Agnelli, του οποίου η φωνή δεν ακουγόταν πουθενά σε τελική ανάλυση, αξιζει λιγότερου σεβασμού;