Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Eπιστήμη και τεχνολογία στην υπηρεσία της νέας Juve του Conte στη Bardonecchia

Με την υποστήριξη της εξειδικευμένης επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας, αλλά και μαθήματα τακτικής από τον mister Conte, συνεχίζεται η προετοιμασία της Juve στη Bardonecchia.
Το γενικό πρόσταγμα σήμερα το πρωί είχε ο dottor Ermanno Rampinini, του Centro Ricerca Mapei - Dipartimento Calcio με την οποία η Juve ξεκίνησε συνεργασία προκειμένου να προσφέρει επιστημονική υποστήριξη στο staff της Πρώτης Ομάδας επιτρέποντας να αξιολογείται η κατάσταση κάθε μεμονωμένου παίχτη, να διαμορφώνονται διαφοροποιημένες ομάδες δουλειάς και τα χαρακτηριστικά των προπονήσεων. Επιπλέον, η συνεργασία με το Centro θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να υποστηριχθούν οι ερευνητικές ανάγκες του Νεανικού Τομέα.


Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν τρία είδη τεστ: το πρώτο, για την ανίχνευση του γαλακτικού οξέος, έβαλε τους παίχτες να τρέξουν για έξι λεπτά με 13,5 χιλιόμετρα ωριαία. Το δεύτερο αποτελείτο από μια σειρά αλμάτων σε πιεζοηλεκτρικό βατήρα με σκοπό να αξιολογηθεί η μυϊκή ποιότητα, η δύναμη και ενδεχόμενες αυμμετρίες των κάτω άκρων. Με το τρίτο τεστ, ελήφθησαν σημαντικά στοιχεία για την ανθεκτικότητα των bianconeri. Τα τεστ δεν είναι προληπτικού χαρακτήρα αλλά στοχεύουν στην παρακολούθηση των παιχτών και θα επαναληφθούν τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

To απόγευμα, ο Conte δούλεψε τεχνική και τακτική. Μπροστά σε μια χιλιάδα φιλάθλους, έδωσε έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας ζητώντας από τους παίχτες, μεταβίβαση με την πρώτη και συνεχώς προς τα πλάγια.

Marchisio: Pirlo και Xavi οι πιο δυνατοί

Θερμή υποδοχή -"ένας από μας", φώναζε ο κόσμος- επιφυλάχθηκε από τους tifosi που βρέθηκαν στο Summer Village, στον Claudio Marchisio που μιλώντας από το πάλκο με τον dj Nana, αφιέρωσε ένα εγκώμιο στον Pirlo: "αυτός και ο Xavi πιστεύω ότι είναι οι πιο δυνατοί , κυρίως μπροστά από την άμυνα. Τα καταφέραμε καλά που τον πήραμε, γιατί θα μας δώσει μια μεγάλη βοήθεια, είναι μεγάλος πρωταθλητής" είπε απαντώντας στην ερώτηση ποιος τα νέα αποκτήματα του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις. "Βέβαια, τον ξέρω ήδη από την Εθνική".

"Οι διακοπές πήγαν πάρα πολύ καλά. Για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια, ανάμεσα σε Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο, κατάφερα να κάνω διακοπές με την οικογένεια".

Ziegler: ο Conte μας δίνει να καταλάβουμε
τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τη Juve...

Πολύ ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ziegler, τόσο με την προετοιμασία όσο και με τον Conte ο οποίος, όπως αποκάλυψε, ήδη άρχισε να περνάει στην ομάδα "τη σωστή νοοτροπία, μας κάνει να καταλάβουμε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τη Juve. Αυτή είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, αποτελούμενη από τόσους πρωταθλητές. Όλα είναι στα χέρια μας, είμαστε μόνον στην αρχή αλλά μπορούμε να τα πάμε καλά. Όλοι διψάμε για νίκες και προσωπικά θέλω να γιορτάσω σύντομα την κατάκτηση ενός σημαντικού στόχου", είπε και θύμισε ότι με τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Stephan Lichsteiner, έχει κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα, το 2003 με τη Grasshoppers. "Για μένα, είναι μεγάλη τιμή να μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου παίζοντας σε ένα σύλλογο σημαντικό σαν τη Juve".

O Raffaele Bianco στη Spezia Calcio

(Update) H Spezia Calcio, ιστορικός σύλλογος που χρεωκόπησε και επανασυστάθηκε και τώρα αγωνίζεται στην Prima Divisione, ανακοίνωσε ότι απέκτησε από τη Juventus, με καθεστώς συνιδιοκτησίας, τον 24χρονο μέσο Raffaele Bianco που είχε σημειώσει το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας ακτριβώς κατά της Spezia αγωνιζόμενος με τη Juve στη Β, το 2007...

Πηγή: Juventus.com, acspezia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: