Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Και ο Galliani κατά Auricchio...

Το Νο 2 της Milan στηρίζει την πρόταση της Fiorentinα. Παρέμβαση Moggi για το scudetto 2006
Μετά τη Fiorentina των Della Valle (αναλυτικά εδώ), εξηγήσεις από τον Auricchio ζήτησε σήμερα και ο Galliani, που αποφεύγει χρόνια τώρα να μιλά για την calciopoli/farsopoli, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρόταση Della Valle να καθίσουν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι γύρω από ένα τραπέζι, πρόταση που ο πρόεδρος της Juventus, Andrea Agnelli (αναλυτικά εδώ) είπε ότι προϋποθέτει αποκατάσταση των συνθηκών ισοτιμίας από την Ομοσπονδία. Παρέμβαση έκανε και ο Moggi που αφού ευχαρίστησε τον Della Valle επέκρινε δριμύττα την Ομοσπονδία για τη στάση στο scudetto 2006.

Galliani: γιατί έγινε επιλογή υποκλοπών;

"Πιστεύω πως έφτασε η στιγμή να βγάλουμε το δηλητήριο από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Για να γίνει καορθωτό όμως, απαιτείται ο συνταγματάρχης Auricchio να εξηγήσει γιατί με αφορμή την έρευνά του εμφανίστηκαν μόνον συγκεκριμένες υποκλοπές και έμειναν απ' έξω άλλες. Χωρίς αυτό το ξεκαθάρισμα όλα θα μπορούσαν να μείνουν ως έχουν", είπε το Νο 2 της Milan που πρόσθεσε: "στηρίζω, επομένως, την ιδέα των Della Valle για ένα στρογγυλό τραπέζι επανειρήνευσης και η Milan είναι έτοιμη να συμμετάσχει. Πρώτα όμως πρέπει να αποσαφηνισθεί η κατάσταση της μεταγραφής των υποκλοπών. Εκείνη η έρευνα αφορούσε μόνον μερικούς συλλόγους, πρόκειται για κοινή λογική. Οι παρατηρήσεις των Della Valle για το έργο του Auricchio αφορούν τους πάντες και τα δηλητήρια δεν θα εξαφανισθούν αν δεν υπάρξει μια απάντηση σε αυτό το σημείο που θεωρώ πολύ ευαίσθητο", συμπλήρωσε ο Galliani λίγη ώρα αφότου ο Berlusconi έβλεπε να ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και από τη Βουλή.
Η παρέμβαση Galliani δείχνει ποιά κινητικότητα ανησυχεί τον Moratti που διέρρευσε στη Repubblica (αναλυτικά εδώ) ότι κρατά σε εγρήγορση τους νομικούς του συμβούλους ενόψει την συνεδ΄ριασης του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

Moggi: scudetto 2006, η Juve πρέπει να επιμείνει

Παρέμβαση υπάρχει και από τον Moggi με άρθρο του στο Libero το οποίο προδημοσιεύεται στο Ju29ro.com (στα ιταλικά εδώ) και όπου ο πρώην γενικός διευθυντής της Juventus χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Della Valle μίλησε με ονόματα και ιδίως ότι έστρεψε την προσοχή στον Auricchio -θυμίζει μάλιστα πως ο τρίτος εισαγγελέας, Beatrice, Που έφυγε νωρίς από την υπόθεση, αποκάλυψε πρόσφατα πως ως το 2009 που την παρακολουθούσε, αυτά τα τηλέφωνήματα που βγήκαν στη συνέχεια, δεν τα γνώριζε... "Σε προσωπικό επίπεδο, ευχαριστώ τον Della Valle, νιώθω λιγότερο μόνος αφού έδωσα μια άνιση μάχη για να ανακλαύψω τα τηλεφωνήματα χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε αυτή η τοποθέτηση της Fiorentina", σημειώνει ο Moggi και αναρωτλεται, τώρα που άλλαξε δουλειά ο Auricchio, "ποιός θα μπορούσε να τον υποχρεώσει να δώσει αυτή την απάντηση"...
Μετά απ' αυτή την εισαγωγή, ο Moggi αναφέρεται στο scudetto 2006: "μια ιδέα πιο δυσνόητη οι αυθεντίες της Figc δεν μπορούσαν να τη βρουν για να φτάσουν σε μια κατάσταση ευνοϊκή για τους φιλο-Moratti. Κατά την εκτίμησή τους, μιας και δεν απονεμήθηκε με επίσημη πράξη εκείνος ο τίτλος, αλλά μόνον με μια ανακοίνωση τύπου, για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να ανακληθεί. Αναρωτιέμαι πότε κάποιοι κύριοι θα σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τους άλλους σαν ηλίθιους", γράφει. Και αφού θυμίζει πως το πόρισμα του Palazzi αποδίδει στην Inter πραγματικό αθλητικό αθέμιτο με την παραβίαση του άρθρου 6 και όχι το κατασκευασμένο "δομικό" που φτιάχτηκε για να τιμωρηθεί η Juve, ο Moggi κάνει λόγο για "απόφαση για προσωπική χρήση του Moratti" (από την Ομοσπονδία) και προσθέτει: "δεν ξέρω τι θα κάνει η Juve αλλά στο μεταξύ κάποιος θα μπορούσε να πάει, ξαναβλέποντάς τες και εξαλείφοντάς τες, σε κάποιες συμπεριφορές του 2006 όταν η ιδιοκτησία δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό της, έριξε στη θάλασσα το management της και μάλιστα πρότιενε την άθλια ποινή της Β. Ο Moratti πήρε εντελώς διαφορετική απόφαση, αν και απέναντι σε εντελώς διαφορετικό σενάριο, δεν υπάρχουν αμφιβολίες για το πόρισμα του Palazzi (εδώ), δεν υπάρχει ασάφεια για την ενοχή του συλλόγου και όμως το αφεντικό τα αρνείται όλα, κάνει ασπίδα του τον Facchetti και ζαλίζει το μυαλό όλων αυτών που πιάνονται απ' όλα αρκεί αν μην είναι σε θέση να αποφασίσουν. Τώρα κάποιος θα έπρεπε να έχει μάθει πώς υπερασπίζονται ένα σύλλογο, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι, όπως με την Inter. Μια σημείωση που αξίζει από το Tuttosport. Ο καθηγητής Federico Tedeschini, που έχω την τιμή να έχω μεταξύ των συνηγόρων μου, ξεκαθάρισε ότι η Figc μπορεί να απαντήσει στο γεγονός ότι λείπει μια επίσημη πράξη που επικυρώνει το 2006 το scudetto στην Inter. "Αρκεί η Figc, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο -εξηγεί ο Tedeschini- να εκδώσει μια αντίθετη πράξη, μια πράξη ακριβώς αντίθετου περιεχομένου όπου να επιβεβαιώνεται ότι η προηγούμενη ανακοίνωση του 2006 δεν έχει καμιά ισχύ". Κατανοητό;". Απόλυτα, από εμάς!
Στο πλαίσιο της τακτικής μου φιλοξενίας από το Gruppo Greco, αναρτήθηκε άρθρο μου με το οποίο επικρίνω τη στάση πολλών φιλάθλων στο θέμα calciopoli/farsopoli: αναλυτικά (και για απαντήσεις) εδώ.
Πηγές: calciomercato.it, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: