Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αφού παραγράφηκαν και τα δικά του, ο Cellino στηρίζει Moratti "για λόγους αρχής"... Νέα έφεση από Moggi στη Figc

O Cellino στις 18 Ιουλίου θα μπορεί να ψηφίσει στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να παραμείνει στην Inter το scudetto 2006... Ο Moggi προσφεύγει στην Ολυμπιακή Επιτροπή και αν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Την "υποστήριξή του, για λόγους αρχής" στον Moratti και την Inter, ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Cagliari, Massimo Cellino που ως ομοσπονδιακός σύμβουλος θα κληθεί αν αποφασίσει στις 18 Ιουλίου για το scudetto 2006. Οι λόγοι αρχής είναι εύκολα κατανοητοί αν σκεφτεί κανείς πως στο πόρισμά του ο Palazzi καθιστά τον Cellino υπόλογο για την παραβίαση του άρθρου 1 αλλά θέτει στο αρχείο την υπόθεσή του λόγω παραγραφής...
Ο Cellino, λοιπόν, αν και κατέθεσε στο δικαστήριο της Νάπολη -ως μάρτυρας κατηγορίας, βεβαίως...- χωρίς να εισφέρει καμία απολύτως απόδειξη στην κατηγορία (φυσικά!), επιμένει να θεωρεί ότι ήταν "οφειλόμενη, για λόγους γραφειοκρατικούς" η ανάκληση του scudetto από τη Juventus τo 2006 και υποστηρίζει ότι "άπαξ και τo scudetto απονεμήθηκε (σ.σ. στην Inter), δεν συζητιέται πιά. Νομίζω ότι θέλουν να συζητάμε για εκείνο το scudetto για να ξεφύγει η προσοχή από άλλα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο, είναι μια παλιά συνήθεια των πολιτικάντηδων μας"...
Moggi: στη θέση του Moratti, θα το έδινα πίσω

(Update) "Scudetto 2006; Ρωτήστε το ομοσπονδιακό συμβούλιο, βεβαίως και πρέπει να το πάρουν από την Inter. Είναι άχρηστο ο Moratti να κρύβεται πίσω από το θάνατο του Facchetti, πράγμα που ανθρώπινα φυσικά με λύπησε αλλά οι φωνές δεν μπορούν να σβηστούν. Αν ήμουν στη θέση του προέδρου της Inter, θα το έδινα πίσω", είπε και συμπλήρωσε: "συν τοις άλλοις, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κατακυρωμένη απόφαση απονομής εκείνου του τίλου: υπάρχει μόνον μια ανακοίνωση τύπου, επομένως για μένα εκείνο το scudetto είναι ακόμα της Juve".
Palazzi: καμία παραγραφή για Moggi
Θα γίνει νέα έφεση στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή...


(Update) Επέμεινε και σήμερα ο ομοσπονδιακός αθλητικός εισαγγελέας, Stefano Palazzi στην πρόταση οριστικής διαγραφής του Moggi χωρίς να αποδεχθεί τη χρήση των νεών στοιχείων που βγήκαν στο δικαστήριο της Νάπολη και έλαβε υπόψη του στο πόρισμα που βγάζει υπόλογη την Inter. "Το να ακούσουμε την ιαχή όλοι ένοχοι κανείς ένοχος ή έτσι κάνουν όλοι, δεν μειώνει την βαρύτητα των γεγονότων που ήδη βεβαιώθηκαν', ισχυρίστηκε ο Palazzi επιμένοντας στην ευθύνη της Juve και τονίζοντας ότι "αυτή η ετυμηγορία (σ.σ. για τον Moggi σήμερα) πρέπει να χρησιμεύσει για να δώσει ιστορική μνήμη εκείνων των γεγονότων" είπε κατά την εκδίκαση της έφεσης αργά το απόγευμα, όπου απέρριψε την αίτηση παραγραφής που υπέβαλε η υπεράσπιση επικαλούμενη τόσο την πρακτική που ακολουθήθηκε έναντι Inter και λοιπών ομάδων όσο και τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη διάρκεια της παραγαρφής που έπρεπε να ισχύει από το 2009 αλλά παρατάθηκε κατά 2 χρόνια.
(Update 9/7) Η Figc έδωσε στην δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση (εδώ) με την οποία γνωστοποιεί ότι απορρίφθηκε η έφεση Moggi, Giraudo, Mazzini και επομένως παραμένει η οριστική διαγραφή του. "Δεν μας εξέπληξε η απόφαση" είπε ο Prioreschi, συνήγορος του Moggi εξηγώντας ότι με βάση τον τρόπο λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, εξετάζονται οι προηγούμενες ετυμηγορίες και όχι τα στοιχεία και οι μαρτυρίες. Σε αυτό το πλαίσιο ευχήθηκε η τακτική δικαιοσύνη να βάλει τέλος "σε αυτό το ντροπιαστικό τρόπο". Παράλληλα, η υπεράσπιση του Moggi ανακοίνωσε έφεση στην Ανώτατη Έδρα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στο ΕυρωπαΪκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Σρασβούργο.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: