Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

O Moggi καλεί τον Moratti ως μάρτυρα

Όπως είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο...
Η 1η Οκτωβρίου πλησιάζει και ενώ η δικαστής Teresa Casoria μελετά την απομαγνητοφώνηση των 200 "εξαφανισμένων" τηλεφωνημάτων που έφερε στο φως η τεχνική ομάδα της υπεράπσισης Moggi, οι δικηγόροι του πρώην γενικού διευθυντή της Juventus -ένας από τους οποίους έχιε ήδη δηλώσει ότι η Ομοσπονδία θα αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη από τη Juve- καθώς και εκείνοι των αρχιδιαιτητών Bergamo και Pairetto προχώρησαν στις κλήσεις μαρτύρων.
Λίγες ώρες μετά την ξεαφνική επίσκεψη του Andrea Agnelli και του Beppe Moratti στον Abete για την υπόθεση (εδώ), οι συνήγοροι του Moggi καλούν τον πρόεδρο της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc), Giancarlo Abete -θα κατατεθούν και δικά του τηλεφωνήματα όπως και άλλα του Facchetti από το νέο αριθμό που βρέθηκε- όπως και τον "μεγάλο αντίπαλο", Franco Baldini που είχε προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο επιχείρηση ξηλώματος του Moggi από αντιπάλους του στο περιβάλλον της Fiat (Montezemolo) αλλά -και εδώ είναι το ωραίο- τον πρόεδρο και αφεντικό της Inter, Massimo Moratti. Προκειμένου μάλιστα να αναδειχθεί το σύστημα παρακολούθησης της Juve (κλασική περίπτωση "βιομηχανικής κατασκοπείας") από την Telecom, θα κληθούν και οι συνεργάτες του, Tronchetti Provera, Tavaroli, Cipriani.
Ο Moratti είχε επιχειρήσει, στις αρχές Απριλίου (εδώ) μια ντρίμπλα διαρρέοντας ότι θα έθετε τον εαυτό του στην διάθεση του Εισαγγελέα -με τον οποίο συνεργάζεται (εδώ)- αλλά η υπεράσπιση του Moggi τον είχε προλάβει προαναγγέλοντας (εδώ) από τις 11 Απριλίου ότι θα τον καλούσε ως "μάρτυρα ενημερωμένο για τα πράγματα"...
Οι συνήγοροι των Bergamo και Pairetto, από πλευράς τους, θα καλέσουν Collina και Rosetti καθώς και τους δημοσιογράφους που μετείχαν στις κληρώσεις διαιτητών για τις οποίες οι δυο αρχιδιαιτητές κατηγορήθηκαν ότι τις "πείραξαν" -χωρίς να σταθεί δυνατόν να αποδειχθεί κάτι από την εξέταση των μαρτύτων κατηγορίας...

Οι μάρτυρες κατηγορίας

που κατέρευσαν σαν τραπουλόχαρτα...


(Update) Ενόψει της επανέναρξης της δίκης, το "Ju29ro.com" προχώρησε (εδώ) σε μια συνοπτική περίληψη όσον αφορά τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας της οποίας μεταφέρουμε τα κύρια σημεία:
  • Francesco Dal Cin: είναι ο πρώτος μάρτυρας κλειδί που το 2004 κλήθηκε στη Νάπολη για να μιλήσιε για παράνομα στοιχήματα και ανέφερε την ύπαρξη μιας κάποιας "Combriccola romana" ("ρωμαϊκής συμμορίας") διαιτητών από τη Ρώμη που υποτίθεται ότι συνδέονταν με τη GEA και τον Moggi. Όμως, στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν κατάφερε να φέρει στοιχεία και παραδέχθηκε ότι όλα αυτά ήταν η αίσθησή του και φήμες που κυκλοφορούσαν. Για την ιστορία, από τους τρεις διαιτητές της συμμορίας, ο Palanca δεν παραπέμφθηκε καν σε δίκη, ο Gabriele απαλλάχθηκε στη δίκη με συντετμημένους χρόνους ενώ όσον αφορά στον κατηγορούμενο De Santis, από τα νέα τηλεφωνήματα που βγαίνουν, προέκυψε ότι μιλούσε με παράγοντες της Inter...
  • Massimo Cellino (πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Cagliari): προχωρώντας σε μια κατάθεση γεμάτη "είπαν" και "άκουσα", χαρακτηρίστηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου "πληθωρικός" και "απείθαρχος". Είχε παίξει βασικό ρόλο καθώς από τις φήμες που μετέφερε στον Dal Cin σε ένα τηλεφώνημά του, αναφορικά με τον Palanca, ξεκίνησε η υπόθεση της "Combriccola romana". Στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι ακόμα και οι υπόνοιές του για ένα Fiorentina-Cagliari του 2004/05 ήταν λόγια οριγισμένου φιλάθλου. Τα ίδια και για ένα Reggina-Cagliari, με διαιτητή τον De Santis Που κατηγορούσε ότι ανήκε στη GEA χωρίς να το τεκμηριώσει. Τώρα παραδέχθηκε ότι ντρέπεται για εκείνα τα τηλεφωνήματά του. Είναι αξιοπερίεργο πως οι ανακριτές ασχολήθηκαν με ένα διαιτητικό λάθος υπέρ της Juve σε ένα Cagliari-Juve 2004/05 χωρίς να κάνουν κάτι αντίστοιχο σε ένα παρόμοιο περιστατικό σε ένα Cagliari-Milan.
  • Danilo Nucini. Εδώ και κάποια χρόνια έχει χαθεί από τη δημοσιότητα παρ' ότι υπήρξε πρόσωπο κλειδί καθώς ήδη από το 2002 και ενώ ήταν διαιτητής εν ενεργεία ως το 2005, συνομιλούσε τακτικά με τον Facchetti για λογαριασμό του οποίου ανέλαβε να κατασκοπεύσει τις κινήσεις της "συμμορίας" του Moggi... Στα λεγόμενά του στηρίχθηκε η περίφημη "έκθεση Facchetti" (που δεν φέρνει στοιχεία). Το πιο σημαντικό: κάποια στιγμή δήλωσε ότι πήρε από τον Moggi, το 2003, μια ελβετική κάρτα κινητού για να μην υποκλέπτεται αλλά αυτό το σημαντικότατο στοιχείο, αν υπήρχε, δεν το παρουσίασε ποτέ λέγοντας ότι το πέταξε... Και αυτά ενώ συνεργαζόταν με την Inter...
  • Armando Carbone. Κατά δήλωσή του στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με στημένα ματς, δεν κατάφερε να φέρει στοιχεία κατά της Juventus. Από την κατάθεσή του, μάλισταμ προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια του σκανδάλου με τα στοιχήματα το 1986, ο Moggi (εκείνη την εποχή στη Napoli) δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του... Η κατάθεσή του χαρακτηρίστηκε από την πρόεδρο "ασήμαντη και άνευ σημασίας". Μια λεπτομέρεια: οι δηλώσεις του στην Εισαγγελία το 2006 στάθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες για τους ανακριτές καθώς βάσει αυτών πήραν νέα εξουσιοδότηση για να υποκλέπτουν τον Moggi και άλλους κατηγορούμενους...
  • Giuseppe Gazzoni Frescara. Εδώ και χρόνια ο τότε πρόεδρος της Bologna παρουσιαζόταν ως θύμα του "συστήματος Moggi" αλλά στο δικαστήριο δεν κατάφερε να αποδείξει ότι ο υποβιβασμός της Bologna οφειλόταν στον Moggi και μάλιστα τελικά αποδείχθηκε ότι για την οικονομική ζημία του συλλόγου, μάλλον δικές του ήταν οι ευθύνες καθώς παραπέμφθηκε για δόλια χρεωκοπία (εδώ).
  • Carlo Ancelotti. Ο παλαιός προπονητής Juve και Milan (σήμερα στην Chelsea) διέψευσε όσα του απέδιδε ο Meani κατά του Moggi, διέψευσε ότι ο Moggi τον ρωτούσε τι διαιτητές προτιμά και δεν έφερε κανέναν στοιχείο ως μάρτυτας κατηγορίας που κλήθηκε (εδώ).
  • Roberto Mancini. Ακόμα μεγαλύτερη 'όπισθεν" από τον τότε προπονητή της Inter (και τώρα της Manchester City) που στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι ήταν αβάσιμες οι κατηγορίες που εκτόξευσε μετά από κάποια ματς και τις απέδωσε στα νεύρα του (εδώ).
  • Ermanno Pieroni. Διέψευσε την κατηγορία ότι ο Moggi ήταν πίσω από ultras granata (Torino) που του επιτέθηκαν και μάλιστα είπε πως όταν δημοσιεύτηκε κάτι τέτοιο στη "Repubblica', o Moggi όχι μόνον δεν του επιτέθηκε αλλά τον βοήθησε δανείζοντάς του ένα Fiat Panda για να πηγαίνει να ακολουθεί τη θεραπευτική αγωγή στην οποία υποβαλλόταν.
  • Aniello Aliberti. Κληθείς ως μάρτυρας κατηγορίας για τον Fabiani σε σχέση με μια υποτιθέμενη κομπίνα σε ένα Salerinitana (της οποίας ήταν πρέοδρος)-Messina, διαψεύστηκε από το συνήγορο του πρώην αθλητικού διευθυντή της Messina που θύμισε ότι η υπόθεση έχει μπει ήδη στο αρχείο από δυο Εισαγγελίες...
Μάρτυρες κατηγορίας, που είχαν κληθεί από την Εισαγγελία και από τους οποίους προέκυψε ένα τίποτε. Και τώρα ξεκινούν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Κατάσχεση για Giraudo

(Update 23/9) H Brescia ανακοίνωσε, με ικανοποίηση, ότι με βούλευμα διατάχθηκε η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Giraudo ως το ποσό των 12 εκ. ως συνέπεια της καταδίκης του σε πρώτο βαθμό στην συντετμημένη διαδικασία που όμως επήλθε ως αποτέλεσμα του κατηγορητηρίου που σε αυτές τις δίκες δεν υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθεί από την υπεράσπιση, γεγονός που στη συγκεκριμένη περίπτωση οδήγησε στην καταδίκη με βάση εντυπωσιακές ανακρίβειες (αναλυτικά εδώ). Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δήλωση του ίδου του Andrea Agnelli, ο Giraudo είναι "σαν πατέρας μου" -άλλωστε είναι ο βασικός οικονομικός σύμβουλος του πατέρα του και του δικού του κλάδου της οικογένειας, επομέμως ένα χτύπημα εναντίον του είναι μήνυμα στο νέο πρόεδρο.

Πηγή: Tuttosport, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: