Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η χρυσή πενταετία είναι μόνο μια!

Σαν σήμερα, το 1930, η Juventus ξεκίναγε την πορεία που την οδήγησε στην κατάκτηση 5 συνεχόμενων πρωταθλημάτων στο γήπεδο
Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 1930, στο Τορίνο η Juventus νικά 4-1 την Pro Patria με γκολ του Cesarini στο... 1' (σχεδόν αντίφαση, αυτός που έδωσε το όνομά του στα γκολ που μπαίνουν στις καθυστερήσεις) και άλλα τρία του Vecchina που πρωτόπαιζε με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Τι σημαντικό έχει αυτό το παιχνίδι; Είναι αυτό που, 80 χρόνια πριν, εγκαινιάζει επίσημα τη "χρυσή πενταετία", τα μοναδικά αυθεντικά 5 συνεχόμενα scudetti που έχουν κατακτηθεί στο campionato (της Inter το πρώτο, του 2006 είναι "χάρτινο" και επιπλέον δικό μας). Επί προεδρίας Edoardo Agnelli.
Σε εκείνο το πρωτάθλημα, που η Juve κέρδιζε με αντίπαλο τη Roma, ο προπονητής Carlo Carcano κατέβασε στο γήπεδο μερικούς από τους θρύλους που έγραψαν την ιστορία της; Juventus: o Combi κάτω από τα δοκάρια, Rosetta και Caligaris στην άμυνα, ο Cesarini, ο μεγάλος Orsi και ο Ferrari.
Για τον Giovanni Ferrari ήταν το απόλυτο ντεμπόυτο του με τη Juventus< την ομάδα με την οποία κετέκτησε 5 scudetti για να προσθέσει στην προσωπική του τροπαιοθήκη στη συνέχεια άλλα τρία με την... Inter και να γίνει έτσι μέλος ενός πολύ στενού club εκλεκτών που έχουν κερδίσει από 8 πρωταθλήματα -οι άλλοι δυο είναι bianconeri: ο μεγάλος Beppe Furino (και τα 8 in bianconero) και ο Ciro Ferrara (6 scudetti "κερδισμένα στο γήπεδο", όπως σημειώνει σήμερα το επίσημο site της Juventus, και δυο με τη Napoli).

Πηγές: Juventus.com, JuWorld.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: