Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Agnelli προς Figc: περιμένουμε σύντομα απάντηση στο αίτημα για ανάκληση του χάρτινου scudetto

Σίγουρα θα αξιολογήσουμε δράσεις ανάκλησης και επαναπονομής των δυο τίτλων
Απορροφημένοι από τις μεταγραφές και την αγωνιστική πορεία της ομάδας, αφήσαμε για λίγες μέρες μια συνέντευξη στο "Sky" (που θάφτηκε επί της ουσίας από τα ιταλικά media) με την οποία ο πρόεδρος Andrea Agnelli έστειλε εκ νέου στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το μήνυμα ότι πρέπει να ασχοληθεί με την υπόθεση calciopoli και την αναλυτική αναφορά (εδώ και εδώ) με την οποία ο σύλλογος ζητά την ανάκληση του χάρτινου scudetto της Inter και το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης ακόμα και με παραπομπή των nerazzurri.


Πού θα καταλήξει η υπόθεση με την αναφορά της Juventus προς την Ομοσπονδία για να ζητήσει ίση μεταχείριση όσον αφορά στην calciopoli και τι ελπίζετε;

Αndrea Αgnelli: Η αναφορά που παρουσιάσαμε είναι πολύ λεπτομερής και κατά την άποψή μας τεκμηριωμένη. Επομένως, δεν ζητά ίση μεταχείριση αλλά είναι μια πολύ συγκεκριμένη αναφορά όσον αφορά στην ανάκληση ενός scudetto. Από αυτή την άποψη εμείς περιμένουμε, μιας και πιστεύουμε ότι έχει βάση, μια απάντηση, σίγουρα σε σύντομο χρόνο και έχουμε εμπιστοσύνη δεδομένου του σκεπτικού που παρουσιάσαμε, ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Επομένως, στοχεύεται να ξαναπάρετε τα δυο scudetti ή ένα από τα δυο scudetti;
Andrea Agnelli: Ας πούμε ότι αυτή είναι μια ιστορία λίγο πιο σύνθετη. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τις διάφορες πλευρές αλλά αν δικαστικά αποδειχθεί η σωστή συμπεριφορά του συλλόγου στις διάφορες διαδικασίες που είναι ακόμα ανοιχτές, σίγουρα θα αξιολογήσουμε δράσεις ανάκλησης και την επαναπονομή των τίτλων.

Μετά την απάντηση του John Elkann και μετά τη δική σας, ο Moratti είπε πως όταν μιλούσε για κλοπή παιχνιδιών δεν ανέφερε ποτέ το όνομα της Juventus. Ανταπάντηση;
Andrea Agnelli: Όχι, εγώ πιστεύω ότι τη σκέψη μου για τις δηλώσεις του Moratti την εξέφρασα ήδη και επαναλαμβάνω, ήταν δηλώσεις εντελώς άχρηστες.

Το Tuttosport μάλιστα αναφέρει πως η Juventus μελετά να αφαιρέσει κάθε άλλοθι από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία που δηλώνει ότι δεν έχει λάβει από το δικαστήριο της Νάπολη τη μεταγραφή των συνδιαλέξεων που βγήλαν στο φως, παραδίνοντας η ίδια έτοιμη την απομαγνητοφώνηση πολλών από τις 171.000 συνδιαλέξεις που καταγράφηκαν το 2004/05 αλλά οι ανακριτές δεν έστειλαν ποτέ στην αθλητική δικαιοσύνη απαλλάσσοντας έτσι την Inter και δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για τη Juventus...

Πηγή: Ju29ro.com

3 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Καλώς όρισες πίσω Gobbo! Εύχομαι να πέρασες τέλεια. Δυστυχώς η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά αλλά δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Με το καλό την επόμενη βδομάδα πρέπει να πάρουμε την Samp. Τώρα, όσον αφορά το θέμα Angelli VS FIGC προσωπικά δεν πιστεύω να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα... Είναι πολύ σκληρό αλλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Η Inter έχει γιγαντωθεί παρασκηνιακά τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι φοβερά δύσκολο να ανατραπεί.

ΥΣ: Pato, Ronaldinho, Zlatan και Robinho... Μήπως η χρονιά τελειώνει πριν καλά-καλά ξεκινήσει; Ας ελπίσουμε πως όχι...

Καλή υπομονή σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Και πάνω που έλεγα ότι το έχουμε ξεχάσει/παρατήσει το θέμα.

Η αγωνιστική πτώση θα έρθει κάποια στιγμή (μπορεί και φέτος...) για την ελεινή ομάδα του Μιλάνου. Αυτό βέβαια, δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρξει ΚΑΙ τιμωρία ΚΑΙ αφαίρεση των σκουντέτι.

Μήπως, λέω μήπως, όλα αυτά γίνονται για λαϊκή κατανάλωση, των φανατικών κυρίως; Τι Sky και συνεντεύξεις και κουβεντούλες; Να αναρτήσουν τις θέσεις τους ΑΜΕΣΑ στο σάιτ της ομάδας και να βγάλουν ανακοίνωση τύπου. Επίσημα πράγματα. Όχι σήμερα πετάει κάτι ο Αντρέα, μετά το ξεχνάει για μερικές εβδομάδες κτλ.

Υ.Γ. Όσο για τα ιταλικά media (δηλαδή τον Μπερλουσκόνι), σε 5, σε 10, σε 30 χρόνια, που θα πάει, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ θα ψοφήσει. Όπως έφυγε ο δικός μας θα φύγει και αυτός. Και τότε - μπορεί - να αρχίσει να ξεβρωμίζει η Ιταλία.

_Elvis

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όπως η αναφορά, έτσι και η συνέντευξη έχει αναρτηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ στο επίσημο site της Juventus, Elvis.

Δεν βιάζομσαι, Παναγιώτη! Το laptop να είναι καλά...