Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ριζική ανανέωση αλλά χωρίς να έρθει κάποιος πρωταθλητής. Αποχαιρετισμός στον David Trezeguet αλλά και τον Camoranesi

H μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε με μια γερή ανανέωση και κάποια κενά: έφυγε μισή ομάδα και ήρθε άλλη μισή αλλά η δυσκολία παραχώρησης των βαριών συμβολαίων δυσκόλεψε τις κινήσεις...
Πέρα από αποτιμήσεις (θα γίνουν οριστικά στο τέλος, με βάση όσα μας δείξει στο γήπεδο), και κρίσεις που θα ξεκινήσουν αμέσως (και επισημαίνουν κατ' αρχήν την αδυναμία να φτάσει ο σύλλογος σε έναν επιθετικό των 20 γκολ ετησίως), αυτή η μεταγραφική περίοδος χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια να διατηρηθούν οι ισορροπίες του ισολογισμού (με αποτέλεσμα ο Marotta να πάρει πολλούς δανεικούς, που θα ξέρουν ότι από την απόδοσή τους θα κριθεί αν θα αξίζει να μείνουν και του χρόνου) και τη δυσκολία να γίνουν αγορές όσο ο σύλλογος δεν μπορούσε να απομακρύνει τα "βαριά συμβόλαια". Δικαιωματικά, όμως, η θερινή μεταγραφική σεζόν σημαδεύεται από τον αποχαιρετισμό ενός θρύλου: χώρισαν οι δρόμοι μας με το βασιλιά David Trezeguet που μετά από 171 γκολ σε 10 σεζόν μας άφησε για την Ισπανία. In bocca al lupo David e grazie!!!

"Αγαπητέ David, ξεκίναγε ο χαιρετισμός του Del Piero, έφτασε η στιγμή να πούμε ciao. Έχασα το λογαριασμό των σεζόν που παίξαμε μαζί και των γκολ που βάλαμε. Σίγουρα είμαστε το ζευγάρι που έβαλε τα περισσότερα στην ιισορία της Juventus, περισσότερα από τον Charles και τον Sivori -δυο τεράστιους πρωταθλητές- και αυτό, το ξέρεις καλά, είναι μεγάλη περιφάνεια και για τους δυο μας. Πόσες συνθέσεις αυτά τα χρόνια κατέληγαν έτσι: Del Piero και Trezeguet, Trezeguet και Del Piero. Πόσες νίκες, πόσες απογοητεύσεις (ευτυχώς, πολύ λιγότερες από τις ικανοποιήσεις που πήραμε), πόσες αγκαλιές: δεν υπάρχει συμπαίκτης με τον οποίο θα έπαιξα περισσότερο. Δεκεαεφτά γκολ μέσο όρο τη χρονιά, όπως το νούμερο της φανέλας σου: αυτό αρκεί για να πει τι bomber είσαι. Αλλά για μένα που έαιξα στο πλευρό σου, δεν υπάρχει ανάγκη αριθμών. Θεωρώ πως ήταν τιμή να αποτελώ δίδυμο με έναν από τους απολύτως μεγαλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Τώρα οι δρόμοι μας χωρίζουν, στο ποδόσφαιρο συμβαίνει. Θα σε χαιρετίσω στα αποδυτήρια, αλλά με ικανοποιεί να το κάνω και δημόσια. In bocca al lupo για τη νέα σου περιπέτεια. Θα έχουμε τόσες όμορφες αναμνήσεις να μοιραστούμε την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε. Arrivederci, David. O σύντροφός σου, Alessandro".
(Update 2/9) O Del Piero αποχαιρέτισε από το site του όλους όσους έφυγαν ευχόμενός τους καλή επιτυχία και να βρεθούν ως αντίπαλοι στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά έκανε στον Camoranesi "που άφησε τη Juventus για να πάει στη Stuttgart όπου θα βρεί άλλον έναν ex bianconero, Christian Molinaro. Με τον Mauro μοιράστηκα οκτώ σεζόν με τη φανέλα της Juventus και τόσες καταπληκτικές στιγμές όχι μόνο με τη φανέλα bianconera αλλά και με την azzurra. Αναφέρομαι προφανώς στο αλησμόνητο Μουντιάλ που κερδίσαμε στη Γερμανία το 2006, σε εκείνα τα στάδια που τώρα θα δουν τον Camo πρωταγωνιστή στη Bundesliga, είμαι σίγουρος!".


Οι 11 νέοι παίχτες που αγοράστηκαν το 2010/11Marotta: δύσκολη μεταγραφική περίοδος,
δεν πέτυχαν όλα αλλά είμαστε ικανοποιημένοι...

Ηχηρό "όχι" του Borriello που προτίμησε τη Roma...


Η Juventus δεν κατάφερε όμως να πάρει έναν ακόμα επιθετικό: ενώ είχε κλείσει συμφωνία με τη Milan για τον Borriello, o παίχτης προτίμησε να πάει δανεικός στη Roma (όπου θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Champions League) η οποία θα τον εξαγοράσει του χρόνου -αρχικά ο Borriello είχε αρνηθεί τη μετακίνηση επικαλούμενος την επιθυμία του, εφόσον έφευγε να μην πήγαινε δανεικός αλλά να παραχωρηθεί κανονικά... Το όνειρο του Del Neri, ο Pazzini, έμεινε όνειρο...
"Ήταν μια ευκαιρία που προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε. Προτείναμε την προσωρινλη παραχώρηση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, μετά μπήκε στην υπόθεση η Roma", δήλωσε στο Sky Sport o Marotta που, χωρίς να αναφέρει ως μεταγραφικό στόχο τον Pazzini, θέλησε να αιτιολογήσει την προσπάθεια απόκτησης επιθετικού λέγοντας και πάλι ότι "παρουσιάστηκε η ευκαιρία και την αρπάξαμε για να ενισχύουμε τον τομέα"... Αποτιμώντας συνολικά τις μεταγραφικές κινήσεις της Juventus, o Marotta προχώρησε σε μια αναγκαστική δήλωση: "ήταν μια δύσκολη μεταγραφική περίοδος. Για μας ήταν περίοδος μεγάλης ανανέωσης. Είναι καθαρό πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν τα πάντα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι", πρόσθεσε για να καταλήξει: "θα είναι το πρωτάθλημα που θα μας πει πόσο μετράει η Juventus"...
Chiellini: είμαστε πίσω από Inter, Milan

Καθώς την ίδια ώρα, μετά τον Ibrahimovic, η Milan έπαιρνε και τον Robinho, ο Chiellini δήλωνε ότι η Juventus είναι πιο πίσω από τις δυο ομάδες του Μιλάνο και ταυτόχρονα εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στα σχέδια του συλλόγου επισημαίνοντας όμως πως είναι μακροπρόθεσμα και επομένως ο στόχος φέτος δεν μπορεί παρά να είναι η έξοδος στο Champions League: "πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους φιλάθλους", είπε. Την ενίσχυση της Milan σημείωσε και ο Moratti αναγνωρίζοντας πως έχει "εκπληκτική επίθεση" και ότι θα ανταγωνιστεί την Inter που ξεκίνησε στραβά το πρωτάθλημα (0-0 στη Bologna μετά την ήττα, 0-2, στο Super Cup Ευρώπης, από την Atletico Madrid).
Οι παραχωρήσεις 2010/11: έφυγε
η ιστορία και τα βαριά συμβόλαια...

  • Ο πρώτος που έφυγε, την 1η Ιουνίου, ήταν ο Molinaro που έμεινε στη Stuttgart έναντι 3,9 εκ. €.
  • Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Cannavaro, που έμενε ελεύθερος, για την Al Ahli του Ντουμπάι.
  • Στις 25 Ιουνίου λύθηκε υπέρ της Genoa, για 6 εκ., η συνιδιοκτησία του Domenico Criscito που έτσι πέρασε οριστικά στους griffoni με τους οποίους ανανεώθηκε η συνιδιοκτησία του Raffaele Palladino.
  • Στις 14 Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Almiron μένει στο Bari.
  • Παραχωρήθηκαν, σε καθεστώς συνιδιοκτησίας, οι Primavera Fausto Rossi και Esposito σε Vicenza και Ascoli για να αποκτήσουν εμπειρίες.
  • Στις 29 Ιουλίου η Villareal ανακοίνωσε την απόκτηση του Yago για την ομάδα Β. Ο 20χρονος πηγαίνει δανεικός με όπσιον αγοράς.
  • Στις 5 Αυγούστου, την ώρα που η Juve έπαιρνε στη Modena την πρόκριση για τα play-off του Europa League, ο Sebastian Giovinco παρουσιαζόταν στους φιλάθλους της Parma: δανεικός (έναντι 1 εκ.) με δικαίωμα εξαγοράς του 50% του δελτίου του από τους emiliani με την καταβολή 3 εκ.
  • Στις 6 Αυγούστου η Modena ανακοίνωσε ότι στην ομάδα της συμπεριλαμβάνεται και ο Christian Pasquato: δανεικός με δικαίωμα εξαγοράς.
  • Στην Αγγλία μετακόμισε και ο Cristian Poulsen: ο Δανός κατέληξε στη Liverpool για 5,5 εκ. που θα δοθούν σε δυο δόσεις ως το 2011. Η Juventus μπορεί να πάρει άλλο 1,2 εκ. για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.
  • Στις 16 Αυγούστου ο Tiago επέστρεψε στην Atletico Madrid: δανεικός (για 500.000 €) χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.
  • Στις 18 Αυγούστου, παραμονές του ματς με τη Sturm Graz, ο Albin Ekdal έκανε την εμφάνισή του στη Βοlogna όπου παραχωρήθηκε με καθεστώς συνδιοκτησίας έναντι 2,4 εκ. που θα πληρωθούν. Ο ίδιος ο παίχτης εξέφρασε τη φιλοδοξία να ακολουθήσει τα χνάρια δυο διάσημων συμπατριωτών του που έπαιξαν στη Βologna (Andersson και Ingesson), να κατοχυρώσει τη θέση του στην Εθνική Under 21 και, γιατί όχι, να κερδίσει μια θέση στην Εθνική Σουηδίας.
  • Αστραπιαία πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του Diego στη Wolfsburg στις 26 Αυγούστου. Ο Βραζιλιάνος, που θα παίρνει μισθό 4,8 εκ. (περισσότερα απ' ό,τι στη Juventus) είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γερμανών όταν η Juve προσπαθούσε να πάρει τον Dzeko. Στη Juventus θα πάνε 15 εκ. συν 2 εκ. bonus αν η Wolfsburg βγει στο Champions League. (Update 2/9) Mε δηλώσεις του ο Diego εμφάνισε τον Marotta να τον έχει ξεπουλήσει και να μην του έχει φερθεί καλά ενώ ο ίδιος είχε θέσει τον ευατό του στην διάθεση του Del Neri ώστε "να μείνω έτσι όπως ήθελα εγώ"... Από το περιβάλλον της Juventus τον διέψευσαν ενοχλημένοι σημειώνοντας πως όταν ήρθε η προσφορά έσπευσε να ανταποκριθεί και έφυγε με ιδωτικό αεροπλάνο...
  • Λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, στις 28 Αυγούστου, η Juventus ανακοίνωσε ότι έλυσε συναινετικά το συμβόλαιο του David Trezeguet που, τιμητικά ελεύθερος, πήγε στην Herculse Alicante στην Ισπανία. Ο πρόεδρος Andrea Agnelli αποχαιρέτισε τον Trezegol: "υπήρξα, όπως όλοι οι tifosi juventini, εξαιρετικά δεμένος με τον David και τα 171 γκολ του σε 10 χρόνια. Ένας παίχτης που έχει ένα μέσο όρο 17 γκολ το χρόνο δεν έχει ανάγκη σχολιασμού. Υπήρξε μια πραγματική ιστορία αγάπης, ο David θα μείνει για πάντα στην καρδιά όλων εμάς των juventini"...
  • Ακολούθησε, στις 31 Αυγούστου, ο Mauro German Camoranesi, με τον οποίο η Juventus έλυσε συναινετικά το συμβόλαιο μετά από 288 συμμετοχές in bianconero, 32 γκολ και αμέτρητες άσιστ για γκολ. Η Juventus αποχαιρέτισε μέσω του site της "με ευγνωμοσύνη" τον Ιταλοαργεντίνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή που μετά από τρία scudetti και ένα Super Cup, σήμερα πέρασε στην Στουργάρδη: "ήταν η σωστή στιγμή για να φύγω", είπε. In bocca al lupo, Camo e grazie!
  • Πάντα στις 31 Αυγούστου, τελευταίες ώρες των μεταγραφών, η Juventus ανακοίνωσε τη συναινετική λύση του συμβολαίου του Zebina που υπέγραψε διετές συμβόλαιο στη Brescia.
Απέτυχε τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου η προσπάθεια ανταλλαγής του Grosso με τον Kaladze της Milan καθώς ο παίχτης προτίμησε να πάει στη Genoa. Δεν βρέθηκε ομάδα για τον Salihamidzic στον οποίο ο σύλλογος έδωσε ολιγοήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη Γερμανία.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: