Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Primavera, ο Όμιλος των bianconeri

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά φέτος το πρωτάθλημα Primavera (που τελειώνει στις 7 Μαϊου) και η ομάδα του Bucaro βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο μικρές αλλαγές, στη σύνθεση του Ομίλου της (παραδοσιακά του Α) και στον τρόπο διεξαγωγής της τελικής φάσης.
Σε αυτή την τελευταία θα προκρίνονται απευθείας οι δυο καλύτερες πρώτες των Ομίλων (συνολικά: έξι ομάδες) ενώ οι υπόλοιπες δυο θα αναδεικνύονται μέσω αγώνων play off ανάμεσα στις τρίτες, τέταρτες και τις δυο καλύτερες πέμπτες. Βέβαια, η Juventus παραδοσιακά τερματίζει στην πρώτη δυάδα, αν όχι πρώτη... Οι οκτώ ομάδες που θα συγκεντρωθούν τελικά, θα αγωνιστούν για το scudetto 2011.
Όσον αφορά τη σύνθεση του Ομίλου, σ' αυτόν θα συμμετάσχουν ομάδες από Piemonte, Liguria, Emilia Romagna και Toscana και έτσι η Juventus δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην Σαρδηνία για να αντιμετωπίσει το Cagliari ενώ στον Όμιλο δεν θα παίξουν ούτε η Siena και το Grossetto -στη θέση τους, Bologna, Cesena και Novara, οπότε τα ντέρμπυ γίνονται δυο. Αναλυτικά, οι ομάδες του Ομίλου Α: Bologna, Cesena, Empoli, Fiorentina, Genoa, JUVENTUS, Livorno, Modena, Novara, Parma, Piacenza, Sampdoria, Sassuolo, Torino.
To πρόγραμμα

(Update 24/8) Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του campionato Primavera που θα παίξει το πρώτο της παιχνίδι εντός έδρας στο Chisola με την Parma και το τελευταίο, πάλι εντός έδρας, με την Bologna. Την 3η αγωνιστική το ντέρμπι με τη Novara, τη 10η με το Torino. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
  • 1η αγωνιστική Juventus-Parma
  • 2η αγωνιστική Piacenza-Juventus
  • 3η αγωνιστική Juventus-Novara
  • 4η αγωνιστική Genoa-Juventus
  • 5η αγωνιστική Juventus-Cesena
  • 6η αγωνιστική Fiorentina-Juventus
  • 7η αγωνιστική Juventus-Empoli
  • 8η αγωνιστική Modena-Juventus
  • 9η αγωνιστική Livorno-Juventus
  • 10η αγωνιστική Juventus-Torino
  • 11η αγωνιστική Sampdoria-Juventus
  • 12η αγωνιστική Juventus-Sassuolo
  • 13η αγωνιστική Bologna-Juventus
Το Σάββατο η Primavera νίκησε σε φιλικό την Cesena, που μετέχει στον Όμιλο, με ένα χορταστικότατο 9-1 με γκολ των Ilari (2), Bianconi, Giannetti, Carfora, Schiavone, Spinazzola, Ruggero, Libertazzi.
Κύπελλο στις 15 και 29 Σεπτεμβρίου με Piacenza

Παράλληλα με το πρωτάθλημα, η Primavera ρίχνεται και στο Κύπελλο, κατευθείαν από τον πρώτο γύρο (χωρίς προκριματικά Αυγούστου) στις 15 Σεπτεμβρίου εντός και στις 29 εκτός με αντίπαλο την Piacenza. Εξασφαλίζοντας την πρόκριση, η Juventus Primavera θα αντιμετωπίσει, στις 13 και 27 Οκτωβρίου, τη νικήτρια του ντέρμπυ Fiorentina-Siena ενώ η Empoli αναμένεται να είναι η αντίπαλος στους "16" (10 και 24 Νοεμβρίου). Στις 8 και 15 Δεκεμβρίου τα προημιτελικά, στις 19 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου τα ημιτελικά και στις 16 και 30 Μαρτίου ο διπλός τελικός.
Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε οι Allievi Nazionali

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα των Allievi Nazionali που ολοκληρώνεται, όσον αφορά στη φάση των Ομίλων, στις 17 Απριλίου με χειμερινή παύση από τις 19 Δεκεμβρίου ως τις 16 Ιανουαρίου. Η ομάδα του Stefano Guidoni (επιβεβαιώθηκε καθώς πέρυσι έγτασε στον τελικό) μετέχει στον Όμιλο Α μαζί με τις: Alessandria, Cagliari, Canavese, Casale, Genoa, Pro Vercelli, Sampdoria, Sanremese, Savona, Torino, Valenzana, Villacidrese, Virtus Entella.

19 Σεπτεμβρίου οι Giovanissimi

Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του νεοπροσληφθέντος Claudio Gabetta και τελειώνουν στις 15 Μαϊου. Οι 14χρονοι Giovanissimi Nazionali συμμετέχουν στον Όμιλο Α όπου παίζουν 15 ομάδες οπότε μια θα ξεκουράζεται σε κάθε αγωνιστική. Αναλυτικά, η σύνθεση του Ομίλου: Alessandria, Aurora Pro Patria, Canavese, Casale, Genoa, JUVENTUS, Novara, Pavia, Pro Vercelli, Sampdoria, Sanremese, Torino, Valenzana, Varese, Virtus Entella.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: