Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Οι Giovinco φεύγουν... Ο Seba στην Parma

Δανεικός με δικαίωμα εξαγοράς του 50%, παρουσιάστηκε το απόγευμα. Από την Αγγλία, καλεί ο Adebayor. Κοντά και ο Krasic
Την ώρα που η Primavera γνώριζε την πρώτη της επιτυχία φέτος (2-1 την Pro Belvedere Vercelli σε φιλικό προετοιμασίας), η Juventus παραχωρούσε ένα από τα "αστεράκια" της περυσινής Primavera, τον μικρό Giuseppe Giovinco, σε συνιδιοκτησία στην Carrarese που ανήκει στον Lucarelli, τον Buffon και έναν επενδυτή και αγωνίζεται στην ερασιτεχνική κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο Sebastian φέρεται να τα έβρισκε με το γενικό διευθυντή της Parma Leonardi προκειμένου να παίξει με τους emiliani -απομένει η επισημοποίηση της συμφωνίας των δυο συλλόγων: πιθανολογείται το "ατομικό μυρμήγκι" να δοθεί δανεικό (ή σε συνιδιοκτησία) με ρήτρα εξαγοράς υπέρ της Parma...
Αύριο αναμένεται συνάντηση Del Νeri-Marotta για να ληφθούν αποφάσεις για τον Krasic με δεδομένο ότι η υπόθεση Dzeko έχει κολλήσει στη Wolfsburg και ότι με τις -κοντά στην πραγματοποίηση- παραχωρήσεις Camoranesi, Giovinco, Poulsen, η Juventus θα βρεθεί έτοιμη για επενδύσεις.
(Update) Ως "δώρο του προέδρου στους φιλάθλους, το κερασάκι στην τούρτα που περίμεναν" παρουσίασε αργά το απόγευμα τον Giovinco ο Leonardi, γενικός διευθυντής της Parma. "Ικανοποιημένος" για την επιλογή δήλωσε ο ίδιος ο παίχτης που η Juve ανακοίνωσε ότι τον έδωσε δανεικός για 1 εκ. αποπληρωτεό σε τρία χρόνια. Επιπλέον το συμβόλαιο προβλέπει όπσιον εξαγοράς από την Parma του 50% του παίχτη τον Ιούνιο για 3 εκ. αποπληρωτέα σε τρία χρόνια. "Όσον αφορά στη Juventus, δεν μου πάει να μιλήσω για το παρελθόν, δεν χρησιιμεύει σε τίποτα", είπε το "ατομικό μυρμήγκι" που σημείωσε ότι πέρυσι πέρασε άσχημη χρονιά και παρουσίασε ως στόχο-όνειρο, να κατακτήσει μια θέση στην Εθνική.
Adebayor: θα μου άρεσε...

Στο μεταξύ, καθώς ο Adebayor κατάλαβε -και το είπε- ότι με την αναμενόμενη αλλά συνεχώς αναβαλλόμενη λόγω οικονομικών απαιτήσεων του νεαρού παίχτη, άφιξη του Balotelli στη Manchester City ο χώρος περιορίζεται, βγήκε δημόσια και είπε ότι αρχίζει αν εξετάζει τις προσφορές που φτάνουν: 'η Juventus είναι μεγάλος σύλλογος στον οποίο θα μου άρεσε να παίξω", είπε διευκρινίζοντας μάλιστα ότι "η οικονομική πλευρά είναι σημαντική αλλά όταν στη μέση βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους στον κόσμο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλες πλευρές"...

Marotta: όνειρο ο Dzeko...

(Update 2) Μιλώντας στα μικρόφωνα της Mediaset πριν τη ρεβάνς με τη Shamrock Rovres, o Marotta τόνισε καθαρά ότι οι αγορές της Juventus "εξαρτώντας από τα έσοδα". Για τον Dzeko άφησε να εννοηθεί ότι παραμένει όνειρο: "ο παίχτης εκδήλωσε τη θέλησή του να φορέσει τη φανέλα bianconera αλλά μετράει εκείνο που θέλει ο σύλλογός του και αν ο πωλητής δεν θέλει να δώσει, υπάρχουν λίγα να κάνεις. Εκείνο που υπήρξε ένα όνειρο πιστεύω ότι δύσκολα θα υλοποιηθεί. Έχουμε 20 μέρες καιρό και αυτή την περίοδο θα έχουμε απαντήσεις και από άλλους που δεν είναι στην ομάδα. Μετά θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τις μεταγραφές με μια ομάδα που να απαντά στις πρπσδοκίες μας", είπε ο γενικός διευθυντής της Juventus.

Πηγή: fcparma.com, Juventus.com, Tuttosport

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+1897 για τις κινησεις της διοικησης οσον αφορα τις αποδεσμευσεις!μου αρεσε πολυ που ο τζιοβινκο θα δοθει ειτε δανεικος ειτε συνδιοκτησια και σε περιπτωση (λεμε τωρα) που αναστηθει να μπορουμε να τον ξαναφερουμε πισω!μια απορια :γιατι δεν κινουμαστε για τον σουαρες του αγιαξ η τον φορλαν!πιο φθηνοι απο τζεκο και αντεμπαγιορ θαρρω ειναι...
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο Forlan έχω την αίσθηση ότι είναι πιο ακριβός. Για τον Suarez, πάλι, τι να σου... Είχε αουστεί παλαιότερα, αλλά έχουν πολλές βδομάδες, μήνες να τον αναφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

As eimaste realistes... exoume 3 poli kalous epithekous perioxis kathos k oi treis einai kaloi sto psilo paixnidi ... meta exoume Delpi k Diego pou ws deuteroi epithetikoi pisteuw fetos tha kanoun papades.. prosopika k me osh peira exw sto podosfairo auto pou theli h Juve den einai enas akomi psilos epithetikos .. alla enas pektis san ton krasic apo aristera.. pisteuo oti o erxomos tou proanaferontos tha metakinisi ton pepe stin aristeri pteriga prokimenou na ekmetaleuti tin kalh tripla tou k na kani perissoteres dihsdisis stin perioxi para na peksi ws katharoaimo aristero haf logo oti einai deksiopodaros.. akomi xreiazomaste ena aristero Back typou Aogo h Bastos (akomh k jansen) prokeimenou na boithaei stis sentres me to pleonektima oti o pepe h martinez k Lan exoun tin dinatotita na paroun kefalia ... Ena akomi Center back gia pagko gia na yparxei megaliteri antagonistikotita sta basika Center Back.. Oso afora tis pwlhseis gnwmh mou panta einai oti tha prepei na kratisoume ton Ekdal k na afisoume na figi o Poulsen epidi exoume dio katharoaima Amintika Haf k prepei na dwsoume epitelous mia eukairia se auto to Asteri ton Ekdal pou persi ebgaze matia me tin siena..
Camoranesi Grosso Zebina k Brazzo ekso logo Misthou k hlikias..
Nikos thessaloniki..

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θα συμφωνούσα μαζί σου για τον Ekdal, Νίκο (καλώς ήρθες) αλλά φοβάμαι ότι αποφάσισαν να τον δανείσουν στη Bologna.