Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Krasic στο Τορίνο. Έρχεται και ο Aquilani

Οι ιατρικές εξετάσεις του Σέρβου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο: στις 1.30 έγινε η επίσημη παρουσίασή του. Ο Aquilani έρχεται δανεικός από τη Liverpool με ρήτρα εξαγοράς 16-17 εκ. Τη Δευτέρα στο Τορίνο.To blog του Ju29ro.com σημειώνει έναν σημαδιακό (ελπίζουμε) συμβολισμό: ο Krasic -τον οποίο θα παρουσιάσουν αύριο το μεσημέρι στις 1.30 ώρα Ελλάδας οι Del Neri και Marotta- γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία γέννησης της Juventus και του Umberto Agnelli.

Mε μια λακωνική της ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής 20 Αυγούστου, η Juventus γνωστοποίησε ότι ο Krasic βρίσκεται ήδη στο Τορίνο και "υποβλήθηκε σε μια σειρά ιατρικές εξετάσεις στην κλινική Fornaca di Sessant. Οι ιατρικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο (Σάββατο) οπότε είναι προγραμματισμένη και μια συνάντηση με τη διοίκηση bianconera για να συζητηθούν οι παραμέτροι του συμβολαίου".
Νωρίτερα, ο ίδιος ο παίχτης είχε δηλώσει ευτυχισμένος που ήρθε στη Juventus, εξήγησε ότι πείστηκε από το σχέδιο αναγέννησης της ομάδας και το προτίμησε από τον καλύτερο μισθό της Manchester City γιατί η Juventus είναι ιστορική ομάδα ενώ όσον αφορά τον παραλληλισμό που του κάνουν με το Nedved, εμφανίστηκε μετρημένος λέγοντας ότι ο Τσέχος είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Juventus και ο ίδιος εμπνεέται απ' αυτόν αλλά έχει πολλά να κάνει ακόμα για να διατρέξει τη διαδρομή του.
Tετραετές συμβόλαιο

(Update 22/8) Ο Krasic υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Juventus η οποία θα καταβάλει στην Cska 15 εκ. σε τρεις δόσεις: 5 εκ. ως τις 25 Αυγούστου φέτος, 5 εκ. ως τις 15 Ιουλίου 2011 και 5 εκ. ως τις 15 Ιουλίου 2012.
Hodgson: δανεικός στην Ιταλία
Ο ατζέντης του Aquilani: η προσφορά της

Juventus υπάρχει και μας ενθουσιάζει...


Η κινητικότητα στο μεταγραφικό πεδίο συνεχίζεται. Ο Marotta είχε προαναγγείλει ότι θα κινηθεί πλέον κυρίως στο επίπεδο δανεισμών και ανταλλαγών. Το απόγευμα το "Tuttosport", μετά τη συνάντηση του ατζέντη του διεθνούς Ιταλού μέσου με τη διοίκηση των Reds, έδωσε ως κλεισμένη τη μετακίνηση του Alberto Aquilani από τη Liverpool στη Juventus με τη μορφή του δανεισμού. O Zavaglia, ατζέντης του παίχτη, παραδέχθηκε ότι η προσφορά της Juventus υπάρχει "και μας ενθουσιάζει. Η διαπραγμάτευση τρέχει", δήλωσε ενώ το "Corriere dello Sport" που είχε προαναγγείλει την κίνηση από την έντυπη έκδοσή του, υποστηρίζει ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη λύση του δανεισμού με ρήτρα εξαγοράς υπέρ των bianconeri που το site θεωρεί ότι έχουν ήδη πάρει τον παίχτη. "Δεν έκλεισε ακόμα, δουλεύουμε κάποιες λεπτομέρειες' δήλωσε στο "calciomercato.com" o Zavaglia που στην ερώτηση αν αύριο επιστρέφει στην Ιταλία απάντησε: "δεν ξέρω, φαντάζομαι πως ναι"...
Έπεσαν ήδη οι υπογραφές
Tη Δευτέρα για ιατρικές εξετάσεις


(Update) Αργότερα το απόγευμα, το site του "Corriere dello Sport" υποστήριξε ότι έπεσαν ήδη οι υπογραφές και ότι το δικαίωμα εξαγοράς ορίστηκε στα 17 εκ. (16 εκ. αναφέρει το "Tuttosport") -η Liverpool είχε αγοράσει τον 26χρονο Aquilani, επί Benitez, προσφέροντας 25 εκ. στη Roma... Το site υποθέτει ότι ενδέχεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ακόμα και εντός της ημέρας. (update 2) Το βράδυ το site της "Gazzetta dello Sport" έγραψε ότι ο Aquilani θα εμφανιστεί τη Δευτέρα στο Τορίνο για τις ιατρικές εξετάσεις.
Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα μετά τις δηλώσεις του προπονητή της Liverpool Roy Hodgson ο οποίος εξήγησε ότι δεν συμπεριέλαβε τον Aquilani στην αποστολή για το χθεσινό ματς με την τουρκική Trabzonspor (η Liverpool νίκησε 1-0 εντός έδρας) για να μην παρεμποδίσει την μετακίνησή του. "Έχει ανάγκη από συνεχόμενα παιχνίδια που εμείς εδώ δεν μπορούμε να του προσφέρουμε και γι' αυτό σκεφτόμαστε να δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στην Ιταλία", είχε πει ο Ηοdgson. Εκτός από τη Juventus φέρονται να ενδιαφέρονταν η Inter, η Milan, η Fiorentina. Ο Aquilani, που η Juventus είχε στο στόχαστρο τα δυο τελευταία χρόνια, έχει καλή σχέση με τον Del Neri τον οποίο είχε προπονητή στο σύντομο διάστημα που ο σημερινός προπονητής της Juventus πέρασε από την ομάδα της πρωτεύουσας.

Ο Zebina στη Γαλλία;

Σύμφωνα με τη γαλλική "L' Equipe" o Zebina φέρεται να δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στη Γαλλία, και μάλιστα στην Arles-Avignon που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία. Ο Γάλλος φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί μείωση του μισθού του (2.5 εκ.) προκειμένου να γυρίσει στην πατρίδα του.
Παράλληλα, γράφεται ότι η Eintracht Frankfurt ενδιαφέρεται για τον Salihamidzic ενώ για τον Grosso ακούγεται η Roma.

Πηγές: Juventus.com, Corriere dello Sport, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

3 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Αναμενόμενη η μεταγραφή Krasic, νομίζω όλη την περιμέναμε αργά η γρήγορα να ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Aquilani αποτελεί μία σούπερ μεταγραφή. Μπορεί στην Liverpool να μην έπιασε αλλά αν δούμε το κοντινό (αλλά και το μακρινό) παρελθόν οι Ιταλοί που έπιασαν στο Αγγλικό πρωτάθλημα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού (Vialli και Zola θεωρώ ότι είναι οι πιο επιτυχημένοι). Αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Όσον αφορά τους Zebinaδες και τους λοιπούς κομπάρσους όλων αυτών των χρόνων καλό είναι να μας αδειάζουν την γωνιά, ακόμα και αν δεν έχουμε σημαντικά οφέλη από τις συμφωνίες.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την χθεσινή νίκη της. Δεν είχα εικόνα μιας και βρίσκομαι σε διακοπές μέχρι και τις αρχές τις επόμενης βδομάδας (πρέπει να ξεκουραστούμε και εμείς!). Συγχαρητήρια και σε εσένα Gobbo (για ακόμη μία φορά) για την άμεση ενημέρωση σου τόσο για τον αγώνα όσο και για την μεταγραφική κίνηση. Πραγματικά αν δεν ήσουν εσύ θα χρειαζόταν να μάθουμε ΣΙΓΟΥΡΑ ιταλικά! Να είσαι καλά και συνέχισε την εξαιρετική δουλειά που κάνεις!

Καλή συνέχεια στις διακοπές σας παιδιά, καλό κουράγιο σε όσους επέστρεψαν και καλή τύχη στην αγαπημένη μας ομάδα. Η χρονιά που έρχεται είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα χρειαστεί πιο δυνατό στομάχι από την περσινή (είμαι βέβαιος για αυτό).

Un Gobbo ad Atene είπε...

Με την απομάκρυνση Zebina, Grosso και λοιπών παιχτών που δεν υπολογίζει ο Del Neri το οικονομικό όφελος, Παναγιώτη, είναι μεγάλο: ο σύλλογος γλυτώνει μισθούς πολλών εκατομμυρίων...

Όσο για την ομάδα μας, συγχαρητήρια για τη νίκη και ...τελεία. Πολλά λάθη αλλά έδειξε ένα καλό: χαρακτήρα στο τέλος. Πέρυσι τέτοια ματς τα χάναμε... Αλλά θέλει δουλειά πολύ ακόμα.

Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια και καλή συνέχεια στις διακοπές μας.

Ανώνυμος είπε...

Μολις γυρισα απο τις διακοπες μου και γω!καμια επαφη με τον πλανητη γιουβε και σημερα μαθαινω για μεταγραφη κρασιτς και μαλλον ακουιλανι!λοιπον ξεκιναμε με παρακαταθηκη ενα ισχυροτατο και εξαιρετικο (τουλαχιστον στα χαρτια) ροστερ!το βαρος στον ντελνερι ωστε να τους κανει σπουδαιο συνολο!καλη του επιτυχια και φορτσα γιουβε!
Υ.Γ καλες διακοπες στους συνγραφοντες και σιγα σιγα να μαζευομαστε ερχεται δυσκολη χρονια!
δημητρης θες