Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η Juventus ζητά επίσημα την ανάκληση του scudetto 2006 που χαρίστηκε στην Inter. Ομοσπονδία: το λαμβάνουμε υπόψη μας...

Abete: θα αξιολογήσουμε αλλά πρέπει να εξετάσουμε τα ντοκουμέντα. Moggi: η Juve έπρεπε να το κάνει νωρίτερα, αλλά και τώρα καλά είναι.
Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Juventus απέδωσε ένα από τα σημαντικότερα βήματα που αναμέναμε όλοι εδώ και τέσσερα χρόνια: μια έκθεση προς τον εισαγγελέα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Stefano Palazzi με την οποία, επικαλούμενη τα σημαντικότατα στοιχεία για τις σχέσεις της Inter με τη διαιτησία την εποχή της calciopoli που ανακύπτουν από τη δίκη στη Νάπολη, η Juventus ζητά την ανάκληση του "scudetto di cartone" που το 2006 είχε απονεμηθεί στους nerazzurri. O Palazzi έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα με βάση τα όσα προκύπτουν στην ποινική δίκη και που μπορεί να οδηγήσουν στην απόφαση αναθεώρησης της αθλητικής δίκης του 2006. (Update 2) O Giancarlo Abete, πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχολίασε λακωνικά το βράδυ το επίσημο αίτημα των bianconeri: "οι παράγοντες της Juventus με είχαν ήδη προειδοποιήσει. Ως Ομοσπονδία λαμβάνουμε υπόψη μας το αίτημα ανάκλησης του scudetto 2006 στην Inter. Θα αξιολογήσουμε αλλά πρέπει να εξετάσουμε τα ντοκουμέντα".

"Αποκαλύφθηκε πυκνό δίκτυο επαφών

εκπροσώπων της Inter με τον κόσμο της διαιτησίας"


Επικαλούμενη την αρχή της ίσης μεταχείρισης και σεβασμού των κανόνων από όλους, στην έκθεση που είχε προαναγγείλει ο John Elkann ανακοινώνοντας ότι την προεδρία θα αναλάβει ο Andrea Agnelli και η οποία κοινοποιήθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ομοσπονδία, η Juventus θυμίζει το σκεπτικό με το οποίο ο Guido Rossi έδωσε το scudetto στην Inter και επικαλείται με σαφήνεια τα νέα στοιχεία που ανέκυψαν στο δικαστήριο της Νάπολη "τα οποία αποκαλύπτουν την ύπαρξη ενός πυκνού δικτύου επαφών ανάμεσα σε εκπροσώπους του συλλόγου που ευνοήθηκε από την απόφαση απονομής του scudetto 2005-2006 στα χαρτιά και ανθρώπους του διαιτητικού τομέα. Τέτοιου είδους επαφές, σύμφωνα με τα κριτήρια που υιοθέτησε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε βάρος της Juventus, αποτελούν παραβίαση των αρχών της εντιμότητας, της ακεραιότητας και ορθότητας που καθορίζονται από το άρθρο 1 του Κώδικα της Αθλητικής Δικαιοσύνης. Αποτελεί πεποίθηση της Juventus, επομένως, ότι έρχεται να λείψει η προϋπόθεση της απόφασης που υιοθετήθηκε από τον έκτακτο Επίτροπό της Ομοσπονδίας το 2006: την ανυπαρξία, δηλαδή, συμπεριφορών "λίγο διάφανων" που αποδόθηκαν στην ομάδα που εμφανίστηκε πρώτη στη βαθμολογία μετά την ποινή που επιβλήθηκε στις υπόλοιπες".
Θράσος J.Zanetti: με ενόχλησαν τόσα στο παρελθόν
που δεν έχει νόημα να κάνουμε κατάλογο... Τώρα
σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα, δεν μας νοιάζει τι κάνει η Juve

(Update) "Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει η Juventus, σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα που μπορούμε να κερδίσουμε την Κυριακή": από το στόμα του αρχηγού των nerazzurri Javier Zanetti ήρθε το σχόλιο των "εντίμων". Ο Αργεντίνος, που είπε ότι μετά τον τελικό του Champions League θα ξέρουν αν θα μείνει ο Mourinho ή όχι, όταν ρωτήθηκε αν ενοχλήθηκε απάντησε μα το συνηθισμένο θράσος: "με ενόχλησαν τόσα πράγματα στο παρελθόν που δεν ε΄χιε νόημα να κάνουμε κατάλογο". Για εμάς είναι πιο εύκολος ο κατάλογος: περιέχει όλα τα τηλεφωνήματα του Facchetti και του Moratti -και εκείνο όπου ο Facchetti αποκαλύπτει ότι ενημέρωσε τους παίχτες και τον Mancini για τη θετική στάση που θα είχε ο διαιτητής (αν το "ξέχασε", μπορεί να το ακούει όλη τη βδομάδα εδώ)...

Moratti: οφείλεται στους φιλάθλους

(Update 11/5, 2) "Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πράξη που οφείλεται στους tifosi και όχι βέβαια ως αναγνώριση για όποιον προϋπήρξε στο παρελθόν. Από πολιτική άποψη είναι μια πράξη που μπορεί να γίνει αλλά δεν έχω ιδέα κατά πόσον το πιστεύουν και οι ίδιοι", είπε ο Moratti αποφεύγοντας να υψώσει τους τόνους και να επανέλθει στα κλασικά "δεν το δίνουμε"...
Marotta και Paratici
...και στο βάθος Del Neri;
Ακούγεται ακόμα το όνομα του Prandelli


Στην ίδια συνεδρίαση φέρεται να συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πρόσληψη του Beppe Marotta ως γενικού διευθυντή και του συνεργάτη του Fabio Paratici ως επικεφαλής των παρατηρητών. Πρέπει να συζητήθηκε και το θέμα του προπονητή καθώς ο Benitez στέλνει σήματα παραμονής στο Λίβερπουλ.
(Update 11/5) Επισημαίνοντας, όπως όλα τα media, ότι ο Benitez κάνει πίσω, η "Stampa" αναφέρει πως ο βασικός υποψήφιος είναι ο Luigi Del Neri που, εκτός των άλλων, έχει στα υπέρ του το γεγονός ότι η Sampdoria φέτος είχε ελάχιστους τραυματισμούς (σχεδόν καθόλου μυϊκούς). Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα πως καθώς δεν έχει αποδεχτεί, παρά την πρόταση διπλασιασμού του μισθού του, να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Del Neri είναι άμεσα διαθέσιμος σε αντίθεση με τους άλλους μνηστήρες (Spalletti, Prandelli) που έχουν συμβόλαιο.
Το "Tuttosport", πάντως, παρουσιάζει τον Prandelli στην πρώτη γραμμή (ενώ ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες και για Wenger) και παράλληλα επιμένει στο σενάριο Ibrahimovic λέγοντας μάλιστα ότι στην επιχείρηση μεταγραφής θα μπορούσε να ενταχθεί και ο Iaquinta...

Πηγές: Juventus.con, La Stampa, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

12 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αντίδραση της Inter δεν έχει καταγραφεί ακόμα ούτε μέσω των εφημερίδων της ούτε στο site της όπου, όμως, είναι σαν να καταλαβαίνουν: αντί, όταν γράφεις www.inter.it να βγαίνει μια εικόνα με 4 scudetti (και του 2006), τώρα υπάρχει μόνο το σήμα του συλλόγου...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μπορεί να είναι και τυχαίο αυτό.

_Elvis

Un Gobbo ad Atene είπε...

Se non è vero, è ben trovato! Προφανώς ετοιμάζονται να κολλήσουν το 5ο αλλά έτσι σδημιουργήθηεκ ένα ωραίο κενό. Που θα γίνει ακόμα πιο όμορφο μόλις τους αφαιρέσουν το 14ο και, ωραίο θα ήταν, και το τελευταίο ρίχνοντας τους στη Β.

Ανώνυμος είπε...

φιλε "PassioneBianconera" η "ανάκληση" σημαίνει ότι θα το δώσουν σέ'μας πίσω ή θα το πάρουν από αυτούς και δε θα δοθεί σε κανέναν??"τρελοκεφαλονιτης"...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κι αν δεν γίνεται...

_Elvis

magica juve είπε...

παρα μα παρα πολλυ ωραιο θα ηταν φιλε gobbo..και να βαλουν του χρονου το 1ο πρωταθλημα της Β φωτο..(αν ανεβουν..γιατι πιστευω οτι αν τους ριξουν θα αργησουν πολλυ να ανεβουν..)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τρελοκεφαλονίτη, η ανάκληση σημαίνει ανάκληση, κατ΄αρχήν. Από εκεί και πέρα, είναι ζήτημα ισορροπιών αν θα ξανανοίξει η υπόθεση και θα ξαναγίνει η δίκη: το άρθρο 39 του Κώδικα προβλέπει τη δυνατότητα αναθεώρησης αν προκύψουν νέα στοιχεία και εδώ έχουν προκύψει πολλά...
Στοιχειώδης λειτουργία της δικαιοσύνης εκεί θα οδηγούσε.

Elvis, Magica Juve: ό,τι και να γίνει, ας το διασκεδάσουμε!
Κάθε μέρα ανακαλύπτουν μια καινούργια βλακεία ως υπερασπιστική γραμμή αλλά ο κόσμος, ο ουδέτερος φίλαθλος, ο φίλαθλος των άλλων ομάδων, έχει δει πια ότι μόνον "έντιμοι" δεν είναι

magica juve είπε...

janneti=αλλος ενας "εντιμος" παιχτης της εντιμης ομαδας..μεσα στη ντοπα ειναι..

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν μου αρέσει να απευθύνω κατηγορίες που δεν αποδεικνύονται. Μου αρκεί ότι ο Zanetti ήταν ενήμερος, σύμφωνα με το ίδιο το τηλεφώνημα.

magica juve είπε...

φιλε gobbo δεν υπαρχει ποδοσφαιριστης 37 χρονων να παιζει τοσους αγωνες,τοσο καιρο και να μην εχει τραυματισμους..ετσι αποδεικνυεται..

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τον κάνω και εγώ αυτόν το συλλογισμό μόνον που αυτός στα νομικά λέγεται ένδειξη, όχι απόδειξη.

Και ο Prioreschi, ο δικηγόρος του Moggi, μας δείχνει τόσο καιρό τώρα ότι, καλοί οι συλλογισμοί αλλά δεν αρκούν: αν θες να κάνεις δικό σου το παιχνίδι, φέρε αποδείξεις: έψαξε και τις βρήκε. Μας υπεραρκούν ώστε να μην χρειάζεται να μπαίνουμε σε υποθέσεις και συλλογισμούς.

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Delneri
Αυτος ειναι το φαβορι για προπονητης της γιουβεντους?Ο καινουριος προεδρος που μας τον μοστραρουν για καλο συμφωνει δηλαδη?πραγματικα οι επομενες ημερες θα χουν παααρρραααα πολυ ενδιαφερον!
Εν τω μεταξυ συνεχιζουν τα δημοσιευματα οτι ο μπουφον παει αγγλια!!!
Παντως επειδη υπαρχει η επιχειρηματολογια οτι θελουμε προπονητη που να κερδιζει τον μουρινιο και να μην εχει τραυματισμους αυτο το κανε και ο παρακατω http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44700000/jpg/_44700646_tencate_b282.jpg να φανταστω οτι ειναι καλη λυση???
δημητρης θες