Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Catania-Juventus 1-1 με τον Marchisio και επίσημo αντίο στο Champions League

Η Juventus έφυγε ισόπαλη από το "Massimino" και αποχαιρέτισε οριστικά το Champions League μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες...

Καλό ξεκίνημα της Juve που στο 3' είδε Iaquinta, Diego, Poulsen, Del Piero να συνδυάζονται και τον capitano να βγάζει άουτ τη μπάλα από πλάγια θέση. Στο 7', βαθιά μπαλιά του Marchisio, ο Iaquinta έφυγε μόνος αλλά το σουτ του βγήκε ελάχιστα άουτ. Και ενώ η Juve είχε τον έλεγχο (Cannavaro, Chiellini, De Ceglie έκλειναν καλά) στο 15' έφτασε για πρώτη φορά επικίνδυνα απέναντι στον Buffon ο Maxi Lopez αλλά ο Νο 1 μπλόκαρε. Στο 19', λάθος της άμυνας των γηπεδούχων έβγαλε τη μπάλα προς τα πίσω, ο capitano μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα που πρέπει να τον υπνώτισε αφού το σουτ του ήταν πάρα πολύ κακό: πάνω στον τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε -όπως και το σουτ του επερχόμενου Marchisio. Στο 22' ο De Ceglie έκανε σκληρό φάουλ που σε πλάγια θέση, εκτέλεσε η Catania, η μπάλα στην περιοχή, πολύ καλή απόκρουση του Buffon αλλά η άμυνα σάστισε, και ο επερχόμενος Silvestre έγραψε το 1-0... H Juve χρειάστηκε αρκετή ώρα για να συνέλθει και όταν το έκανε έχασε και άλλη ευκαιρία με τον Del Piero που είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει με το αριστερό το κοντινό του σουτ στο 36'. "Απάντηση" της Catania στο 38' με κεφαλιά του Silvestre ελάχιστα άουτ. Στο 41' η τελευταία στη σειρά ευκαιρία της Juve: ο Del Piero εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση αλλά χτύπησε στο τείχος και βγήκε κόρνερ...
Με τον Amauri στη θέησ του μοιραίου στο πρώτο μέρος Del Piero ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Zaccheroni. Στο 49' ο Alvarez ανέτρεψε με χέρια και πόδια τον Amauri μέσα στην περιοχή την ώρα που ο De Ceglie έβγαζε σέντρα -δεν υποδείχθηκε τίποτα. Στο 50' ο Biaggianti πρόλαβε τον Zebina αλλά η κεφαλιά του βγήκε άουτ. Στην επόμενη φάση, ο Poulsen βρήκε τον Marchisio, το πρώτο του σουτ χτύπησε στους αντιπάλους αλλά η μπάλα ξανάρθε στα πόδια του και ο Claudio δεν χρειάστηκε δεύτερη ευκαιρία: 1-1. Στο 61' o Zebina πήγε να γίνει ο ήρωας του ματς όταν μπήκε μόνος στην περιοχή και προσπάθησε να αιφνιδιάσει σουτάροντας στην κλειστή γωνία: αποκρούστηκε... Σουτ του Iaquinta στο 63' απ' εξω από την περιοχή: πάνω από τα δοκάρια. Στο 65' φάουλ του Diego πάνω από τα δοκάρια... Στο 76', μετά από πολιορκία, ο De Ceglie έβγαλε σέντρα για τον Amauri που ήταν άσχημα τοποθετημένος και έστειλε τη μπάλα στον ουρανό... Στο 77' ο Salihamidzic στη θέση του Zebina που λίγο πριν είχε διακινδυνέψει την δεύτερη κίτρινη... Στο 82' ο Candreva στη θέση του Diego. O De Ceglie συνέχισε να προσπαθεί αλλά F.Melo, Amauri δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια καλή σέντρα του στο 84'. Στο 89' σόλο του εξουδετερωμένου σε όλο το ματς, Maxi Lopez αλλά ο Βuffon ήταν πάλι εκεί και κράτησε το σκορ... Τελικό σκορ 1-1, στο "Massimino" όπου η Inter έχασε με 3-1...
Η νίκη της Napoli στο Chievo στις καθυστερήσεις, έριξε τη Juve στην 7η θέση, ένα βαθμό κάτω από τους partenopei και 6 πίσω από το Palermo και 8 από τη Sampodoria που νίκησαν σήμερα και πάνε να λύσουν τις διαφορές τους για την προνομιούχο 4η θέση στη μεταξύ τους αναμέτρηση...

CATANIA-JUVENTUS 1-1
Τέρματα: 24' Silvestre - 52' Marchisio
Κίτρινες κάρτες: 78' Mascara (C) - 23' De Ceglie, 38' Zebina, 44' Cannavaro, 84' Salihamidzic, 90' F.Melo (J)
Διαιτητής: Daniele Orsato (Schio). Επόπτες: Mauro Tonolini, Andrea Padovan. Τέταρτος διαιτητής: Daniele Doveri.

CATANIA: 21 Andujar, 2 Potenza, 6 Silvestre, 23 Terlizzi, 22 Alvarez, 27 Biagianti (67' 3 Spolli), 5 Carboni, 19 Ricchiuti (57' 8 P.Ledesma), 13 Izco (85' 26 Sciacca), 11 M.Lopez, 7 Mascara. Αναπληρωματικοί: 30 Campagnolo, 12 Marchese, 4 Delvecchio, 15 Morimoto.
Προπονητής: Sinisa Mihajlovic.
JUVENTUS: 1 Buffon, 15 Zebina (77' 7 Salihamidzic), 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 18 Poulsen, 4 F.Melo, 8 Marchisio, 28 Diego (82' 26 Candreva), 9 Iaquinta, 10 Del Piero (46' 11 Amauri). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 6 Grosso, 16 Camoranesi.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.

Ανάληψη ευθύνης από τον Zaccheroni

(Update) Σε κλίμα αποχαιρετισμού οι δηλώσεις του Zaccheroni -τον ρωτούσαν από ποιούς θα έπρεπε να ξεκινήσει ο Benitez και εκείνος, κάνοντας απλώς τη διυκρίνιση "δεν ξέρω αν θα είναι αυτός ή άλλος", απαντούσε... Για να επισημάνει ό,τι είχε πει και πριν το ματς, "ότι δεν χρειάζονται δα και τόσες πολλές αλλαγές" καθώς θεωρεί ότι οι παίχτες φέτος δεν κατάφεραν να δείξουν την αξία τους. Ο λόγος; Κυρίως η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, περισσότερο, είπε, και από τους τραυματισμούς.
Ο Zac, που εκτίμησε ότι με την Catania η Juve άξιζε κάτι παραπάνω αν και αναγνώρισε ότι κινδύνεψε να χάσει στην τελευεταία φάση, αναγνώρισε την αποτυχία να φτάσει η ομάδα στην 4η θέση: "έκαναν λάθη οι παίχτες, αλλά σίγουρα κάποιο λάθος θα το έκανε και ο προπονητής".
Σιβυλλικός Buffon για το μέλλον

(Update) Σιβυλλικές δηλώσεις του Buffon μετά το ματς: "για άλλα δυο ματς είμαι της Juve και μου εύχομαι να είμαι και στο μέλλον. Στην περίπτωση που οι επιλογές οι δικές μου και του συλλόγου τείνουν προς κάποια αλλαγή, θα τα μάθετε, τώρα εν' όψει δεν υπάρχει τίποτα".
Chiellini, Cannavaro, Marchisio: κρίμα...

Όσον αφορά στους παίχτες, ο Chiellini ήταν ο πιο πραγματιστής: "πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε έκτοι (σ.σ. για να αποφευχθούν τα προκριματικά στα τέλη Ιουλίου) και ύστερα να γυρίσουμε σελίδα. Δυστυχώς, γνωρίζαμε ότι η υπόθεση Champions είχε τελειώσει ήδη με το τέλος του πρώτου μέρους. Κρίμα γιατί σήμερα αξίζαμε τη νίκη. Με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το προβάδισμα εμείς. Η σημερινή εμφάνιση δεν ήταν τόσο αρνητική", είπε. Αντίστοιχη εκτίμηση και από τον Cannavaro: "κρίμα για τους δυο χαμένους βαθμούς, το χαμένο Champions και το προσπέρασμα από τη Napoli".
Στεναχωρημένος εμφανίστηκε και ο Marchisio που θυμήθηκε πόσοι βαθμοί χάθηκαν στο δρόμο και για πόσο λίγο χάθηκε η κούρσα προς την 4η θέση. Ο Marchisio "χαιρέτισε" και την αναμενόμενη πλέον άφιξη του Βenitez: "ειλικρινά, πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής αλλά τώρα έχουμε τον Zaccheroni, πρέπει να δουλέψουμε καλά μαζί του ως το τέλος της σεζόν", είπε ενώ αναφερόμενος στην προοπτική των προκριματικών για το Europa League, είπε: ".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικό σκορ 1-1, στο "Massimino" όπου η Inter έχασε με 3-1...

Προπαγανδιζεις φιλε μου gobbo(με την καλη εννοια το λεω)!!!
Στα του ματς τωρα¨:κλασσικη φετινη γιουβε!δηλαδη πονοματος!ηθελε και τεταρτη θεση ο τζακερονι τρομαρα του!ευχομαι στα επομενα δυο ματς να παιζουν βασικοι οπως και τωρα ντετσελιε,καναβαρο,ζεμπινα,αμαουρι ωστε να τουε δει καλα καλα ο μπενιτεθ τι αχρηστοι παικτες ειναι και να τους στειλει εκει που τους αξιζει...δηλαδη σε καμια κροτονε!!!!!
Υ.Γ1 τεραστια η προσφορα παικτων απο την πριμαβερα στους αντρες!εδω και καμια 5 χρονια ο μονος που φαινεται να ψιλοαξιζει ειναι ο μαρκισιο!
Υ.Γ2 Ντε τσελιε υποσχομαι να παρω δορυφορικη του χρονου και να μην χανω ματς της καημενης ομαδας που ελπιζω να σε φορτωθει!φαουλ σαν το σημερινο που ξεκιναει το γκολ που δεχομαστε και τα απειρα κοντρολ σου με το καλαμι λειτουργουν πλεον για μενα ψυχοθεραπευτηκα!!!!!!
Υ.Γ3 Ο blanc ειπε οτι θα πανηγυρισει αν παρει το τσαμπιονς λιγκ η ιντερ????????και ακομα παταει στο γηπεδο της γιουβεντους??
δημητρης θες

Ανώνυμος είπε...

file gobbo h 7h 8esh odhgei sto europa league?trelokefaloniths...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ναι, trelokefaloniti: αφού ο τελικός Κυπέλλου είναι Inter-Roma, οι θέσεις για το Europa League είναι οι 5, 6 και 7. Μόνον που αυτή η τελευταία είναι ό,τι χειρότερο: θα παίζουμε Ιούλιο (τέλη) και άντε να προγραμματίσεις την προετοιμασία, με τόσους διεθνείς, μάλιστα, στη Νότιο Αφρική.

Ανώνυμος είπε...

na sou pw mporeis na valeis tis dhlwseis pou eginan meta ton agwna??trelokefaloniths

magica juve είπε...

φιλε δημητρη ΥΠΟΜΟΝΗ..για να γτιχτει αυτη η ομαδα πρεπει να φυγουν ΟΛΟΙ οι παιχτες και ξερουμε οτι αυτο δεν γινετε..τουλαχιστον ας φυγουν οι μισοι φετος και ας ελπισουμε να φυγοουν οι υπολοιποι του χρονου..

magica juve είπε...

o zac ξεχασε να πει στην συνεντευξη οτι πιστευει ακομα στην 4η θεση που οδηγει στο τσου λου..

Ανώνυμος είπε...

o zac ξεχασε να πει στην συνεντευξη οτι πιστευει ακομα στην 4η θεση που οδηγει στο τσου λου..

Sostoooos o magica!!!!!
Oi paiktes anti na arxisoun na klaigontai giati tha xoun apo noris upoxreoseis as ferthoun san ANTRES osoi mporoun sto kato kato kai na ksepluno0un thn fetinh ntroph me europaiko tropaio!as paradeigmatistoun apo thn foulam kai pote ksekinhse na paizei persi to kalokairi kai eftase sto teliko!ante xaidemenoi oloi tous....
dimitris thess