Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Andrea Agnelli: θα επιστρέψουμε μεγάλοι

"Θα υπάρξουν χρήματα για να δημιουργηθεί μια ομάδα στο ύψος της Juventus και της παράδοσής της"

Λακωνική η πρώτη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των Marotta, Del Neri από τους Andrea Agnelli και Jean-Claude Blanc που προκαταβολικά είχαν ειδοποιήσει τους δημοσιογράφους να μην περιμένουν απαντήσεις σε θέματα προϋπολογισμού μεταγραφών και μεταγραφικών στόχων: "αν κάποιος σταματήσει να ονειρεύεται, θα δυσκολευτεί να ζήσει καλά, τα όνειρα καλλιεργούνται", είπε ο νέος πρόεδρος που αρκέστηκε να πει ότι "ο (νέος) γενικός διευθυντής γνωρίζει ότι θα υπάρξουν τα χρήματα για να δημιουργηθεί μια ομάδα στο ύψος της Juventus και της παράδοσής της" ενώ ο Blanc πρόσθεσε ότι το ποσό που θα διατεθεί θα γίνει γνωστό, απολογιστικά, στις 31 Αυγούστου, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Δουλεύουμε για την οργάνωση του συλλόγου


"Αυτή είναι η αρχή της νέας αθλητικής σεζόν, γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δουλειά και αυτό είναι καθαρό σε όλους. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση δουλειάς, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση του συλλόγου που θα υλοποιηθεί τις επόμενες βδομάδες", είπε ο Andrea Agnelli δείχνοντας το βάρος που δίνει στην δημιουργία μιας στιβαρής και ανταγωνιστικής δομής. Στη συνέχεια ο Andrea Agnelli αφιέρωσε δυο λόγια στον Marotta και τον Del Neri: "είναι ένας εξαιρετικός διευθυντής στον οποίο δεν αναγνωρίσαμε μόνον την ικανότητα να λειτουργήσει στην μεταγραφική αγορά αλλά και στην δημιουργία δεξιοτεχνικών κυκλωμάτων στο εσωτερικό του συλλόγου. Ο Del Neri είναι ο σωστός προπονητής, έχει μια σπουδαία καριέρα πίσω του και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να πάρει την κληρονομιά αυτού του συλλόγου και να την προχωρήσει μπροστά"...

Marotta: όσο πιο ισχυρός είναι ο σύλλογος, τόσο

πιο ισχυρή είναι η ομάδα που κατεβαίνει στο γήπεδο


Από την πλευρά του, και αφού ο Agnelli θύμισε ότι η Juventus είναι στο Χρηματιστήριο και θα κινηθεί στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της, ο Blanc επανέλαβε ότι ο σύλλογος είναι σε καλή οικονομική κατάσταση (δεν χρωστάει, είναι ο καλύτερος από πλευράς εσόδων) ενώ ο Marotta -που τόνισε ότι προτιμά να κινηθεί σε ιταλικά πλαίσια- υπογράμμισε ότι τα λεφτά δεν είναι ο μοναδικός αποφασιστικός παράγοντας αλλά χρειάζεται ένα σχέδιο και η δημιουργία ισχυρών κινήτρων στους παίχτες που θα πρέπει να πονέσουν τη φανέλα: "δυνάμεις πιο ισχυρές από τα λεφτά". "Θα χρειαστεί να γίνουν πολλά, η Juventus πρέπει να ξαναστηθεί στο επίπεδο του ισορικού της κύρους. Όσο πιο ισχυρός είναι ο σύλλογος, τόσο πιο δυνατή είναι η ομάδα που κατεβαίνει στο γήπεδο", συμπλήρωσε.
Αντίστοιχα, ο Del Neri στάθηκε και πάλι στο θέμα της νοοτροπίας νικητή που η Juventus πρέπει να ξαναποκτήσει: "θα προσπαθήσουμε να στήσουμε μια Juventus νικήτρια όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και σε άλλες καταστάσεις".
Τέλος, ο Blanc ευχαρίστησε τον Zaccheroni που θα αποχωρήσει αφού οδηγήσει την ομάδα στο τουρνουά της Αμερικής.
Δυο μεταγραφικά κόλπα προβλέπει η "Stampa"

Στο μεταγραφικό πεδίο, εκεί που επίσημα δεν μιλά η Juventus, μεταγραφολογεί η οικογενειακή "La Stampa" που προβλέπει δυο σπουδαίες μεταγραφές και αρχίζει να αραδιάζει ονόμαα στόχων: από τον Frank Ribery στο David Silva και τον Theo Walcott. Προβλέπει, ακόμα, την επιστροφή του Criscito και επαναλαμβάνει ότι γίνονται σκέψεις για τον Cassani (Palermo) και τον Kolarov (Lazio) χωρίς να παραβλέπεται ο Σέρβος της Cska Moskva, Milos Kranic. Για το κέντρο της άμυνας, ακούγονται ο palermitano Simon Kjaer "του οποίου ο ατζέντης εθεάθη αρκετές φορές στο Τορίνο" και ο Bonucci (Bari) τον οποίο ενδιαφέρεται να πάρει πίσω η Inter. Για την επίθεση, πρώτος υποψήφιος ως αντικαταστάτης του Trezeguet, ο Giampaolo Pazzini, για τον οποίο χρειάζονται γύρω στα 20 εκ. ενώ 5 ή 10 περισσότερα στοιχίζει ο Dzeko... Για τον Diego, τέλος, υπάρχει η σκέψη να δοθεί δανεικός, στο εξωτερικό, ώστε να μην ξεπουληθεί τώρα που έπεσε η τιμή του...
Buffon: ας κοιτάξουμε να δουλέψουμε
για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον



(Update) Οι δηλώσεις του Buffon

Δήλωση πίστης στη Juventus από την προετοιμασία της Εθνικής έκανε ο Buffon: "κανείς δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την αγάπη μου για τη Juventus. Το παρόν είναι η Juventus: ας κοιτάξουμε να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον", είπε τονίζοντας ότι δεν είναι σε επαφή με καμιά άλλη ομάδα από όλες αυτές που αναφέρονται στα δημοσιεύματα ή όποια άλλη.
Ο Buffon μίλησε και για τους Marotta-Del Neri χαρακτηρίζοντάς τους "μια καλή βάση για να προσπαθήσουμε να ξεκικήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο μετά από μια χρονιά που δεν υπήρξε προάγγελος μεγάλων ικανοποιήσεων. Εγώ πρέπει να σκέφτομαι μόνο να αγωνίζομαι. Όταν θα συναντηθούμε θα μιλήσουμε, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα", είπε για να συμπληρώσει: "όλοι θέλουε νανικήσουμε μετά από τρία χρόνια στο Καθαρτήριο. Σύλλογος, παίχτες και φίλαθλοι: με αυτή τη φανέλα είναι υποχρεωτικό". Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι έχει "πολύ θετική άποψη" για τον Del Neri που δίνει, όπως είπε, "σαφή ταυτότητα και καλό παιχνίδι στις ομάδες του, είναι πολύ πρακτικός και δεν κάνει διακηρύξεις".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το ματς Inter-Bayern, αφού τόνισε ότι "δεν είναι δεδομένο ότι θα το παρακολουθήσω, έχω οικογένεια, γυναίκα, δυο παιδιά", πρόσθεσε πως θα υποστηρίξει "την Ιταλία: όπως πάντα, πρέπει να νιώθουμε λίγο πατριωτισμό που κάνει καλό και στην Εθνική".

Διαψεύδεται η ανταλλαγή Amauri-Huntelaar


Διπλή διάψευση, από τον ατζέντη του Amauri και από εκείνον του Huntelaar για τις φήμες που κυκλοφόρησαν για ανταλλαγή των δυο. "Ο Amauri έχει δυο χρόνια συμβόλαιο με τη Juventus. Αυτές οι φήμες, μετά από μαι δύσκολη χρονιά, ικανοποιούν αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να σχολιάσουμε. Ο Amauri είναι παίχτης της Juventus και ο ίδιος θέλει να παραμείνει in bianconero. Δεν υπάρχει τίποτε", δήλωσε στο "calciomercato.it" o Pocetta, ατζέντης του Βραζιλιάνου.

Πηγές: Juventus.com, juventusfcnews, Tuttosport, La Stampa

3 σχόλια:

magica juve είπε...

απο δηλωσεις ολη αυτη την χρονια εχουμε γεμισει..μακαρι να γινουν ολα οπως τα υπολογιζετε και να φτασει η ομαδα μας ξανα στην κορυφη..τωρα στις μεταγραφες μακαρι να ειναι αληθεια ολα αυτα αν και πολυ αμφιβαλω...προτιμω Dzeko η Rossi αντι για Pazzini..τεσπα οπως ειχε πει και ο φιλος δημητρης ας φερουν οποιον να ναι αρκει ομως να ανεβει η ομαδα εκει που ηταν..

Παναγιώτης είπε...

Αν μπορούσα να μιλήσω για μεταγραφές θα ζητούσα έναν παίκτη: Cassano. Τον πιστεύω πάρα πολύ και θεωρώ ότι με τον Del Neri θα μπορεί να κάνει κάτι καλό στην Juventus. Άλλωστε ήταν από τους λίγους προπονητές που κατάφεραν να τον τιθασεύσουν (σε μεγάλο βαθμό). Μακάρι να έρθει γιατί ο Αλέκος δεν μπορεί να μας ξελασπώνει μέχρι τα 40 του (όσο και αν το θέλω βέβαια).

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το όνομα του Cassano ακούστηκε δυνατά και μετά χάθηκε από την επικαιρότητα, κάτι που μπορεί να σημαίνει δυο αντίθετα πράγματα: δεν υπάρχει κανμία προοπτική ή γίνεται σοβαρή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δυνατά ακούγεται, συνέχεια, και ο Pazzini αλλά και ο Giuseppe Rossi όπως και οι Criscito, Bonucci: μια Ital-Juve νεότερη...

P.S. Εκεί που ακούστηκε πολύ, υπήρξαν και δηλώσεις του Raiola, εξαφανίστηκε το σενάριο του Ibrahimovic παρ' ότι στην Ισπανία τον έχουν υπό αναχώρηση... Δεν είμαι βέβαιος ότι μας συμφέρει, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, να τον πάρουμε πίσω...