Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Juventus-Parma 2-3, παρά το 1-0 του Del Piero... Ιaquinta στο 93'... 7η θέση...

Οριστικά 7η η Juventus αφού έχασε από την Parma εντός έδρας την ώρα που η Napoli κέρδιζε 2-0 την Atalanta...

(Update) "Φωτογραφία της χρονιάς" χαρακτήρισε το ματς ο Del Piero: "συνέβησαν τα πάντα και πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας και τις ατυχίες μας"... Να επισημανθεί ότι ο Lanzafame συμπεριφέθηκε με μεγαλύτερο σεβασμό στη Juve, το σύλλογο που τον μεγάλωσε: απέφυγε να πανηγυρίσει τα δυο του γκολ...

Με Caceres, De Ceglie στα άκρα και Diego, Iaquinta, Del Piero μπροστά ξεκίνησε η Juve αλλά ήταν η Parma αυτή που κέρδισε το πρώτο κόρνερ -καθάρισαν τη φάση Cannavaro, Chiellini. Με τον F.Melo η Juve βγήκε αμέσως μπροστά, κέρδισε κόρνερ με τον Diego αλλά ως εκεί... Στο 6', νέα προσπάθεια του F.Melo που αστόχησε μετά από βαθιά μπαλιά του Marchisio. Στο 9', μπαλιά του F.Melo για τον Diego που δεν πρόλαβε, όπως δεν πρόλαβε και το τακουνάκι του capitano 3' μετά. Αλλά τελικά ήταν ο Del Piero που άνοιξε το σκορ, στο 16', από μπαλιά του Iaquinta. Ούτε τρία λεπτά δεν κράτησε η χαρά: σουτ του Lanzafame, προσπάθεια απόκρουσης του Chiellini που μπέρδεψε τον Buffon και 1-1... H Juve συνέχισε να επιτίθεται αλλά στο 26' έφυγε ο Crespo -ευτυχώς ο Buffon πρόλαβε να βγει έξω από την περιοχή... Στο 28' διακοπή του ματς για περίπου 5' -ο capitano χρειάστηκε να παρέμβει στην curva... Ο αγώνας ξεκίνησε με φάουλ του Del Piero στο τείχος. Στο 37' ο Chiellini πρόλαβε τον Antonelli πριν περάσει τη μπάλα στον Crespo... Νέα επέμβαση του Chiellο, λίγο μετά, επί του Zaccardo... Αλλά στο 40' ο (κατά το ήμισυ bianconero και σχεδόν δεδομένος τον Ιανουάριο) Lanzafame πήρε τη μπάλα από την απόκρουση του Buffon στον Crespo που είχε μπει στην περιοχή και έγραψε το 1-2... Δυο λεπτά μετά, το φάουλ του Del Piero 'εγλειψε το δοκάρι του πρώην μας, Antonio Mirante ο οποίος παρακολουθούσε ανήμπορος να παρέμβει. Νέα επέμβαση του Buffon που πρόλαβε τον Galloppa. Στις καθυστερήσεις, ο Del Piero "ψάρεψε" τον Marchisio που δεν πρόλαβε... Στην αντεπίθεση, ο Buffon πρόλαβε με τα πόδια τον Biabiany... H Juve βγήκε μπροστά αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ πριν το διάλειμμα...
Με τον ταχύτατο Biabiany ξεκίνησε το ματς στο δεύτερο μέρος -o Buffon τον πρόλαβε στο 50', παρά το τακουνάκι του Crespo... Ένα λεπτό μετά, μπαλιά του Diego για τον Del Piero αλλά ο Dellafiore πρόλαβε... Στο 56' κεφαλιά του F.Melo ψηλά (από κόρνερ). Στο επόμενο λεπτό, ο Zaccardo πρόλάβε τη συνεννόηση Del Piero-Diego και αμέσως μετά ο Lanzafame ξέφυγε στην αντεπίθεση αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ. Στο 62' ο Zaccheroni έβγαλε τον Diego και έβαλε τον Candreva. Δυνατρό σουτ του F.Melo στο 65' αλλά ο Mirante απέκρουσε σε κόρνερ... H είσοδος του Candreva ζωντάνεψε το παιχνίδι της Juve που είχε βγει όλη μπροστά... Δάουλ του Del Piero στο 70' λίγο πάνω από τα δοκάρια... Στο 76' ο Poulsen έδωσε τη θέση του στον Trezeguet που ενδέχεται σήμερα να κάνει την τελευταία του εμφάνιση στο Τορίνο... Στο 81' ο Grosso μπήκε στη θέση του τραυματισθέντος De Ceglie -o Camoranesi, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μείνει, δεν θα μπει να αποχαιρετίσει... Έτσι και αλλιώς, τι να αποχαιρετίσει;... Στο 85' ο Biabiany ξέφυγε, προσπάθησε ο Buffon αλλά ο μικρός κατάφερε να γυρίσει και να γράψει το 3-1... Στις καθυστερήσεις, ο Chiellini προσπάθησε αλλά ο Mirante ήταν εκεί... Μπαλιά του Marchisio και ο Iaquinta, στα όρια του οφσάιντ, μείωσε σε 2-3... Ένα σκορ που δεν αρκεί -η Napoli νίκησε την Atalanta, ξέφυγε 4 βαθμούς και έτσι οι bianconeri θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν στις 29 Ιουλίου, με τα προκριματικά του Europa League...
JUVENTUS-PARMA 2-3
Τέρματα: 16' Del Piero, 93' Iaquinta - 19', 40' Lanzafame, 85' Biabiany
Κίτρινες κάρτες: 72' De Ceglie (J) - 27' Galloppa (P)
Διαιτητής: Andrea Romeo (Verona). Επόπτες: Flaviano Lanciano, Sandro Rossomando. Τέταρτος διαιτητής: Sebastiano Peruzzo.

JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Caceres, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 29 De Ceglie (81' 6 Grosso), 4 F.Melo, 18 Poulsen (17 Trezeguet), 8 Marchisio, 28 Diego (62' 26 Candreva), 10 Del Piero, 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 16 Camoranesi, 11 Amauri.
Προπονητής: Alberto Zaccheroni.
PARMA: 83 Mirante, 15 Dellafiore, 6 Lucarelli, 5 Zaccardo, 3 Antonelli, 80 Valiani, 4 Morrone, 14 Galloppa, 9 Lanzafame (66' 8 Lunardini), 20 Biabiany, 77 Crespo (78' 7 Castellini). Αναπληρωματικοί: 1 Pavarini, 30 Vinicius, 16 Baccoilo, 90 Pasi, 86 Bojinov.
Προπονητής: Francesco Guidolin

Del Piero: καταστροφική χρονιά

Ο σύλλογος και κάθε παίχτης θα χρειαστεί να κάνουμε

πολύ δουλειά το καλοκαίρι για να ξαναγίνουμε Juve...



Ο capitano ρωτήθηκε για τη φασαρία στην εξέδρα που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή τοπυ ματς και τόνισε ότι ένα παιχνίδι θα έπρεπε να γίνεται σε διαφορετικό κλίμα, πιο ήρεμο, θα έπρεπε να είναι διασκέδαση και "εμείς θα έπρεπε να βοηθάμε τους φιλάθλους μας να διασκεδάζουν περισσότερο", πρόσθεσε αποδίδοντας σε όλη την κατάσταση φέτος τον εκνευρισμό των φιλάθλων αλλά και των παιχτών...

(Update)
"Το σημερινό παιχνίδι ήταν σαν φωτογραφία αυτής την καταστροφικής χρονιά κατά τη διάρκεια της οποία έγιναν δυστυχώς τα πάντα, κάνουμε πράγματα καλά και λιγότερο καλά και πληρώνουμε πολύ ακριβά εκείνα που είναι τα λάθη μας, εκείνο που συνιστά ατυχία": αυτή ήταν η πικρή διαπίστωση του capitano μετά το τέλος του παιχνιδιού που μίλησε για τη νευρικότητα και την απογοήτευση μετά την αδυναμία επίτευξης και του τελευταίου στόχου. Ο Del Piero τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει "πιο αποφασιστικά και μακάρι με λίγο περισσότερη τύχη (που σήμερα έλειψε στο 1-1) την επόμενη σεζόν". "Θα πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας", είπε τονίζοντας πως το καλοκαίρι, "για το σύλλογο και για κάθε μεμονωμένο παίχτη θα υπάρξει πολύ δουλειά ώστε του χρόνου να παρουσιαστούμε με καλύτερο πνεύμα. Φέτος, δεν καταφέραμε να βγάλουμε την οργή μας στο γήπεδο και αυτή θα πρέπει να την ξαναβρούμε".
Και αφού είπε ότι ξεκινώντας νωρίτερα, με τα προκριματικά του Europa League, η Juventus θα πρέπει να κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα "και να επιστρέψει, να ξαναγίνει η Juve σε κάθε περίπτωση", ο Del Piero τόνισε πως "με τα αποτελέσματα θα ξανακερδίσουμε τον κόσμο".
Συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης των φιλάθλων σε αυτά τα τελευταία ματς"

Chiellini: ας σκεφτούμε την επόμενη σεζόν

Σε αντίστοιχη γραμμή εμφανίστηκε και ο Giorgio Chiellini: "έχουμε λίγα να κάνουμε, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να σκεφτούμε την επόμενη σεζόν. Είμαστε στεναχωρημένοι για αυτή τη νέα ήττα. ίσως ασυνείδητα να είμαστε όλοι εκτός, με το κεφάλι στο μέλλον. Δυστυχώς φέτος είχαμε πρόβλημα στο να αντιδράσουμε στις αρνητικές καταστάσεις και ούτε σήμερα καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ας το ξεχάσουμε και αυτό και ας κοιτάξουμε μπροστά".

Zaccheroni: δύσκολο να μείνει συγκεντρωμένη

η ομάδα και να διατηρήσει τα κίνητρά της...


Προτελευταίο παιχνίδι του Zaccheroni στον πάγκο της Juventus, οι δηλώσεις γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν (οι κάμερες είναι εκεί, στημένες): "θα θέλαμε να τελειώσουμε διαφορετικά. Είμασταν στο ματς στο πρώτο μισάωρο μέχρι που διακόπηκε το παιχνίδι λόγω των υπερβολών υβν φιλάθλων. Από εκεί και πέρα η Parma ξαναπήρε μπροστά και εμείς δεν καταφέραμε να ξανακάουμε παιχνίδι όπως στην αρχή", είπε ο mister επισημαίνοντας πως "αυτή η ομάδα είχε στο στόχαστρο στόχους συγκεκριμένου τύπου και όταν αυτοί χάθηκαν δνε ήταν εύκολο να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή της και τα κίνητρα για διαφορετικούς τερματισμούς. Είμαι πάντως πεπεισμένος ότι οι δυνατότητες αυτού του γκρουπ είναι πολύ ανώτερες απ' ό,τι λέει η βαθμολογία", είπε. Ωστόσο, σε άλλη του συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε τι θα γινόταν αν είχε αναλάβει από την αρχή, ο Zac εμφανίστηκε φειδωλός: "ίσως να είχασμε πάει λίγο καλύτερα, ίσως όχι"...

7 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Δεν το είδα, δεν έχω άποψη. Αλλά ρε παιδιά.... ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Πόσο πιο ΧΑΜΗΛΑ θα πέσουμε; ΠΟΣΟ; Α ρε μεγάλε Zac που ήθελες και 2 στα 2. Να μου πεις, πριν από 10 αγωνιστικές ήθελες το 10 στα 10, μετά το 9 στα 9 και πάει λέγοντας... Αγαπημένη μου Juve πως σε καταντήσανε έτσι; Πως το επιτρέψαμε αυτό το πράγμα; Πως...; Πλέον, ξεκινάμε όχι από το μηδέν αλλά από το -10000. Τα πράγματα είναι τραγικά δύσκολα για του χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Το ξεφτιλικι σας δεν εχει ορια!κανονισε ανιελι να κανεις ποδαρικο με εναν ακομα μετριο προπονητη!αντε στο διαολο σας σιχαθηκα ολους!
δημητρης θες

magica juve είπε...

σε οτι στοχους εχει βαλει η ομαδα απο την αρχη της χρονιας εχει αποτυχει..α ρε φεραρα τι εκανες...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Απομακρύνθηκε ο Nedved και δεν αντικαταστάθηκε (όπως ζητούσε ο Ranieri)... Δόθηκε και ο Marchionni και η ομάδα έμεινε χωρίς άκρα (και στην άμυνα)... Και ποντάρισε τα πάντα στον Diego... Χωρίς επιτελικό μέσο, με γερασμένη άμυνα... Ε, όλα αυτά δε νομίζω ότι μπορεί να τα φορτώσει κανείς μόνο στον Ferrara. Ούτε καν κυρίως στον Ferrara...

Πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα του χρόνου; Εξαρτάται από το πόσο τολμηρές επιλογές θα γίνουν (δεν είμαστε Real να κάνουμε φαραωνικές μεταγραφές και ευτυχώς). Χρειάζονται έξυπνες κινήσεις, νέοι και ένας προπονητής που να δέσει την ομάδα και να την εμπνεύσει/ Με μια διοίκηση γερή και σχετική με τη μπάλα πίσω τους.

magica juve είπε...

φιλε gobbo συμφωνω οτι δεν εγιαν σωστες μεταγραφες αλλα και ο φεραρα δεν εκανε τπτ..ουτε σωστε προετοιμασια ουτε δουλεψε σωστα την ομαδα..εκτος του οτι η ομαδα ηταν για 1 ημιχρονο μονο(ελλειψη προετοιμασιας) εμπαιναν στο γηπεδο και ηταν σαν να μην ηξεραν τι να κανουν..σαν προβατα..γι'αυτο τα χω με τον φεραρα..εννοειται οτι δεν φταιει αυτος..οτι ηξερε εκανε..η διοικιση εφταιγε αρχικα που τον διαλεξε..τεσπα αντε να φυγει η χρονια..

Υ.Γ Καπου διαβασα οτι η Βιγιαρεάλ ενδιαφερετε για τον τρεζεγκε και υπαρχει περιπτωση ανταλλαγης με τον ροσσι..ξερεις τπτ πιο εγκυρο η ειναι εφευρεση των δημοσιογραφων??

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θα έλεγα ότι μάλλον πρέπει να μιλάμε για "εφευρέσεις" των ατζέντηδων που τροφοδοτούν τους δημοσιογράφους, είτε μιλάμε για τον Trezeguet, είτε για τον Camo είτε για τον Ibra... Από εκεί και πέρα, υπομονή και μεγάλη, πολύ μεγάλη, επιφυλακτικότητα

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πάντως πεπεισμένος ότι οι δυνατότητες αυτού του γκρουπ είναι πολύ ανώτερες απ' ό,τι λέει η βαθμολογία"

Eεεετσσσιιιιι!!!!να το λες και απο μονος σου οτι το υλικο ειναι καλυτερο απο τη θεση που χουμε τωρα αλλα ημουν ο αξιος αντικαταστατης ενος παντελως αθλιου και μυρωδια προπονητη και την καταστρεψαμε την ομαδα!αντε 7 μερες ακομα θα σε ανεχτουμε και να παρεις και εσυ το μπουλο!
δημητρης θες