Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Για Ιούλιο η ομοσπονδιακή έρευνα για την calciopoli μετά τη σημερινή απόφαση μεταγραφής άλλων 225 τηλεφωνημάτων

Δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει πριν τις 18 Ιουλίου η ομοσπονδιακή έρευνα στα νέα στοιχεία της calciopoli: αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο δικαστήριο της Νάπολη, δόθηκε η εξουσιοδότηση για την επίσημη μεταγραφή άλλων 225 τηλεφωνημάτων μεταξύ των οποίων και μερικά που αφορούν τον Collina. Η μεταγραφή θα ξεκινήσει στις 18 Μαϊου και θα διαρκέσει 60 μέρες.
Briamonte: εμπιστοσύνη
για την ανάκληση του scudetto 2006

(Update 12/5) O Michele Briamonte, νομικός σύμβουλος της Juventus, καταθέτοντας στην Ομοσπονδία την αναφορά του συλλόγου για την ανάκληση του scudetto 2006 από την Inter, απάντησε στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζει η Juve την προοπτική αποδοχής της αίτησής της: "έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη".
Και άλλα τηλεφωνήματα με Bologna, Inter

Η υπεράσπιση του Moggi ζήτησε την μεταγραφή άλλων 42-43 τηλεφωνημάτων του 2004/05 μεταξύ των οποίων τα 28 είναι του εν ενεργεία διαιτητή με τον οποίον διατηρούσε επαφή ο Facchetti για να μάθει, ιδιωτικά, ό,τι γινόταν (αυτή είναι η εκδοχή της Inter), του Nucini με τους αρχιδιαιτητές Bergamo και Pairetto. Υπάρχουν άλλα τρία τηλεφωνήματα του διαιτητή De Santis με τηλέφωνο στην έδρα της Bologna (που κατηγόρησε τη Juve), δυο του Bergamo με την Bologna, δυο του Pairetto με τη Bologna. Επίσης, ένα τηλεφώνημα του Bergamo με τηλέφωνο στην έδρα της Parma, ένα του Bergamo με τον πρόεδρο της Cagliari, Cellino, τέσσερα τηλεφωνήματα του Bergamo με την Inter και ένα του De Santis με τον Facchetti.
Σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης, και η Εισαγγελία ζήτησε να μεταγραφούν καμιά 70αριά παλιές συνδιαλέξεις του Moggi με τον Pairetto και τον Mazzini και άλλες, του 2005, ανάμεσα στη γραμματέα του Bergamo, Fazi με τον ίδιο, τον Moggi και τον Trefoloni.

Κατάθεση Ancelotti

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε και ο φρέσκος πρωταθλητής Αγγλίας με την Chelsea, Carlo Ancelotti (ο Roberto Mancini θα καταθέσει στις 25) τον οποίο οι εισαγγελείς ρώτησαν για τη σχέση De Sanctis-Moggi. Ο Ancelotti παρατήρησε ότι ο De Sanctis μιλούσε στον Moggi στον ενικό αλλά όταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση αναγνώρισε ότι έτσι μιλούσε και στους παίχτες και στον ίδιο : "προφανώς έτσι ήταν ο χαρακτήρας του".
Αναφερόμενος στη σεζόν 2004/05 είπε ότι η Milan "ένιωθε εξαπατημένη" αλλά διέψευσε ότι ο επίσης κατηγορούμενος Meani (ο υπεύθυνος για τις ...επαφές με τους διαιτητές των rossoneri) του είχε πει για "σύστημα Moggi") και, αναφερόμενος στο διάστημα που ήταν προπονητής της Juventus απάντησε ότι "ποτέ ο Moggi δνε τον είχε ρωτήσει αν είχε προτιμήσεις για το πρόγραμμα των αγώνων" (ο εισαγγελέας επέμενε να μάθει αν ο τότε γενικός διευθυντής της Juventus προκαθόριζε το πρόγραμμα). Ρωτήθηκε ακόμα αν είχε ακούσει για στήσιμο το 1999/2000 και απάντησε: "ίσα ίσα που εκείνο το πρωτάθλημα που χάσαμε στην Perugia ακόμα το κουβαλάω μέσα μου. Ήταν περίεργο που χάσαμε με εκείνο τον τρόπο" είπε επισημαίνοντας ότι δεν έγιναν λάθη από τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του ματς αλλά η μιάμιση ώρα που έβαλε την ομάδα να περιμένει στο ημίχρονο είναι περίεργη.
"Χαριτωμένη" χαρακτήρισε την κατάθεση του Ancelotti o Moggi -η κατάθεση δεν πρόσθεσε κάτι σε βάρος του Moggi, ούτε ελάφρυνε ρητά τη θέση του όπως έγινε στην περίπτωση του Meani τον οποίο ο Ancelotti υπερασπίστηκε με απόλυτη σαφήνεια...

Πηγές: Tuttosport, La Stampa, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: