Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

J.Elkann: πρόεδρος της Juve, o Andrea Agnelli! Ζητάμε την ανάκληση του scudetto 2005/06

Θα αναλάβει με το τέλος του πρωταθλήματος. Ακούγεται ότι θα έχει το Nedved στο πλευρό του
Μια είδηση που ο popolo bianconero περίμενε καιρό, επισημοποιήθηκε: η οικογένεια ενώνει τις δυνάμεις της (μετά από πολύμηνες υπόγειες διαπραγματεύσεις) και έτσι, παραμονές της συνέλευσης της μητρικής Exor, της οποίας είναι πρόεδρος, ο John Elkann ανακοινώνει ότι πρόεδρος της Juventus θα είναι ο ξάδερφός του, γιός του Umberto Agnelli (προέδρου από το 1956 ως το 1962), ο Andrea!
Οικονομική ενίσχυση

(Update 29/4, 2) Ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής Exor, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Juventus, Carlo Sant' Albano (εξ απορρήτων του John Elkann) προανήγγειλε στη συνέλευση της Exor οικονομική ενίσχυση: "τα αθλητικά αποτελέσματα είναι κάτω από τις προσδοκίες, αλλά τώρα η Juventus δουλεύει για να επενδύσει στην ομάδα γιατί μόνο με την αθλητική επιτυχία αυξάνει η αξία".
Η Juventus είναι σημαντική για την οικογένειά μου

Η ανακοίνωση γίνεται κατά τον επισημότερο τρόπο, με μια συνέντευξη του John Elkann, εγγονού του Gianni Agnelli, στην εφημερίδα της Οικογένειας "La Stampa" που θα δημοσιευτεί αύριο: "ο Andrea θα είναι πρόεδρος της Juventus", λέει ο Elkann. "Η Juve είναι πολύ σημαντική για την οικογένειά μου και για μένα, υπάρχει ανάγκη να είμαστε σταθερά και αδιάκοπα δίπλα της", προσθέτει δίνοντας σάρκα και οστά στα σενάρια που ξεπήδησαν έντονα σήμερα το πρωί και έρχονται μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.
'Εχοντας αναλάβει πριν από οκτώ μέρες την προεδρία της Fiat (τότε σχολίαζα/ευχόμουν αυτό να ανοίξει το δρόμο σε μια τέτοια εξέλιξη, εδώ), o John Elkann αναφέρει: "με δεδομένο ότι αυξήθηκε το ποσοστό της ευθύνης μου, ζήτησα από τον Andrea αν ήταν διατεθειμένος να γίνει πρόεδρος" στο πλευρό του Blanc που θα μείνει να ασχοληθεί με τα οικονομικά του νέου γηπέδου και το μάρκετινγκ: "Υπάρχει μια διαδρομή που συμμεριζόμαστε -υπογραμμίζει ακόμα ο John Elkann- θα προχωρήσουμε μαζί. Ο Andrea θα δουλεψει πλάι πλάι με τον Blanc, που θα βγει ενισχυμένος από μια οικογενειακή προεδρία με την οποία θα δομήσει μια πολύ στενή σχέση".

"Ο Andrea έχει μια πραγματική

εμπειρία από τον κόσμο του αθλητισμού"


Ο 34χρονος Andrea, διπλωματούχος της Οξφόρδης, tifosissimo της Juventus από πάντα, ασχολείται τελευταία με το γκολφ: "ο Andrea δεν είναι απλώς ένας εκπρόσωπος της οικογένειάς μας -επιβεβαιώνει ο Elkann- αλλά και ένας άνθρωπος που αγαπάει με υγιή τρόπο τη Juventus. Δεν είναι μόνον γι' αυτό που θα γίνει πρόεδρος. Ο Andrea έχει μια πραγματική εμπειρία από τον κόσμο του αθλητισμού, δούλεψε στη Juventus, τη Ferrari, με τη Philip Morris για το αθλητικό τμήμα. Σήμερα έχει σοβαρά καθήκοντα στο γκολφ με ένα σχέδιο αναβάθμισης του Royal Park I Roveri όπου, συν τοις άλλοις την επόμενη βδομάδα θα διεξαχθεί το Open της Ιταλίας, και είναι Ομοσπονδιακός Σύμβουλος".

Andrea Agnelli: "η νίκη είναι στο Dna της Juve"

"Η Juve είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες, την παρακολουθώ πάντα", έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Andrea Agnelli και πρόσθετε: "η Juve είναι γενετικά φτιαγμένη για να κερδίζει. Η νίκη είναι στο Dna της".
Τα δυο ξαδέρφια, μετά από πάγο αρκετών ετών, βρέθηκαν μαζί τα Χριστούγεννα στο Vinovo αλλά τα πράγματα δεν ήταν ακόμα ώριμα (στις οικογενειακές διαπραγματεύσεις). Τώρα, λέει ο Elkann: "αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποδείξουμε το "κόλλημά" μας με την ομάδα και η πλήρης ευθυγράμμιση με το συλλογικό πρότζεκτ που υλοποιεί ο σύλλογος"...
Del Piero: θέλω να τελειώσω
την καριέρα μου στη Juventus

(Update) Σε συνέντευξή του απόψε το βράδυ στο "Italia 1", o capitano (αφού είπε ότι διατηρεί εξαιρετική ανάμνηση από τον Moggi με τον οποίο δεν ακούγεται πλέον συχνά), απάντησε ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Juventus.
Stampa: πιθανότατα,
ο Beppe Marotta θα είναι γενικός διευθυντής


Η "Stampa", στο άρθρο της στο site της με το οποίο προαναγγέλει τη συνέντευξη του Elkann, υποστηρίζει πως "αυτό δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό νέο γιατί έρχονται και άλλες εκπλήξεις: κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Beppe Marotta που θα ασχοληθεί με το αθλητικό μέρος ως γενικός διευθυντής, άλλο ένα ρόλο που τώρα έχει ο Blanc". Αντίστοιχα, το site του "Tuttosport" αναρωτιέται μήπως η ανάληψη από τον Andrea Agnelli σηματοδοτεί και την επιστροφή του Capello που είναι δεμένος μαζί του... Λογικά θα σηματοδοτήσει μια διαφορετική στάση στην υπόθεση calciopoli -o Andrea Agnelli είχε υποστηρίξει εξ' αρχής τους Moggi και Giraudo που, ειδικά ο δεύτερος, ήταν άνθρωποι του πατέρα του.
J.Elkann: δεν θέλω να πω ονόματα
(Marotta, Benitez) αλλά διαβεβαιώνω

ότι η Juve θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα


(Update 29/4) Ο John Elkann δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, ούτε όμως και να διαψεύσει, κανένα όνομα (ο δημοσιογράφος του ανέφερε τους Marotta και Benitez) με το, εύλογο, σκεπτικό ότι η σεζόν συνεχίζεται αλλά διαβεβαίωσε ότι την επόμενη σεζόν η Juventus "θα ενισχυθεί σε όλους τους τομείς με πρόσωπα ιδιαίτερου ειδικού βάρους και εμπειρίας". Ανάλογα, είπε ότι θα ενισχυθεί και η ομάδα.

Calciopoli: οι κανόνες ισχύουν για όλους,

γιατί η έρευνα έγινε μόνο προς μια κατεύθυνση;


Όσον αφορά στην υπόθεση calciopoli, η αναφορά του ήταν σαφής: "οι κανόνες υπάρχουν και πρέπει να είναι σεβαστοί, σε καμία περίπτωση η Juve δεν θα ζητήσει να ξανανοίξουν οι παλιές δίκες. Περισσότερο θα θέλαμε να μάθουμε γιατί οι σημαντικές υποκλοπές δεν εισήχθησαν στην πρώτη φάση της calciopoli και έγιεν έρευνα μόνο στην κατεύθυνση κάποιου συυλλόγου, αυτού του συγκεκριμένου, και όχι όλων". Και προανήγγειλε: "τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί μια έκθεση στην Ομοσπονδία για να ζτήσουμε την ανάκληση του scudetto 2005-2006. Σε συνάρτηση με όσα έχουμε πάντα υποστηρίξει: οι κανόνες ισχύουν για όλους".
O Andrea Agnelli, όπως ανακοίνωσε ο John Elkann, θα αναλάβει μετά το τέλος του πρωταθλήματος -το "Ju29ro.com", που παλαιότερα είχε παρουσιάσει μια πλήρη αντιπρόταση (εδώ), αναφέρει ότι πιθανόν να γίνει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 10 Μαϊου, έξι μέρες πριν το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, με τη Milan...

Επιστροφή και του Nedved;


(Update 29/4) O Pavel Nedved είναι γνωστό πως είναι φίλος του Andrea Agnelli (αυτός τον έπεισε, όταν απομακρύνθηκε από τη Juventus να μην πάει ούτε στην Inter ούτε πουθενά αλλού). Η εκτίμηση που διέρρευσε στη "Gazzetta dello Sport" είναι ότι θα επιστρέψει, ενδεχομένως ως υπεύθυνος του Νεανικού Τομέα, σίγουρα όμως ως προσωπικός σύμβουλος του Andrea Agnelli -το site του "Tuttosport" θεωρεί δεδομλενη την εμπλοκή του Pavel. Όσον αφορά στην επιστροφή του, επισημαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό ο Pavel επανεμφανίστηκε την Κυριακή στο Olimpico, στο Juventus-Bari...

Πηγή: La Stampa, tuttojuve.com, Tuttosport

7 σχόλια:

magica juve είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!Μακαρι να αρχισουν "καινουργιες" μερες για την juve μας..

magica juve είπε...

Αντε και ο moggi διευθυντης..

Ανώνυμος είπε...

kati paei na allaksei!!! kalo ayto!!! gia na doume!

Ανώνυμος είπε...

twra ly8hkan ola mas ta provlhmata!!!trelokefaloniths

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον ξερω δεν εκφραζω αποψη αλλα το παρακατω με συνεπηρε και με συνεσηκωσε!


Ο 34χρονος Andrea, διπλωματούχος της Οξφόρδης, tifosissimo της Juventus από πάντα, ασχολείται τελευταία με το γκολφ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dimitris thess

Παναγιώτης είπε...

Πραγματικά είναι το πιο ευχάριστο νέο που ακούσαμε όλοι μας τους τελευταίους μήνες. Τώρα πρέπει να γυρίσει πίσω και ο Moggi, όπως λέει και ο Magica Juve.

Gobbo θέλουμε τα φώτα σου για το τι εστί Andrea Agnelli: τι γνωρίζεις και ποια είναι η άποψη σου για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας με αυτόν σας πρόεδρο;

Un Gobbo ad Atene είπε...

Απαντώντας στα ερωτήματα, θέλω να πω ότι κατά την άποψή μου το σημαντικότερο είναι αυτό που έγραψα στην αρχή: η ανάληψη από τον Andrea Agnelli δείχνει ότι οι δυο κλάδοι της Οικογένειας τα βρήκαν -ο χρονος θα δείξει αν πρόκειται για μια ακόμα λυκοφιλία ή, όπως πιστεύω, αναστήθηκε στις σημερινές η παλιά συμφωνία Gianni Agnelli-Umberto Agnelli που έβαζε τον πρώτο στο τιμόνι της Fiat (όπως έγινε τώρα με τον John Elkann) και τον δεύτερο σε εκείνο της Juventus.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που βρίσκεται πίσω από όσα ταλανίζουν τη Juventus από το 2006 και μετά, όταν στην πράξη ακυρώθηκε η συμφωνία Gianni-Umberto με την εκπαραθύρωση των ανθρώπων του τελευταίου, Giraudo-Moggi.

Αυτό σημαίνει ότι η Juventus μπορεί να αποκτήσει πάλι την ισχύ, την πολιτική ισχύ, στα κέντρα λήψης αποφάσεων που τόσο της έλειψε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξουν προοπτικές χρησιμοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, ενδεχομένως και μιας πάγια κατ' αρχήν χρηματοδότησης ως προίκα στον Andrea. To μοντέλο του αυτοχρηματοδοτούμενου συλλόγου, το οποίο δούλευαν και οι Giraudo-Moggi, προφανώς και δεν θα εγκαταλειφθεί και σωστά. Σωστά όχι μόνον γιατί αυτή είναι η πολιτική της Uefa αλλά γιατί, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, θα ήταν προκλητικό να γίνει αλλιώς.

Τι είναι ο Andrea Agnelli και τι μπορεί να κάνει; Σίγουρα παρακολουθούσε με πάθος την ομάδα, όπως ο Gianni και ο Umberto και ξέρει από μπάλα σαφώς περισσότερα από τον Blanc ή τον John Elkann. Τι θα κάνει ως πρόεδρος; Κανείς δεν μπορεί να πει αν δεν τον δει πόσο από τ χάρισμα των Agnelli έχει πάρει. Σημασία έχει ποιους θα έχει δίπλα του. Οι δηλώσεις Elkann δείχνουν ότι ο Blanc διατηρείται με κομμένα φτερά. Αν επιστρέψει και ο Pavel, αν μπει ένας γενικός διευθυντής και ένας κανονικός προπονητής, τα πράγματα αλλάζουν. Και αν, όπως πιστεύω, λειτουργούν ως μυστικοσύμβουλοι -επισήμως, δεν επιτρέπεται- ο εξ απορρήτων του Umberto, Giraudo και ο Moggi, τότε μπορεί να υποθέσει κανείς πού θα πάμε. Αρκεί να λειτουργήσουν οι ισορροπίες.

Κεφάλαιο calciopoli: οι δηλώσεις του Elkann δεν με εκπλήσσουν, αν θυμάστε έχω σχολιάσει ότι κάπου εκεί πάμε. Αν μας ικανοποιεί; Όχι ακριβώς (σίγουρα δεν ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου) αλλά μπορεί και ναι.

Να εξηγηθώ: ο κόσμος αυτός είναι. Οι Agnelli, η Fiat (νοούμενη ως ο ευτύτερος όμιλος) λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Πρωθυπουργό έχουμε τον Berlusconi (μας προσβάλλει αλλά έτσι είναι), ο Moratti είναι σημαντικός οικονομικός παράγοντας στη χώρα. Θα ήταν πολύ ρομαντικό να θεωρήσουμε ότι όλες αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες (που αντικατοπτρίζονται και στο ποδόσφαιρο, στην Ομοσπονδία) θα ανατρέπονταν. Άρα, σε κάποιο συμβιβασμό θα καταλήγαμε. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δεν έχουμε και κάποια εντελώς ανεξάρτητη δικαιοσύνη όπου να απευθυνθούν οι μικρομέτοχοι και να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Και έπειτα, αν Giraudo και Moggi ενταχθούν, άτυπα κατ' αρχήν, στο σύστημα του Andrea Agnelli, τότε ποιος θα το πάει παραπέρα;...

Γιατί λέω ότι μπορεί τελικά να βγει και κάτι ικανοποιητικό; Διότι, αυτή η ισορροπία, ο συμβιβασμός, θα αποτρέψει τον υποβιβασμό της Inter χάρη στην παραγραφή αλλά με την ανάκληση του scudetto di cartone θα οδηγήσει, σε συνδυασμό με τα τηλεφωνήματα που βγήκαν, σε μια ηθική καταδίκη που αν τη χειριστείς καλά στα παγκόσμια media μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Και εδώ ο ρόλος ενός Agnelli είναι θεμελιώδης.