Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Έτοιμη η αναφορά της Juventus στην Ομοσπονδία: ζητά ανάκληση του scudetto 2006 και όχι μόνο...

Θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της Juve στις 10 Μαϊου. Δεν αποκλείεται να ζητά να απονεμηθεί εκ νέου στη Juventus το scudetto 2005/06Η 10η Μαϊου αναδεικνύεται σε κομβική ημερομηνία για την υπόθεση calciopoli καθώς εκείνη την ημέρα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Juventus για να εγκρίνει την αναφορά του συλλόγου προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) το οποίο ετοίμασε ο Michele Briamonte, δικηγόρος του νομικού γραφείου του εξ απορρήτων της ιδιοκτησίας, Grande Stevens.

Μελετάται να ζητηθεί η

παραπομπή και όσων φανεί ότι είχαν εμπλοκή


Η έκθεση της Juventus θα απευθύνεται επίσης στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία εκτός από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας από τα γραφεία της οποίας έγινε γνωστό ότι έχουν ενημερωθεί ήδ για την διαδικασία και ετοιμάζονται να μελετήσουν το κείμενο και να δώσουν απάντηση που ενδέχεται να δοθεί μέσα στον Αύγουστο.
Τι θα ζητά η Juventus; Κατ' αρχήν την ανάκληση του "scudetto di cartone" που δόθηκε στην Inter το 2006 με το σκεπτικό ότι τα τηλεφωνήματα που βγήκαν δείχνουν, ασχέτως αποδεικτικής διαδικασίας, ότι "υπήρξαν μη διαφανείς διαδικασίες" και από ομάδες που δεν βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της ανακριτικής έρευνας.
Όμως, οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν στη "Stampa" και στο "Tuttosport" κάνουν λόγο και για άλλα αιτήματα: η εφημερίδα της Οικογένειας αναφέρει μάλιστα ότι θα διατυπώνεται η σκέψη για την απονομή του scudetto 2005/06 εκ νέου στη Juventus -άλλωστε, η δίκη αφορούσε την προηγούμενη σεζον... Ενώ το "Tuttosport" επισημαίνει τις δηλώσεις του John Elkann και ειδικά το τμήμα εκείνο όπου έλεγε ότι εκπλήσσει το γεγονός ότι η έρευνα δεν κινήθηκε έναντι όλων και ότι πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες για όλους, για να προαναγγείλει την επισήμανση της Juventus για την ανάγκη παραπομπής και όσων προκύπτει από τα στοιχεία που ανακύπτουν στην ποινική διαδικασία ότι ευθύνονται για αντιαθλητική συμπεριφορά...

Επιβεβαίωση από Blanc για τις 10 Μαϊου,
κλειστά
χαρτιά για Marotta, Benitez
και απρέπεια:
"σημαντικό να υποστηρίξουμε
όλοι την Inter
για να μη χάσουμε μια θέση στο Champions"!



(Update 2) Το βίντεο της ντροπής (στο τέλος είναι η δήλωση περί... υποστήριξης της Inter)

(Update) O ακόμα πρόεδρος, Jean Claude Blanc, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συζήτηση της έκθεσης στις 10 Μαϊου μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Lega: "το Συμβούλιο θα μελετήσει, θα αξιολογήσει και θα πάρει αυτή την απόφαση", είπε ενώ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του τόσο για τον Benitez όσο και για τον Marotta, πόσο μάλλον για τα 80 εκ. που φέρεται να είναι στην διάθεση του συλλόγου για μεταγραφές: "δεν ανακοινώσαμε ακόμα ποιές θα είναι οι επενδύσεις και δνε θα ξεκινήσουμε σήμερα", είπε ενώ για το θέμα του Marotta παρέπεμψε για μετά το τέλος του πρωταθλήματος χαρακτηρίζοντας φαντασιώσεις όλα τα άλλα -άλλωστε και ο διευθύνων σύμβουλος της Sampdoria δεν θέλει να μιλά πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.
Ο Blanc έκανε και τη συνηθισμένη του απρέπεια: όταν ρωτήθηκε για την Inter στον τελικό, δεν αρκέστηκε να κάνει την, απλώς λογική, διαπίστωση ότι ενδεχόμενη νίκη της Inter δίνει βαθμούς στην Ιταλία στο ranking Uefa (ειδικά μετά τον αποκλεισμό του Αμβούργου από τη Foulham, θα διασφάλιζε την 4η ιταλική ομάδα στο Champions League) αλλά προχώρησε σε μια δήλωση που δεν λαμβάνει υπόψη τους φιλάθλους: "είναι σημαντικό όλοι να υποστηρίξουν την Inter, διαφορετικά θα χάσουμε μια θέση στο Champions League. Θα είναι ένας ωραίος τελικός, εμείς γνωρίζουμε τόσο την Inter όσο και τη Bayern γιατί τις αντιμετωπίσαμε και τις δυο φέτος: θα είναι σίγουρα ένας τελικός γεμάτος συγκινήσεις και ελπίζω πολύ σπουδαίου ποδοσφαίρου"...
To ότι, για να μη χάσουμε μια θέση στο Champions League αρκούσε να μην αποκλειστούμε από τη Bayern και τη Foulham, πέρασε καθόλου από το μυαλό του;

Πηγές: La Stampa, Tuttosport

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να πέσουμε;Ακόμη και να ειπώθηκε έτσι για να το πούμε δεν είναι δυνατόν να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο πρόεδρος-κομπάρσος της ομάδας!

BIANCONERO7

Un Gobbo ad Atene είπε...

BIANCONERO7, ας αρχίσουμε να μετράμε: -10 και θα σταματήσει να μιλάει στο όνομά μας!

magica juve είπε...

αντε 9 και σημερα...με τον μ@λ@κ@ που πρεπει να υποστηριξουμε και ιντερ...εδω καναμε βουντου για να μην φτασει εκει που εφτασε και αυτος λεει να την υποστηριξουμε κιολασ..