Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

John Elkann: η Juve σέβεται τους κανόνες

Λίγες ώρες πριν δημοσιευθούν σε άλλες εφημερίδες οι συνεντεύξεις μελών των δικαστηρίων που καταδίκασαν τη Juventus που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος ξανά της υπόθεσης (αναλυτικά εδώ), στη χθεσινή έκδοση του "Corriere della Sera" (εφημερίδας που επί μέρες προωθεί επιχειρήματα υπέρ της Inter που εξακολουθεί να σιωπά), δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που προσπαθούσε να υπεραμυνθεί της δίκης του 2006 με το σκεπτικό ότι η Juve απομάκρυνε τους παράγοντές της, πρότεινε και αποδέχθηκε τη serie Β με αφαίρεση βαθμών και δεν προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια (σ.σ. μετά τις απειλές της Fifa για αποκλεισμό της Εθνικής από κάθε διεθνή διοργάνωση και σταμάτημα του campionato) και επομέως, έγραφε ο Mario Sconcerti, "η Juve υπήρξε ενεργός παράγοντας στην διατύπωση και αποδοχή της καταδίκης της". Σε αυτό το άρθρο έστειλε σήμερα απάντηση ο John Elkann:
"Αγαπητέ Διευθυντά, διάβασα με προσοχή το σχόλιο του Mario Sconcerti για την Calciopoli και, από αγάπη στην αλήθεια εκτος από τη Juventus, δεν μπορώ να αποδεχθώ μια τέτοια ανατροπή/παραμόρφωση των γεγονότων. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στον Corriere della Sera με εκπλήσσουν και με ανησυχούν. Η Juventus δεν υπήρξε «ενεργός παράγοντας στην διατύπωση και αποδοχή της καταδίκης της». Η τήρηση των κανόνων και ο σεβασμός των αθλητικών θεσμών είναι οι μοναδικές αξίες που καθοδήγησαν κάθε μας απόφαση και συμπεριφορά".

Προσωπική ανάγνωση

Η απάντηση του Elkann δίνεται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη νομικά στιγμή και προφανέστατα έχει συνταχθεί από τους νομικούς του οι οποίοι επιχειρούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην τότε στάση -αυτή είναι και το μόνο ουσιαστικό επιχείρημα των υπερασπιστών της Inter, από τις εφημερίδες μέχρι τα forum και τα blog- και τη νέα νομική πραγματικότητα που δημιουργείται και, όπως έδειξε η χθεσινή παρέμβαση του Zaccone
(εδώ), το νομικό τιμ της ιδιοκτησίας μελετά να ακολουθήσει. Ως φίλαθλο δεν με ικανοποιεί, αυτό θα έλειπε. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι αυτή τι στιγμή θα ήταν παράδοξο να βγει να εξηγήσει την τοτε στάση. Το ζήτημα δεν είναι τι λέει αλλά τι θα κάνει, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, στο ταχύτατο στήσιμο μιας ανταγωνιστικής ομάδας και στο ευαίσθητο ζήτημα των ενδοοικογενειακών ισορροπιών. Θα ήθελα να ελπίζω ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της "Stampa" στην αποκάλυψη συνδιαλέξεων σημαίνει μια νέα συμμαχία των δυο κλάδων της Οικογένειας.

Πηγή: Corriere della Sera

Δεν υπάρχουν σχόλια: