Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αφύπνιση Juve ζητά ο Moggi

Πρόσκληση-επίθεση στη Juventus να αφυπνισθεί και να δώσει τη μάχη για την απαλλαγή όλων, αλλά και κατά της Inter για τις ευθύνες της και ενάντια σε όσους ευθύνονται που τα στοιχεία που βγαίνουν τώρα στο φως της δημοσιότητας και οδήγησαν την Ομοσπονδίνα να ξεκινήσει έρευνα (εδώ) είχαν θαφτεί, απηύθυνε ο Luciano Moggi με συνέντευξη στο "tuttipazziperlajuve.com".

Κανείς δεν έκανε όπως ο Moratti που ζητούσε

συγκεκριμένο διαιτητή από τον αρχιδιαιτητή...

Ο Carraro ήταν επικεφαλής κάποιου πράγματος...


"Θέλουμε να αποδείξουμε, είπε ο Moggi, ότι όλοι οι σύλλογοι συμπεριφέρονταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο αλλά κανείς δεν έκανε σαν τον Moratti που υπέδειξε έναν διαιτητή αναφέροντας το όνομά του στον αρχιδιαιτητή. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο (σ.σ. ...αθωωθείς τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας) Carraro αποδεικνύει ότι επηρέαζε τους αρχιδιαιτητές. Κατά τα άλλα, οι παράγοντες σίγουρα λειτουργούσαν προς το συμδφέρον τους χωρίς να λένε "κάνε με να κερδίσω ή να χάσω". Επομένως, δεν βλέπω να προκύπτει κανένα αδίκημα. Είναι αθώοι όσοι βγήκαν με τις νέες υποκλοπές και η Juventus με τους παράγοντές της οι οποίοι βγήκαν στη σέντρα από το σύλλογό τους", πρόσθεσε αποδίδοντας εκ νέου ευθύνες στο σύλλογο για την μη υπεράσπιση των παραγόντων του.
Στη γραμμή αυτή, ο Moggi υποστήριξε ότι μόνος του, μαζί με τους φιλάθλους, υποστηρίζει τη Juve: "το σύστημα δεν ήταν ο Moggi ή ο Giraudo, αλλά κάτι με επικεφαλής τον Carraro, οι υποκλοπές του οποίου λένε ότι δεν πρέπει να ευνοηθεί η Juve, ή να προστατέψει τη Lazio που δεν πρέπει να υποβιβαστεί"...

Το 2006 η Juve ή ήταν αφελής ή ήθελε αυτό

που έγινε. Τώρα να δώσει μάχη αλλά όχι για

την καταδίκη των άλλων αλλά για να εξισώσει

το ότι δεν έκανε τίποτε με το τίποτε των άλλων


Ο πρώην γενικός διευθυντής της Juventus είπε ακόμα ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες που υπάρχουν σε όσους δνε παρουσίασαν το σύνολο των στοιχείων στη δίκη του 2006, απάντησε στην Inter που ζητά το... scudetto 1998 θυμίζοντας της πως είχε έναν κάποιο Recoba με πλαστογραφημένο διαβατήριο και επανήλθε στη Juventus και αφού είπε, αναφερόμενος στη στάση του συλλόγου του 2006, ότι "είτε υπήρχε αφέλεια είτε υπήρξε η βούληση να συμβούν όλα αυτά, που συνέφερεαν τόσους πολλούς, για να απομακρύνουν την διοίκηση που υήρχε. Αυτή είναι η αλήθεια", ζήτησε από τη Juventus να κινηθεί "αλλά όχι για να φτάσει στην καταδίκη των άλλων, αλλά τουλάχιστον για να εξισώσει επί της ουσίας το τίποτε των άλλων με το τίποτα της Juventus. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν για να βγάλουν στη φόρα την αλήθεια"...
Εξηγώντας τη θέση του για συλλογική απαλλαγή, ο Moggi είπε: "λόγια και κουτσομπολιά δεν συνιστούν αδίκημα. Η Juve δεν μπορεί να πληρώνει μια ευθύνη που δεν έχει. Ενώ οι άλλοι, που τώρα κραδαίνουν το όπλο της παραγραφής, δεν υποβλήθηκαν σε καμία (δικαστική) κρίση, γιατί τα πλήρη στοιχεία δεν έφτασαν ποτέ στην Ομοσπονδία, κρατήθηκαν κρυμμένα σε κάποιο συρτάρι. Η διαδικασία, πάντως, θα πρέπει να ξανανοίξει".

Πηγή: Tuttosport