Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η Ομοσπονδία το ανακοίνωσε: ξεκινά έρευνα για τα νέα τηλεφωνήματα της calciopoli!

Επιτέλους! Με ανακοίνωσή της η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) επισημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία θα ζητήσει από τώρα το "όλο το αποδεικτικό υλικό" που τέθηκε στη διάθεση του δικαστηρίου της Νάπολη και των εμπειρογνωμόνων του -επομένως και τις νέες συνδιαλέξεις όπου ακούγονται 15 από τους 20 συλλόγους, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Inter αλλά και της Milan. "Τις επόμενες ώρες, αναφέρει η ανακοίνωση, με αναφορά ο εισαγγελέας Stefano Palazzi θα αποστείλει επίσημα προς αυτό το σκοπό αίτημα στην πρόεδρο του 9ου ποινικού τμήματος του δικαστηρίου της Νάπολημ Teresa Casoria, δίδοντας έναυσμα κατ' αυτόν τον τρόπο στην έρευναστη νέα γραμμή των υποκλοπών". Οι πρώτες ανακρίσεις αναμένεται να γίνουν τον Ιούνιο λόγω των χρόνων που χρειάζεται το δικαστήριο της Νάπολη.

Υπεράσπιση του Moggi: "η σωστή απάντηση",

απόδειξη ότι τα τηλεφωνήματα είναι σχετικά και

σημαντικά για το αθλητικό και ποινικό δίκαιο


H ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την έναρξη έρευνας με βάση τα νέα στοιχεία -η οποία αναρτήθηκε στο site της Juventus, όχι όμως και σε εκείνα της Inter και της Milan, τουλάχιστον ως την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές- χαιρετίστηκε από τους συνηγόρους του Moggi ως "η σωστή απάντηση σε όλους όσοι θεωρούσαν ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές που ανευρέθησαν από την υπεράσπιση του Luciano Moggi ήταν απλώς μιά πράξη αμιγώς εργαλειακή για να ξεσηκώσει ιόρυβο στο πλαίσιο της ίδιας της έρευνας πάνω στην calciopoli". Αυτό τόνισε ο Maurillio Prioreschi, μαζί με τους συναδέλφους του Paolo Trofino και Paolo Rodella και πρόσθεσαν: "εμείς γνωρίζαμε ανέκαθεν και είμασταν βαθύτατα πεπεισμένοι ότι τα τηλεφωνήματα ήταν σχετικά τόσο από την άποψη του αθλητικού δικαίου όπως είναι σημαντικά και για την άσκηση του υπερασπιστικού δικαιώματος και ως τέτοια ενσωνατώθηκαν στην ποινική διαδικασία".

Πληρωμένη απάντηση στον Facchetti jr: η

δυσαρέσειά του οφείλεται προφανώς στο περιεχόμενο

των συνομιλιών και όχι στην δράση της υπεράσπισης

που αξίζει σεβασμό όσο και η μνήμη οιουδήποτε...


Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνήγοροι απάντησαν και στις αιτιάσεις του υιού Facchetti που έκανε λόγο για... αλητεία (εδώ): "το καθήκον ενός δικηγόρου είναι να υπερασπιστεί τον πλεάτη του, με σεβασμό στο νόμο ακόαμ και αν αυτό μπορεί να επιφέρει την επίπτωση να ανακύψουν υποθέσεις που μπορεί να είναι δυσάρεστες για άλλους". Και επισήμαναν, αναφερόμενοι ειδικότερα στις κατηγορίες του Facchetti jr. ότι "στη συγκεκριμένη υπόθεση, η υπεράσπιση του Luciano Moggi περιορίστηκε να ζητήσει, βάσει του άρθρου 268 του Ποινικού Κώδικα, την μεταγραφή ορισμένων τηελφωνικών υποκλοπών, σίγουρα σημαντικών για την άσκηση του υπερασπιστικού δικαιώματος. Και αυτό χωρίς κανένα σχόλιο ή αξιολόγηση όσον αφορά τους διάφορους συνομιλητές των διαφόρων τηλεφωνημάτων μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Giacinto Facchetti. Μπορεί να γίνει κατανοητό ότι αυτό μπορεί να προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ.Gianfelice Facchetti αλλά αυτό προφανώς οφείλεται στο περιεχόμενο των υποκλοπών και όχι στην υπερασπιτική δράση που αξίζει εξίσου σεβασμό όσο και η μνήμη οιουδήποτε".
(Update 22/4, 2) "Θα πρέπει να υπομείνουμε τα δηλητήρια", υπήρξε η αντίδραση του Moratti...

Κουτσομπολιά καφενείου ενώ στο

δικαστήριο η κατηγορία καταρρέει με θόρυβο...


Τέλος, ο Prioreschi αναφέρθηκε και στις αλλεπάλληλες και αλληλοδιαψευδόμενες δηλώσεις του πρόεδρου και ιδιοκτήτη του Palermo, Maurizio Zamparini (εδώ) που η εισαγγελία έσπευσε να συμπεριλάβει στο υλικό της: "εξακολουθεί να γίνεται η δίκη στη βάση κουτσομπολιών καφενείου γιατί όταν η αντιπαράθεση γίνεται επί των δικαστικών δεδομενων η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής καταρρέει θορυβωδώς".
Χαιρετίζει ο εκπρόσωπος του Berlusconi

(Update 22/4) O Daniele Capezzone, εκπρόσωπος του PdL χαιρέτισε ως "πρώτο θετικό βήμα" την έναρξη της έρευνας την οποία απέδωσε "σε μια πραγματική αντι-έρευνα των συνηγόρων του Luciano Moggi", θυμίζοντας πως ήταν από τους λίγους που υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι είχε υπάρξει "μια επικοινωνιακή επίθεση στον Moggi και τη διοίκηση της παλιάς Juventus για να κρυφτούν ευθύνες άλλων".
Πώς είδαν (ή ...δεν είδαν)
το θέμα τα βασικά αθλητικά sites


(Update) Το "Tuttosport" έχει την είδηση κύριο θέμα με τίτλο "Πρώτη νίκη" και φωτογραφία το κουπόνι της εφημερίδας μέσω της οποίας οι φίλαθλοι ζητούσαν από την Ομοσπονδία την ανάκληση του scudetto 2006 από την Inter.
Κύριο θέμα η είδηση και στην αθλητική σελίδα του site της εφημερίδας των Agnelli, "La Stampa" με τίτλο "Calciopoli, η Figc ξεκινά έρευνα", με φωτογραφία του Moggi και link στο audio των 74 νέων τηλεφωνημάτων. Με τον ίδιο τίτλο το θέμα φιγουράρει και στην κεντρική σελίδα του site της εφημερίδας.
Το site της "Gazzetta dello Sport" (εδώ δίπλα) αξιολογεί ως σημαντικότερο θέμα τις... δηλώσεις Balotelli. Από κάτω, τις δηλώσεις του Moratti για τον Balotelli, δίπλα την ήττα της Roma στο Udine με 1-0 που της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Κυπελλου κατά της Inter (και, προσθέτουμε εμείς, επιτρέπει στη Juventus να βγει στο Europa League και ως 7ξ) και μόνον πιο κάτω η είδηση για την έρευνα που ξεκινά η Ομοσπονδία... Που οι ένδοξες μέρες του 2006...
Το site της "Corriere dello Sport" έχει κύριο θέμα την πρόκριση της Roma, με τεράστια φωτογραφία του Totti έτσι ώστε να πρέπει να πατήσεις page down για να ανέβει η οθόνη και να δεις την είδηση, 3η στη σειρά: 1η (από αριστερά) η απόφαση που φίνει το δικαίωμα στους οπαδούς Roma και Lazio να ακολουθούν τις ομάδες τους, 2η οι δηλώσεις Balotelli, 3η η απόφαση της Ομοσπονδίας δίπλα στις δηλώσεις του Facchetti jr....

Πηγές: Figc, Tuttosport, La Stampa, Ju29ro.com, Juventus.com, inter.it, acmilan.com, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: