Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πρόταση στην Ομοσπονδία να ακούσει και τα 171.000 τηλεφωνήματα για να καταλήξει σε ηθική κρίση λόγω παραγραφής...

Ο δικηγόρος Mario Stagliano, ειδικός στο αθλητικό δίκαιο, υπήρξε μέλος του ανακριτικού γραφείου της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως τον Μάιο 2006 οπότε αποχώρησε "γιατί ήμουν τόσα χρόνια μέλος του χωρίς να έχω καταλάβει τίποτα"... Τώρα, μιλάει, αποδίδει ευθύνες σε όσους δεν ακολούθησαν την σαφή οδηγία του επικεφαλής την εποχή της calciopoli, να συνεχιστούν οι έρευνες, εκτιμά ότι η παραγραφή είναι δεδομλενη και εισηγείται στην Ομοσπονδία να προσλάβει τους καλύτερους ειδικούς που θα ακούσουν και τα 171.000 τηλεφωνήματα ώστε να βγει από μια ειδική επιτροπή μια ετυμηγορία που να αποκαθιστά "ηθικά" την πραγματική εικόνα και να χρησιμεύσει και για την λήψη απόφασης για το scudetto 2006.
O Stagliano θεωρεί "βαρύ ατόπημα" το ότι κανείς, και ειδικά ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Palazzi που ανέλαβε τώρα την έρευνα (εδώ), δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει και να αξιολογήσει όλο αυτό το υλικό. Και το θεωρεί "ακόμα βαρύτερο" λόγω της πεποίθησής του ότι η παραγραφή δεν μπορεί να ανασταλεί. Σε αυτό το πλαίσιο, κάνει την πρότασή του: "κατά την άποψή μου, η μοναδική διέξοδος για την Figc θα ήταν να πάρει τους καλύτερους στην αθλητική δικαιοσύνη, και σας εγγυώμαι ότι υπάρχουν άριστοι, και να δημιουργήσει μια σούπερ επιτροπή που, για ένα χρόνο, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ακρόαση των 171.000 τηλεφωνημάτων. Στο τέλος, αυτή η επιτροπή θα έπρεπε να παράγει μια ετυμηγορία που θα είχε αξία ως ηθική κρίση και ως βάση για την απόφαση για το scudet­to 2006".
Σαν προαναγγελία μιας λύσης που θα μπορούσε να ακολουθηθεί από το σύστημα του ιταλικού ποδοσφαίρου, ακούγεται... Για να μην τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το σύστημα του calcio, κάτι που επισημαίνει ο Galliani (εδώ) αλλά, με τον δικό του τρόπο, μιλώντας για καθολική απαλλαγή, και ο Moggi (εδώ)...

Πηγή: Tuttosport

1 σχόλιο:

magica juve είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_5799.html

etsi kseroun na kerdizoun oi axoneytoi...