Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

"Η Ομοσπονδία γνώριζε για την Inter από το 2007 αλλά σιώπησε..."

Η νομική μάχη έχει ανάψει. Η Silvia Morescanti, συνήγορος του αρχιδιαιητή (και κατηγορούμενου στη δίκη) Paolo Bergamo, επαναλαμβάνει ότι ο πελάτης της μιλούσε "με όλους, ακόμα και με κάποιους που εμφανίζονται σήμερα ως κατήγοροι" (και αυτό το γεγονός δεν παρουσιάστηκε στην αθλητική "δικη" του 2006 με αποτέλεσμα να φανεί η Juve ως μοναδική συνομιλήτρια και να υποβιβαστεί).

Carabinieri και εισαγγελία, λέει η Morescanti, όφειλαν να έχουν ακούσει, μεταγράψει και παρουσιάσει το σύνολο των 171.000 ακοράσεων (και όχι 3.000) αφού μάλιστα δεν προχώρησαν πιο πέρα την ανάκριση και το μόνο που παρουσίασαν ως "στοιχείο" ήταν οι συνδιαλέξεις που από μόνες τους δεν αποτελούνη απόδειξη (αν εσύ ζητάς αυτόν τον διαιτητή και ο άλλος δεν τον βάζει, είναι κάτι διαφορετικό από ότι αν σε υπακούσει και αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνον αν παρακολουθήσεις την εξέλιξη, κάτι που οι ανακριτικές αρχές δεν έκαναν).

Η Figc έκανε απλό copy paste...

Και λέει κάτι ακόμα βαρύτερο, ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έκανε έρευνα: "η δουλειά που έκανε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ήταν ένα copy paste της δουλειάς των carabinieri και τίποτε αλλο. Και σας λέω και κάτι άλλο: μην ξεχνάμε ότι στο Μιλάνο γίνεται η δίκη Telecom που αφορά και διαιτητέ ςκαι παράγοντες, όπως ο Fabiani τον οποίο υπερασπίζομαι στη Νάπολη. Σας λέω, λοιπόν, ότι σε εκείνη τη δίκη προέκυψε (αλλά ήταν γνωστό ήδη από το μακρινό 2006) ότι ορισμένοι διαιτητές και παράγοντες παρακολουθήθηκαν και από κοντά. Όλο αυτό το υλικό έφτασε στα χέρια του dottor Francesco Saverio Borrelli, που ξέρετε καλά πιος ήταν και τι ρόλο είχε (σ.σ. παλιός δικαστικός, ανέλαβε γενικός εισαγγελέας στην Ομοσπονδία ως τον Ιούνιο 2007) τον Απρίλιο του 2007. Τον Απρίλιο 2007 η Ομοσπονδία ήξερε πάρα πολύ καλά τι είχε συμβεί. Τι έκανε απέναντι στην Inter μιας και από εκείνη την ανάκριση προέκυψε καθαρά ότι οι εντολείς για να παρακολουθηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ήταν ο Moratti και ο Facchetti... Θέλω να πω ότι η (Ποδοσφαιρική) Ομοσπονδία αυτή την τεκμηρίωση την έχει, εγώ έχω τις αποδείξεις, τα έχω πάει και στην Ολυμπιακή Επιτροπή, την έστειλα για να ξανανοίξει η υπόθεση και σε βάρος της Inter. Η Ομοσπονδία σιώπησε, εκτίμησε ότι δεν πρέπει να ξανανοίξει μια τόσο σημαντική υπόθεση. Αυτές, λοιπόν, δεν είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε μας αλλά στους αρμόδιους"...
Ο τότε πρόεδρος του Ομοσπονδιακού
Δικαστηρίου, Piero Sandulli αναγνωρίζει
πως τα ομοσπονδιακά όργανα μπορούν να
δουν τα στοιχεία που τότε δεν είχαν στην διάθεσή τους


(Update 2) O Piero Sandulli, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου που έβαγλε την δευτεροβάθμια απόφαση του 2006 (και από τότε είχε δηλώσει ότι "δεν αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα, ίσως να υπήρξε προσπάθεια"), αναγνώρισε ότι είχαν εκφραστεί έχοντας υπόψη τους μόνον τα, ελάχιστα, στοιχεία που είχαν τεθεί στην διάθεσή τους και μάλιστα ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δικογραφίες που τους δόθηκαν από την εισαγγελία και τους ανακριτές ούτε καν κάποιες ακροάσεις που είχαν δει τότε το φως της δημσοιότητας... Και εξέφρασε την άποψη πως τα ομοσπονδιακά όργανα μπορούν να αξιολογήσουν τα νέα στοιχεία και δεν απέκλεισε εξελίξεις και όσον αφορά στην ανανθεώρηση της αθλητικής δίκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να περιμένει κανείς αν τα στοιχεία θα ενταχθούν στην δικογραφία της ποινικής δίκης.
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν υπάρχει δυνατότητα να πάρουν πίσω εκείνο το scudetto από την Inter, θύμισε ότι από τότε ήταν αντίθετος να απονεμηθεί σε τρίτη ομάδα ένα scudetto που δεν το είχε κερδίσει στο γήπεδο...
Trofino: υπάρχουν και άλλες σημαντικές συνδιαλέξεις
αλλά δεν θα ανοίξω τα χαρτιά μου ενόψει 13ης Απριλίου
Οι παίχτες της Juventus δεν ήταν ντοπαρισμένοι,
αθωωθήκαμε σε 1ο, 2ο βαθμό και στο Ανώτατο Δικαστήριο

(Update) Ο Paolo Trofino, εκ των συνηγόρων του Luciano Moggi ο οποίος στις 13 Απριλίου, με την επανέναρξη της δίκης στη Νάπολη θα αναλάβει το βάρος της εξέτασης του συνταγματάρχη Auricchio, επικεφαλής των carabinieri που έκαναν την επιλεκτικότατη μεταγραφή των συνδιαλέξεων, προανήγγειλε στο "Tutti Pazzi per la Juve" ότι θα βγουν και άλλες ακροάσεις "με προέδρους σημαντικών ομάδων" τις οποίες δεν θέλει να αποκαλύψει για να μην κάψει τα χαρτιά του. Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, σημείωσε ότι "η κατηγορία ήδη έπεσε" αφού βασιζόταν στο ότι Moggi και Giraudo είχαν συνεχείς συνομιλίες και δείπνα με τους αρχιδιαιτητές και αυτό αποδεικνύεται ότι το έκαναν και άλλοι (ακι απ' ότι φαίνεται πιο αποτελεσματικά...).
Ταυτόχρονα, καθώς στην προσπάθεια των media να βοηθηθούν οι nerazzurri άρχισαν να θυμούνται επιλεκτικά και με λάθος τρόπο τα πάντα, απάντησε και σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η Juve ντοπάριζε τους παίχτες της και γλύτωσε μόνον χάρη στην παραγραφή: " αυτή είναι μεγάλη ανοησία. Εγώ υπερασπιζόμουν τον Giraudo που αθωώθηκε τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Agricola καταδικάστηκε πρωτοβάθμια αλλά στη έφεση αναγνωρίστηκε η αθωότητά του. Κατόπιν αυτών, όταν φτάσαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο ήρθε η παραγραφή όχι επειδή εμείς την ψάξαμε ή τη θελήσαμε αλλά γιατί έκαναν 4,5 χρόνια για να κάνουν την αξιολόγηση και την πρωτοβάθμια δίκη. Η ευθύνη, επομένως, δεν είναι δική μας αλλά δική τους που καθυστέρησαν", είπε για να τονίσει ότι "η Juventus εκπροσωπείτο από το γενικό διευθυντή της που ήταν ο Giraudo και ο Giraudo απαλλάχθηκε σε όλες τις βαθμίδες. Όσον αφορά τη χρήση του Epo μας υπερ αθώωσαν και πριν την παραγραφή. Η ουσία είναι ότι οι παίχτες της Juventus δεν ήταν ντοπαρισμένοι. Αν ο Agricola ήταν πιο μπροστά από από άλλους τεχνικούς στην επιστημονική αλλά νόμιμη τεχνική του, αυτό είναι υπέρ του και δεν είναι λόγος ενοχοποίησης".

Πηγή: JU29ROTeam.com, tuttipazziperlajuve.com

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τις πρώτες μέρες τα media προσπάθησαν να θάψουν τις αποκαλύψεις. Τώρα, βλέποντας ότι δεν γίνεται, προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, παίζουν πολλοί και διάφοροι: μέχρι πριν λίγο στην Rai Tre, παρακολουθήσαμε τον Boniek να παίζει το ρόλο του δημόσιου κατήγορου κατά της Juve και του Moggi χωρίς να βλέπει τίποτε στις ακροάσεις των nerazzurri και rossoneri...