Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Το παρασκήνιο της επιλογής του Andrea Agnelli και οι νέες προοπτικές για τη Juve

Δεν αποκλείεται, σταδιακά, η Exor να πέσει από το 60% και η Juve να γίνει μια πραγματική entertainment company, όπως σχεδιαζε ο Giraudo...
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση για την ανάληψη της προεδρίας της Juventus από τον Andrea Agnelli στη βάση κάποιων σιβυλλικών σημείων των δηλώσεών του (αναλυτικά εδώ), φιλοξενεί το "Ju29ro.com" που έχει αποδείξει ότι έχει καλή πληροφόρηση και γενικότερα και ειδικότερα όσον αφορά στο συγκεκριμένο κλάδο της Οικογένειας.
  • Κατ' αρχήν, το "Ju29ro.com" επισημαίνει ότι η προεδρία του Andrea Agnelli ήρθε μετά την ανάληψη της προεδρίας και της Fiat, μετά την Exor, από τον John Elkann που επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής συσχετισμών που οδήγησε σε νέες συμμαχίες. Σε αυτό το πλαίσιο, το site βλέπει τον Andrea Agnelli να πήρε τη Juventus προσφέροντας τη Fiat.
  • Δεύτερο θέμα, η θέση του Blanc τον οποίο επιβεβαίωσε ο Andrea Agnelli όπως και ο John Elkann που, όμως, έδειξε ότι ο σημερινός πρόεδρος είναι αποδυναμωμένος... Αυτό φάνηκε, σημειώνει το "Ju29ro.com", ακόμα πιο καθαρά από μια φράση του Andrea Agnelli όταν αναφέρθηκε στη νέα πορεία μετά την επιβεβαίωση του Blanc: "Θα είναι μια περίπλοκη διαδρομή καθώς η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι μπροστά στα μάτια όλων μας", είπε και το site "διαβάζει" εδώ την έμμεση πλην σαφή αποδοκιμασία του Blanc προβλεποντας το σταδιακό παραγκωνισμό του μέχρι την παραίτησή του (ο ίδιος θα ήθελε να αποζημιωθεί αλλά ατό, γράφει ο συντάκτης, δεν είναι στις προθέσεις κανενός).
  • Ο John Elkann είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο Andrea Agnelli είπε μια σιβυλλικότατη φράση: "Είμαι εξαιρετικά περήφανος που μπορώ να συνεισφέρω, θα το κάνω με το μεγαλύτερο πάθος και την μεγαλύτερη δουλειά, πηγαίνοντας οριστικά να εξαφανίσω εκείνο που είναι η ευθυγράμμιση του συμφέροντος του μετόχου, Exor, της Οικογένειας, εμείς και το μάνατζμεντ καθότι σήμερα έρχεται να κλίσει ένας κύκλος"... Σε αυτή τη φράση, το "Ju29ro.com" δίνει μια εξαιρετικά σημαντική ερμηνεία: ότι είναι πολύ πιθανον σταδιακά να δούμε περιορισμό του ποσοστού της Exor (κατέχει στο 60%) με την εισροή άλλων κεφαλαίων ώστε η Juventus, μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει μια πραγματική entertainment company, στο πλαίσιο του σχεδίου που είχε εκπονήσει πριν το 2006 ο Giraudo, μπλοκαρίστηκε με την calciopoli (κατά μια εκδοχή οδήγησε στον τρόπο που εξελίχθηκε) και τους τελευταίους μήνες ξαναπήρε μπροστά (εδώ).
  • Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι λιγότερο ως περισσότερο σταδιακά θα υλοποιηθεί η ανανέωση της δομής που προανήγγειλε ο Andrea Agnelli χθες με την απομάκρυνση των Secco, Fassone, Castagnini, Gattino και την είσοδο των Marotta, Romy Gai, Ceravolo, Chiappero στο νομικό τομέα. Ο Roberto Bettega θα παραμείνει ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν.
  • Για τη σχέση με τα media ακούγεται ο Nicola Penta, ο τεχνικός σύμβουλος του Moggi που έβγαλε στην επιφάνεια τα θαμμένα τηλεφωνήματα.
  • Όσον αφορά στο θέμα του προπονητή, μετά το "όχι" του υπ' αριθμόν ένα υποψηφίου, του Capello, χωρίς να παραβλέπεται η προοπτική Benitez, γίνεται και μια σκέψη για τον πρώην, πλέον, προπονητή της Cagliari, Massimiliano Allegri τον οποίο, ας θυμηθούμε, είχε προτείνει ο Moggi με την προϋπόθεση "να έχει πίσω του έναν ισχυρό σύλλογο" -θα ήταν μια επανάληψη του πειράματος Lippi.
Ττελευταίο, αλλά καθόλου μικρότερησς σημασίας θέμα, ο χειρισμός της υπόθεσης calciopoli: το γεγονός οτι η σημερινή Juventus έσπευσε να προαναγγείλει (αναλυτικά εδώ) ότι θα ζητήσει την ανάκληση του scudetto 2006 από την Inter και ενδεχομένως την εκ νέου απονομή του στη Juventus, δείχνει ότι ίσως να αλλάξει η γραμμή για αναθεώρηση της δίκης, που άλλωστε μπορεί να έρθει από τη Lazio.
Το "Ju29ro.com" επισημαίνει πως όταν έρθει η ώρα να κινηθούν αυτά τα θέματα, το καλοκαίρι, η Juventus θα έχει περάσει στα χέρια του Andrea Agnelli ο οποίος, επισημαίνει το site, θα λάβει υπόψη τις ισορροπίες στην Ομοσπονδία αλλά θα είναι έτοιμος να προχωρήσει πιο πέρα μόλις υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις. Και στο μεταξύ, γράφει το "Ju29ro.com", δεν θα διστάσει να απευθυνθεί, φανερά και με ψηλά το κεφάλι, σε δυο παλιούς του φίλους, τους Giraudo και Μοggi, ζητώντας κάποιες συμβουλές...

Πηγή: Ju29ro.com (ολόκληρο το άρθρο στα ιταλικά, πατώντας πάνω στην εικόνα)

1 σχόλιο:

magica juve είπε...

αυτα ειναι..μακαρι να γινουν ολα οπως τα λενε...