Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Νομική μάχη για το 2006, η Juve μελετά τα στοιχεία, η πλευρά Moggi αμφισβητεί την παραγραφή για το Moratti

O Ζaccone θετικός στην κίνηση αναθεώρησης της δίκης - Ο σύλλογος κινείται για την ανανέωση στην διοίκηση και την ομάδα
"Όχι, για τις νέες υποκλαπείσες (σ.σ. επίσημα , με εισαγγελική παραγγελία που δεν φρόντισε, όμως, την απομαγνητοφώνηση όλων) συνδιαλέξεις άκουσα μόνον ό,τι μεταδίδεται, αλλά δεν έχω ακόμα τα έγγραφα στα χέρια μου. Θα πρέπει να τα προμηθευτώ για την περίπτωση κατά την οποία, όπως πιστεύω, η Juventus μου ζητούσε την άποψή μου για τη δυνατότητα να ξανανοίξει η δίκη": δυο μέρες μετά την πρώτη του δήλωση (εδώ) με την οποία εμφανίστηκε θετικός στην αναθεώρηση της δίκης, ο συνήγορος της Juventus το 2006, Cesare Zaccone επανέρχεται με πρωτοσέλιδη συνέντευξη στο "Tuttosport" στέλνοντας ένα ισχυρότερο μήνυμα, αν μη τι άλλο λόγω της ισχύος του πρωτοσέλιδου μιας μεγάλης εφημερίδας.

Με την άρνησή του ο Moratti ακύρωσε την παραγραφή

Ο Zaccone υποστηρίζει ότι οι νέες συνδιαλέξεις δεν τον βοηθούν ιδιαίτερα όσον αφορά αυτά καθεαυτά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ο σύλλογος ("που παραμένει μπλεγμένος") αλλά τονίζει ότι με την αλλαγή του πλαισίου, αφού τώρα αποδεικνύεται η εμπλοκή, για τα καλά, της Inter, της Milan αλλά και άλλων συλλόγων, "θα άλλαζε η συνολική αξιολόγηση και η εκτίμηση των δικαστών θα ήταν πιο μαλακή".
Στο μεταξύ, μέσω δημοσιογράφων του συστήματος, γίνεται προσπάθεια να προκαταληφθεί η άποψη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που είναι πλέον υποχρεωμένη να αξιολογήσιε τα νεά στοιχεία -αυτά για τα οποία καταγγέλθηκε ότι είχε εικόνα από το 2007 (αναλυτικά εδώ)- με την προβολή του επιχειρήματςο ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί για την Inter (και τη Milan): ο νόμος που ίσχυε τότε προβλέπει ότι για πράξεις ως τον Ιούλιο 2007 ισχύει 2ετής παραγραφή για τους συλλόγους και 4ετής για τους παράγοντες (στο νέο νόμο η περίοδος παραγραφής έγινε 8ετής). Ωστόσο, ο συνήγος του Moggi, Maurillio Prioreschi θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο: "αν -εξηγεί στην "Stampa" των Agnelli- λάβουμε υπόψη μας τη στάση του προέδρου της Inter, είναι αναμφισβήτητο ότι ο Moratti σιώπησε για τις επαφές του με τον αρχιδιαιτητή Bergamo, αρνούμενος ακόαμ ότι του μίλησε. Οι υποκλοπές δείχνουν το αντίθετο στοιχειοθετώντας παραβίαση του άρθρου 1 (σ.σ. εκείνο με το οποίο καταδικάστηκε η Juve): αρνούμενος, ο Moratti δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επαναλάβει την παραβίασή του και γι' ατό δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγραφή".
Με αυτό το σκεπτικό, οι συνήγοροι του Moggi, που θα καταθέσουν τα στοιχεία που ανακάλυψαν στο δικασήριο μόλις επαναληφθούν οι συνεδριάσεις στις 13 Απριλίου, εκτιμούν ότι υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης της αθλητικής δίκης που στέρησε στη Juventus δυο scudetti κερδισμένα στο γήπεδο και μάλιστα το ένα το έδωσε στην Inter που εμφανιζόταν εντελώς ξένη προς ό,τι γινόταν... Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να παρέμβει το Ομοσποδναικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Figc) ώστε κατ' αρχήν να αφιαρεθεί εκείνο το scudetto από τους nerazzurri.
(Update) Μέσω του Facebook προαγγέλθηκε εκδήλωση συμπατάστασης στον Moggi στις 13 Απριλίου το πρωί, μπροστά στο δικαστήριο της Νάπολη.

Αλλαγές ή πλήρης ανατροπή στη διοίκηση της Juve;

Benitez στην κορυφή των προτιμήσεων και μετά Allegri

Σε αυτό το πλαίσιο, και υπό το φως των απογοητευτικών εμφανίσεων της ομάδας, το "Tuttosport" αναφέρει ότι η ιδιοκτησία (John Elkann) μελετά δυο προτάσεις αλλαγής στρην διοίκηση: μια ήπια, με απομάκρυνση Secco, Castagnini και μελών του Διοικητικού Στυμβουλίου και μια ριζικής ανατροπής... (update 2) Σχετικά με το θέμα, η "Stampa" προβλέπει την παραμονή του Blanc ως διευθύνοντος συμβούλου ενώ βάζει ένα ερωτηματικό για την πιθανότητα παραμονής του στην προεδρία και θεωρεί δεδομένη την ανάληψη της τρίτης του θέσης, του γενικού διευθυντή, από έναν επαγγελματία του στυλ Beppe Marotta. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι θα σημειωθούν αλλαγές στον τομέα μάρκετινγκ αλλά και στον τομέα της επικοινωνίας όπου ήδη υπάρχει σύμβουλος εκτός συλλόγου...
(Update 3) O Giorgio Perinetti (Bari) που ακούστηκε για αθλητικός διευθυντής της Juventus, δήλωσε στο "TuttoMercatoWeb" ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του και διαμήνυσε: "πιστεύω ότι χρειάζεται μια αποσαφήνιση στο εσωτερικό της Juventus, επομένως όλα είναι απλά κουτσομπολιά. Ανάμεσα στους υποψήφιους κάποιες φήμες με θέλουν και εμένα στη Juve, αλλά δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο".
Όσον αφορά στον προπονητή, μετά την απόφαση του Prandelli να μείνει στη Fiorentina, του Mancini (ευτυχώς) να μεινει στην Manchester City και του Blanc (της Bordeaux) να μην έρθει στο Τορίνο (αυτός το διαμήνυσε με διαρροές), παραμένει επικεφαλής στις προτιμήσεις ο Benitez, με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, και ο Allegri της Cagliari που θεωρείται ιδανικός για την αξιοποίηση του ...Diego. (update 2) Η "Stampa" σημειώνει ότι οι πιθανότητες για τον Benitez αυξάνουν όσο η Liverpool απομακρύνεται από το Champions League και υποστηρίζει ότι γίνονται ήδη επαφές με τους δικηγόρους του για το σπάσιμο του συμβολάιου του.

O Trezeguet "βλέπει" Corinhtians

(Update 3) Ο ατζέντης του Trezeguet, Antonio Caliendo επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Corinhtians για τον Γάλλο δηλώνοντας, στο "TuttoMercatoWeb", ότι ο παίχτης νιώθει κολακευμένος που τον θέλουν να παίξει δίπλα σε Roberto Carlos (αυτός δημοσιοποίησε το ενδιαφέρον) και Ronaldo. Τονίζοντας ότι ο Γάλλος τώρα ενδιαφέρεται να οδγηγήσει τη Juve στο Champions League, ο Caliendo εκτίμησε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει από τους παλαιότερους να συμβάλλουν στην ανανέωση παίρνοντας μεταγραφή...

Πηγή: Tuttosport, La Stampa, TMW

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ola axrhsta kai xoris kanena nohma mou akougontai!h mia apokalupsh diadexetai thn alli kai h dioikhsh( nai exoume kai tetoia!!!) kanei to koroido!na tous xairomaste!moratti eisai megalos magkas telika apokathiloses me vromiko polemo thn krataia tote juventus thn dieluses,exei paei agonistika,oikonomika,se thema prestige 10 xronia piso kai tora pou vgainoun oi vromies sou anti na se khnugane kanoun toumpeki!!!!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις αλλά εδώ που φτάσαμε, υπομονή: βρισκόμαστε σε ευαίσθητη, νομικά, στιγμή και ορισμένα πραγματα που θα θέλαμε ως φίλαθλοι, ενδεχομένως να μην έχουν νόημα από νομική άποψη.

Δεν έχω καμιά διάθεση να δικαιολογήσω κανένα αλλά παρατηρώ:
1. ότι η "Stampa" (των Agnelli, με πρόεδρο τον John Elkann) έχει πάρει τη σκυτάλη και βγάζει συνεχώς, και πρώτη, συνδιαλέξεις που δίνουν οι συνήγοροι του Moggi. 2. ότι ο Zaccone στέλνει μήνυμα, και ο Zaccone αναφέρεται ευθέως στον Grande Stevens, επίτιμο πρόεδρο, μυστικοσύμβουλο του Elkann που τον κληρονόμησε απο τον παππού και θεωρούμενο "νομικό κεφάλι" (που έπαιξε, βέβαια, ρόλο στην τροπή που πήραν τα πράγματα το 2006)
3. ότι ο Moratti έχει εξαφανιστεί, όπως και ο Galliani: κουβέντα δεν λένε...
4. ότι τα μεγάλα media άρχισαν να γράφουν και πλέον η γραμμή αλλάζει μέρα με τη μέρα και τηλεφώνημα το τηλεφώνημα: τώρα είναι στη φάση ότι "κάτι τρέχει με τον Moratti αλλά ο Moggi δεν είναι αθώα περιστερά".
5. Η Ομοσπονδία διάρρευσε ότι ετοιμάζεται να κινηθεί εφόσον το νέο υλικό μπει στη δίκη στη Νάπολη.