Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ο Zaccheroni πιστεύει ακόμα στην 4η θέση

Την πίστη του στη δυνατότητα της ομάδας να φτάσει ακόμα στην 4η θέση διαμήνυσε ο Zaccheroni στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το κυριακάτικο παιχνίδι με το Bari: "πιστεύω και ελπίζω να είναι ακόμα κατορθωτό, μιας και τα μαθηματικά δεν μας λένε ότι είναι αδύνατον. Σίγουρα είναι περίπλοκο, όπως πάντα για όποιον ακολουθεί. Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, μιας και δεν εξαρτάται μόνον από μας αλλά και από άλλες ομάδες. Εγώ πιστεύω ότι στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει το δικό της, επομένως ήδη από το παιχνίδι με το Bari περιμένω την επιβεβαίωση της ικανότητας να είναι στο παιχνίδι που έδειξε κατά της Inter", είπε.
Και ο Marchisio στην αποστολή

Στη μεσημεριανή συνέντευξη τύπου, και εν αναμονή της ανακοίνωσης, το απόγευμα, των παιχτών που θα τεθούν στην διάθεσή του, ο Zaccheroni εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη δυνατότητα να έχει τον Marchisio καθώς και ότι ο Amauri θα ξεπεράσει τα προβλήματά του. (Update) Και πραγματικά, στη λίστα, που δόθηκε στις 19:00, είναι μέσα και ο Marchisio. Αναλυτικά: 1 Buffon, 3 Chiellini, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 18 Poulsen, 26 Candreva, 27 Paolucci, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 41 Pinsoglio.
Θα αναλάβω τις ευθύνες μου.
Πίστευα, πάντως, ότι αιμορραγία

των τραυματισμών θα σταματούσε


Ο Zaccheroni ανέλαβε προκαταβολικά τις ευθύνες του σε περίπτωση αποτυχίας: "όταν τα μαθηματικά μας καταδικάσουν, δεν θα κρυφτώ. Δέχτηκα αυτό το καθήκον για να οδηγήσω τη Juventus στο Champions League, αν δεν το καταφέρουμε θα σημαίνει ότι δεν πέτυχα το στόχο μου. Ότι ήταν περίπλοκο το γνώριζα, είχα συναίσθηση κάποιων δυσκολιών" είπε για να επισημάνει -τονίζοντας πως δεν το αναφέρει ως άλλοθι αλλά ως πραγματική κατάσταση- ότι εκείνο που δνε υπολόγιζε ήταν ότι "η ομάδα θα συνέχιζε να χάνει παίχτες κάθε βδομάδα. Πίστευα ότι αυτή η αιμορραγία με το χρόνο θα σταματούσε".
Στους τραυματισμούς και την επακόλουθη κακή φυσική κατάσταση όσων έμπαιναν στο γήπεδο, απέδωσε ο Zaccheroni και τις επιθετικές αδυναμίες: "ο Iaquinta έμεινε έξω τέσσερις μήνες, επανήλθε και ξανασταμάτησε, ο Trezeguet είχε διάφορα προβλήματα, ο Amauri μόλις επανήλθε σε καλή κατάσταση ξανασταμάτησε για ένα μήνα λόγω νέου τραυματισμού... Αν δεν είναι καλά, είναι δύσκολονα αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Εγώ παραμένω απόλυτα πεπεισμένος ότι σε αυτό το γκρουπ υπάρχει τόση ποιότητα αλλά για να εκφραστεί πρέπει να είναι καλά, τόσο εγκεφαλικά όσο και από άποψη ποδιών και αυτό δεν στάθηκε πάντα εφικτό".

Υπερασπίση των παιχτών και για το μέλλον

O Zaccheroni υπερασπίστηκε τους παίχτες και όσον αφορά το μέλλον τους στην ομάδα: "όταν διαβάζω ότι πρέπει να αντικατασταθούν τόσοι, λέω ότι σε μια τέτοια χρονιά, πρακτικά κανείς δεν κατέβηκε στο γήπεδο με τα πόδια σωστά, επομένως, πριν κοπούν κάποιοι παίχτες θα το σκεφτόμουν. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί παίχτες που τώρα βρισκονται στο στόχαστρο της κριτικής, στο μέλλον θα πάνε καλά. Ένα παράδειγμα: ο Felipe Melo, ένας από αυτούς που επικρίθηκαν περισσότερο, έχει τόση ποιότητα και απ' όταν είμαι εδώ δεν τα πήγε άσχημα, αλλά έχει δυνατότητες για να πάει πολύ, πολύ καλύτερα. Δεν είναι επιτελικός αλλά ένας παίχτης που ξέρει να σταθεί στο παιχνίδι και να ακουστεί".
Ο Zaccheroni δεν έκρυψε το γεγονός ότι οι παίχτες είναι απογοητευμένοι με τη βαθμολογία ενώ όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν για το μέλλον τους, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να τους κάνουν να αφαιρεθούν από το στόχο τους.
Αναφερόμενος, τέλος, στον αυριανό αντίπαλο, είπε ότι είναι το σύνολο και όχι κάποιοι παίχτες που πρέπει να προσεχθεί: "είναι μια ομάδα οργανωμένη και δεν είναι τυχαίο ότι έκανε ένα καλό πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς βελτιωνόμαστε από πλευράς φυσικής κατάστασης, διαφορετικά σε ένα δύσκολο παιχνίδι σαν αυτό της Παρασκευής δεν θα είχαμε αγωνιστεί έτσι".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: