Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Manchester City-Juventus 1-1 με τον Iaquinta.Τι δοκάρι του Del Piero στο 85'!

Μια Juve σφιχτή, με ελάχιστα αμυντικά λάθη, προηγήθηκε και πήγε να κλέψει μια νίκη που θα μπορούσε να έχει διασφαλιστεί αν είχε δοθεί το πέναλτυ στον Krasic...
Με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα τελευταία ματς εμφανίστηκε η Juventus στο Μάντσεστερ: συμπαγής, "κοντή", μαχητική, πρεσάριζε, έκλεινε διαδρόμους, έκοβε και μαρκάριζε σωστά (ακόμα και ο De Ceglie) και προσπαθούσε να αναπτυχθεί με γρήγορα τριγωνάκια. Στο 3', μετά από ανταλλαγή με τον Sissoko, o Iaquinta έδειξε τις διαθέσεις του αλλά το σουτ του (από δύσκολη θέση) βρήκε τον Hart στη θέση του. Όμως, στο 10', μετά από ωραία ενέργεια της ομάδας στο κέντρο (κλέψιμο μπάλα, γρήγορη επίθεση), ο Marchisio πέρασε στον Iaquinta που με μακρινο σουτ νίκησε τον Hart: 0-1! Η Juve δεν κλείστηκε αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους -με εξαίρεση μια ανατροπή του Krasic στο 12' όπου ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι... Στο ημίωρο, και καθώς η Juventus είχε οπισθοχωρήσει, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό αλλά ευτυχώς η τύχη μας χαμογέλασε δυο φορές στο 33': πρώτα όταν από ενέργεια του καλά κλεισμένου Tevez ο Barry πέτυχε το δοκάρι και μετά από μερικά δευτερόλεπτα όταν ο ίδιος ο Tevez βρέθηκε μόνος μπροστά στο Manninger αλλά έστειλε τη μπάλα απίστευτα ψηλά... Στο 36', όμως, ο Yaya Touré "τρύπησε¨την άμυνα με εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο επερχόμενος Johnson βγήκε μόνος και ισοφάρισε. Στο 40', κίτρινη στον Krasic που ο Ισπανός διαιτητής Gonzales θεώρησε ότι προσπάθηκε να τον ξεγελάσει όταν ανατράπηκε στην περιοχή. Τελευταίες προσπαθειες του ημιχρόνου, από τη Juve.
Πιο δυνατά πάτησε στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος η Manchester City και στο 51' ο Adebayor πήγε να κάνει τη ζημιά αλλά ήταν οφσάιντ (ο Manninger είχε ήδη επέμβει) --είχε προηγηθεί σουτ του Del Piero που αποκρούστηκε... Στο 53' ο χλωμός Martinez, που περισσότερο λειτούργησε ανασταλτικά, άφηνε τη θέση του στον Pepe. Στο 60', πάλι ο Adebayor μόνος στην περιοχή από βαθιά μπαλιά αλλά ευτυχώς δεν κατάφερε να κινηθεί... Και ενώ η ομάδα του Mancini πίεζε, στο 65' ο capitano κέρδισε έξυπνα φάουλ έξω από την περιοχή και παρ' ολίγον να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα... Απάντηση άμεσα από τον Adebayor, ευτυχώς χωρίς τύχη... Στο 69' κόπηκε από τον Bonucci μέσα στην περιοχή. Στο 72' ο De Ceglie άφησε για τον Motta και τρία λεπτά μετά, καθώς ο Mancini είχε βάλει τον D.Silva για τον Adebayor, ο Del Neri προχώρησε σε παραπέρα κάλυψη: έβγαλε τον Krasic, που είχε πέσει η απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, και έβαλε τον F.Melo. Στο 78' καλή προσπάθεια αντεπίθεσης αλλά η μπαλιά του Del Piero για τον F.Melo δεν ήταν καλή. Στο 85' ο F.Melo έκανε κατεβασιά, έβγαλε για τον Iaquinta που κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή: το φάουλ του Del Piero τράνταξε το κάθετο δοκάρι, η μπάλα έσκασε πάνω στη γραμμή και απομακρύνθηκε! Τι ευκαιρία να κλέψουμε τη νίκη σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου η Manchester μας έπαιζε στο μισό γήπεδο χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει ευκαιρίες! Και στο 91', σουτ του (καλού) Sissoko άουτ. Μια Juve μαχητική ως το τέλος και, επιτέλους με πολύ λίγα αμυντικά λάθη... Λείπει ακόμα το παιχνίδι, η καλή ανάπτυξη αλλά... θα έρθει! Και τώρα, πάμε να κατακτήσουμε το Μιλάνο

MANCHESTER CITY-JUVENTUS 1-1
Τέρματα: 36 Johnson - 10' Iaquinta
Κίτρινες κάρτες: 62' Barry (MC) - 40' Krasic, 73' Grygera (J)
Διαιτητής: Eduardo Iturralde Gonzales (ESP). Επόπτες: Roberto Diaz Pereze del Palomar, Jon Nunez Fernandez. Επόπτες περιοχής: Antonio Rubinos Perez, Antonio Miguel Mateu Lahoz. Τέταρτος διαιτητής: Javier Turienzo Alvarez.

MANCHESTER CITY: 25 Hart, 5 Zabaleta (46' 38 Boyata), 28 Touré Kolo, 4 Kompany, 17 Boateng (83' 7 Milner), 24 Vieira, 18 Barry, Touré Yaya, 9 Adebayor (73' 21 D.Silva), 11 Johnson, 32 Tevez. Αναπληρωματικοί: 1 Given, 19 Lescott, 34 De Jong, 27 Jo.
Προπονητής: Roberto Mancini.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 29 De Ceglie (72' 2 Motta), 27 Krasic (75' 4 F.Melo), 5 Sissoko, 8 Marchisio, 25 Martinez (53' 23 Pepe), 10 Del Piero, 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 33 Legrottaglie, 20 Lanzafame, 41 Giannetti.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
Πρώτη θέση για Manchester City, Lech Poznan

Στο άλλο ματς του Ομίλου, η Lech Poznan νίκησε 2-0 τη Salzburg και έτσι μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Manchester City με 4 βαθμούς. Στους 2 βαθμούς η Juventus, 0 βαθμούς η Salzburg, αντίπαλο των bianconeri στα δυο επόμενα ματς στις 21 Οκτωβρίου στην Αυστρία και στις 4 Νοεμβρίου (αμέσως μετά το ματς με τη Milan) στο Τορίνο.
Del Neri: ικανοποιημένος από τα παιδιά,
η Juve έδειξε ότι είχε θέληση για τη νίκη

(Update) Ικανοποιημένος από τους παίχτες εμφανίστηκε ο Del Neri: "πόσο άσχημα έπαιξε η Manchester City; Όσο καλά έπαιξε η Juve! Είμαστε καλοί που την κάναμε να παίξει άσχημα, η Juve σήμερα δεν έκλεψε τίποτε", απάντησε ο mister που σημείωσε πως η ομάδα έδειξε "διάθεση να νικήσει ως το τέλος, δεν παραιτήθηκε ποτέ από την αντεπίθεση. Είμαι ιακνοποιημένος για όσους έλεγαν ότι θα χάναμε, ότι θα τρώγαμε τόσα γκολ", είπε βγάζοντας ένα βάρος από πάνω του.
Ο Del Neri είπε ότι η Machester έπαιξε καλά όπως και η Juve και τόνισε ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα με τη μία. Όταν του επισημάνθηκε πως δεν ρισκάρισε, αφού παρατήρησε ότι απόψε είχε μόνον δυο επιθετικούς και ότι Amauri, Quagliarella, Aquilani ήταν εκτός, είπε: "ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από σε μια κατάσταση ολοκληρωμένη και πιο συμπαγή από την τωρινή". Τέλος, αναφέρθηκε αισιόδοξα και για το κυριακάτικο ματς: "μείναμε συνεχώς μες στο παιχνίδι και ήταν ένα καλό τεστ και σε σχέση με το μέλλον αλλά τώρα χρειάζεται συνέχεια. Υπήρχαν αρκετοί απόντες αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι και προσεχτικοί. Το γκολ που δεχθήκαμε; Υποφέρουμε από την αμαρτία της έλλειψης εμπειρίας αλλά αν τα συνυπολογίσουμε όλα, παραχωρήσαμε λίγα και αυτό με ικανοποιεί. Την Κυριακή; Είμαι ήρεμος, όπως ήμουν και πριν το παιχνίδι. Βελτιωνόμαστε και σήμερα παλέψαμε ως το τέλος".
Mancini: η Juve έπαιξε καλά

O Roberto Mancini αναγνώρισε ότι η Juventus έπαιξε καλά (σ.σ. καλύτερα) στο πρώτο 20λεπτο. "Μετά πήραμε το παιχνίδι στα χέρια μας και χαραμίσαμε ευκαιρίες", πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ότι η Juventus "αμύνθηκε καλά". Και, θα λέγαμε εμείς, έβαλε γκολ στην καλύτερη άμυνα της Αγγλίας: 3 είχε δεχθεί ως τώρα σε 6 ματς.
Del Piero: πρέπει να αποκτήσουμε συνέχεια

(Update 2) Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα άντεξε και πήρε αυτό το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο παρ' ολίγον ήρωας του ματς, capitan Del Piero που ωστόσο σημείωσε πως "δεν θα στεκόμουν τώρα να πω ότι αλλάξαμε, θα έλεγα ότι κάναμε δυο καλά παιχνίδια, για μας είναι θεμελιώδες να αποκτήσουμε συνέχεια, πρέπει να το κάνουμε για περισσότερα συνεχόμενα ματς', είπε δέιχνοντας ότι το μυαλό του βρίσκεται ήδη στην Inter.

Iaquinta: είμαστε σε καλό δρόμο

"Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, δεν ήταν εύκολο να φέρουμε στο σπίτι ένα βαθμό από αυτό το γήπεδο. Αποδείξαμε ότι υπάρχουμε και αυτός είναι ο καλός δρόμος. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα σε μερικά θέματα όπως τη διαχείριση της κατοχής. Και τώρα σκεφτόμαστε την Κυριακή, μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον της Inter", είπε ο σκόρερ της Juve.

Manninger: βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι

Ικανοποιημένος αυτή τη φορά ο Manninger: "θέλαμε ένα θετικό αποτέλεσμα και είμαστε ικανοποιημένοι που το πήραμε. Είναι μια ισοπαλία που μας βοηθά να μεγαλώσουμε και να δουλέψουμε καλύτερα. Πίσω πήγαμε καλά, δεν ήταν εύκολα ιδίως με τις τόσες σέντρες που έφτασαν αλλά είμαστε καλοί. Βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι".

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η Γιούβε απόψε.Ο Ντελ Νέρι μας δίνει ελπίδα τουλάχιστον μέχρι τώρα.Αν έμπαινε και το δοκάρι....Ιντερ ερχόμαστε,ισως τα φυλάει για το San Siro τα φάουλ ο capitano!!!!

Pinturicchio

Ανώνυμος είπε...

Αν μια ομαδα αξιζε σημερα την νικη στο παιχνιδι ειναι η γιουβε!σημερα ημασταν πολυ καλοι!καλες και οι αλλαγες απο ντελνερι ειδικα σε αυτους που μπηκαν στο παιχνιδι!αλλες δυο μερες να παιζαμε αφοτου μπηκε ο πεπε στην θεση του τραγικου και πολυ αργου μαρτινεζ και στην συνεχεια ο πολυ βελτιωμενος μελο γκολ δε τρωγαμε με τιποτα!ατομικη αναλυση δεν κανω γιατι βαριεμαι και νυσταζω!
Υ.Γ 1-Ο κορακας αν και αφησε πολυ παιχνιδι να παιχτει και αυτο μου αρεσει μας στερησε καθαρο πεναλτι στον κρασιτς
Υ.Γ2-Εννοειται απο δω και περα στην ευρωπη πρεπει να κανουμε 4 νικες
Υ.Γ3 ΓΑΜΗΣΤΕΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!
Αυτααααα.....καλο βραδυ!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μακάρι, Pinturicchio!

Έτσι απλά, Δημήτρη!

Και τώρα καληνύχτα! Αρκετή ένταση ζήσαμε άποψε!

bianconera είπε...

Το ακόμα και ο De Ceglie μέσα στην παρένθεση πολύ μου άρεσε :p Προσπαθεί κι αυτός, τι να κάνει... το γράμμα του Presidente το είδατε?

http://www.juventus.it/site/ita/NEWS_newseventi_2E05C2D60539442BA7CDC079B20B405E.asp

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η επιστολή του προέδρου μεταφράστηκε ήδη και μπήκε στο blog, bianconera. Ήταν ό,τι έπρεπε για καλό μήνα!