Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Από το 2006 οι σοφοί είχαν γνωμοδοτήσει ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να δοθεί το scudetto στην Inter αλλά η Ομοσπονδία...

Aύριο αναμένεται η εισήγηση του αθλητικού εισαγγελέα
Αύριο αναμένεται να καταθέσει την αναφορά του για το scudetto 2006, αυτό που κέρδισε η Juve στο γήπεδο αλλά απονεμήθηκε στην Inter από τον έκτακτο επίτροπο της Figc, Guido Rossi με το επιχείρημα ότι έπρεπε να αναδειχθεί πρωταθλητής για να δηλωθεί στην Uefa... Το επιχείρημα έχει διαψευσθεί από όλες τις πλευρές ενώ, όπως μας θυμίζει το Ju29ro, δεν προκύπτει ούτε καν από τη γνωμοδότηση της επιτροπής των τριών σοφών (ολόκληρο το κείμενο εδώ) που είχε ορίσει ο Rossi, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Inter, για να μάθει τις δυνατότητες που είχε η Ομοσπονδία:
"Η Figc έχει βεβαίως την διακριτική δυνατότητα να αποφασίσει την μη απονομή του τίτλου του πρωταθλητή Ιταλίας στην ομάδα που βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ως συνέπεια της ποινής που επιβλήθηκε στην ομάδα ή στις ομάδες που προηγούντο αυτής αν, υπό το φως των κριτηρίων της λογικότητος και της αθλητικής ηθικής (για παράδειγμα, όταν γίνεται αντιληπτό, ακόμα και χωρίς βέβαιες αποδείξεις, ότι οι παρατυπίες ήταν τόσες και τέτοιες που να νοθεύουν ολόκληρο το πρωτάθλημα, ή πράγματι ότι και ομάδες που δεν τιμωρήθηκαν τήρησαν συμπεριφορές όχι τόσο καθαρές) οι σχετικές με την υπόθεση περιστάσεις καθιστούν ενδεδειγμένη αυτή την μη απονομή. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα που αναδεικνύεται πρώτη θα θεωρείτο βεβαίως νικήτρια του πρωταθλήματος και επομένως απολύτως νομιμοποιημένη να συμμετάσχει στο Champions League ως "winner of the top domestic league championship" κατά την έννοια του άρθρου 1.02 των Κανονισμών της UEFA Champions League, αλλά δεν θα της απονεμόταν ο τίτλος του πρωταθλητή Ιταλίας".
Αυτά έγραφαν to 2006 οι τρεις σοφοί (Gerhard Aigner, Massimo Coccia, Roberto Pardolesi) που μάλιστα στη γνωμοδότησή του θύμιζαν ότι και το 1927 αφαιρέθηκε ο τίτλος από το Torino αλλά δεν δόθηκε στη 2η Bologna λόγω νόθευση του πρωταθλήματος (πρόκειται για το πρώτο σκάνδαλο στο ιταλικό πρωτάθλημα και πάλι κατά της Juventus, αναλυτικά εδώ). Ο αξiιότιμος Massimo Moratti, όμως, εξακολουθεί να δηλώνει πως "αποκλείει" να αφαιρεθεί από την ομάδα του το scudetto που δεν κέρδισε ποτέ... Καιρός να του πούνε: στοπ, ως εδώ, αυτό το scudetto θα το δώσεις πίσω στην Ομοσπονδία μιας και τηλεφωνούσες και εσύ και ο Facchetti και μετά τη λήξη της δίκης θα έρθει σειρά του δικαιούχου να το πάρει πίσω.

Πηγή: blog.ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: