Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μήνυμα Agnelli: δεν έχουμε μείωση ούτε επενδύσεων ούτε σε επίπεδο μισθών. Η Calciopoli ξεκίνησε από τη Gazzetta, λέει στην ίδια τη Gazzetta

Απαντήσαμε σε όσους έλεγαν ότι η οικογένειά μας απεμπλέκεται. Αβάσιμες οι κατηγορίες της calciopoli. Παράνομη η δημοσίευση των υποκλοπών από τις οποίες ξεκίνησε η μηντιακή σφαγή της Juventus και η αθλητική δίκη
Μηνύματα με διεθνείς αποδέκτες στέλνει ο Andrea Agnelli μια μέρα μετά τις αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το δάνειο της Exor: "ήταν η απάντηση σε όσους έλεγαν ότι η οικογένειά μας ήθελε να απεμπλακεί", δήλωσε στην Gazzetta dello Sport όπου, αποδίδοντας εύσημα σε Mazzia, Marotta, υποστήριξε ότι η Juventus δεν έχασε το appeal της Ούτε ποδοσφαιρικά ούτε εμπορικά: "δημιουργούε ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα, ακι το εμπορικό. Δεν θα έχουμε προβλήματα με κανενός είδους παίχτες, να είστε βέβαιοι. Σήμερα, μόνον η Barcelona μπορεί να περηφανεύεται για το "ius primae noctis" (σ.σ. λατινική έκφραση για το δικαίωμα στην πρώτη νύχτα πριν από κάθε γάμο που θα μεταγραζόταν ως δικαίωμα προνομιακής επιλογής), κατά τα λοιπά δεν φοβόμαστε το appeal κανενός. Εδώ δεν υπάρχει ούτε μείωση, ούτε σε επίπεδο επνεδύσεων ούτε σε επίπεδο μισθων", διαμήνυσε -και η Stampa έχει φροντίσει να το ενισχύσει κάνοντας λόγο για προσφορά 7,5 εκ. στον Aguero.
Αναφερόμενος στο ποδοσφαιρικό μέλλον της ομάδας, ο Andrea Agnelli θυμίζει ότι είχε πει ότι πέρυσι ήταν η χρονιά της ποσότητας και φέτος της ποιότητας αλλά δεν θέλησε να ξανοιχτεί σε ονόματα παιχτών. Υπενθύμισε όμως ότι ο Κrasic πέρυσι έφτασε τον Αύγουστο ενώ επέκρινε τη στάση των media για την υποβάθμιση της μεταγραφής του Pirlo: "έφτασε ένας πολύ μεγάλος".

Στόχος το μαξιμουμ
Εκ των ως ουκ άνευ η έξοδος στο Champions Legue
Οι επενδύσεις θα δοθούν για την ενίσχυση των νέων

(Update) Ο πρόεδρος, που έδωσε συνέντευξη και στην οικονομική Sole 24 ore, επισήμανε ότι με το νέο γήπεδο ο συλλογος στοχεύει να αυξήσει κατά 30 εκ. τα έσοδά του και ότι έα μέρος των επενδύσεων θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση του νεανικού τομέα.
Ρωτήθηκε επίσης, αν ο στόχος είναι το scudetto: "ο στόχος μας πρέπει να είναι πάντα να κλείνουμε τη σεζόν μέσα στα χειροκροτήματα του ασπρόμαυρου λαού. Και έπειτα είναι φυσιολογικό ότι η Juve πρέπει πάντα να στοχεύει στο μάξιμουμ και με αυτή την έννοια εμείς δεν θα κάνουεμ πίσω. Scudetto και Champions League είναι το φυσικό habitat της Juventus. Και πάντως, η είσοδος στην Ευρώπη που μετράει θα είναι εκ των ων ουκ άνευ".

Οι κατηγορίες της calciopoli είναι αβάσιμες

Τέλος, μια αναφορά στην calciopoli και την παρουσία του συνηγόρου του συλλόγου στο δικαστήριο της Νάπολη (αναλυτικά εδώ): "ο συνήγορος Giuseppe Vitiello είπε πράγματα απολύτως σαφή τόσο από δικονομική άποψη όσο και πραγματικά. Εν συνθέσει: οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Αν ήταν να προκύψουν συμπεριφορές ποινικά σημαντικές θα έπρεπε αν αποδοθούν στον Moggi προσωπικά. Και πάντως θεωρούμε ότι αυτά τα γεγονότα δεν υφίστανται".
Η δήλωση έρχεται να συμπληρώσει αυτή του Moggi που δίνει δίκαιο στον Vitiello που είπε ότι ο Moggi δεν εκπροσωπούσε τη Juve αλλά οι νόμιμοι εκπρόσωποι ήταν Giraudo, Bettega. Πρόκειται για μια υπερασπιστική γραμμή που επιτρέπει στον Moggi να κυνηγήσει την απαλλαγή μέσω των συνηγόρων του που αθ στηριχθούν στα στοιχεία που έβγαλαν στη δημοσιότητα επιτρέποντας στο σύλλογο να απεμπλακεί ταχύτερα για να διεκδικήσει τη δικαίωσή του.
Επίθεση στην Gazzetta μέσω Gazzetta!

(Update 2) Το αποκορύφωμα της συνέντευξης όμως ήρθε με το τέλος της. Ο Andrea Agnelli απαντά στον διευθυντή της Gazzetta dello Sport ότι με το υπόμνημα που υπέρβαλε "περιμένουμε απααντήσεις και δικαιοσύνη πραγματικά ίδια για όλους. Η επιστροφή των scudetti είναι άλλο πράγμα και εξαρτάται από την τελική έκβαση της ποινικής δίκης και στους τρεις βαθμούς της δικαιοσύνης. Μόνον τότε θα μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Αλλά η έκβαση του αιτήματος αφαίρεσης (σ.σ. του τίλου που δόθηκε στην Inter) που περιμένουμε υπομονετικά εδώ και 14 μήνες, είναι θεμελιώδης: δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η δίκη στη Νάπολη χωρίς να θυμηθεί κανείς πώς ξεκίνησε και τι έγινε η αθλητική δίκη", λέει ο Andrea Agnelli και συνεχίζει σε υψηλότερους τόνους: "ήταν μια συνοπτική δίκη, σε ελαχιστότατο χρόνο, που στήθηκε σε ένα κλίμα μηντιακής φασαρίας που επηρέασε την έκβασή της. Ήταν ακριβώς η Gazzetta που έδωσε την εκκίνηση δημοσιεύοντας τις υποκλοπές. Η αθλητική εισαγγελία ξεκίνησε τη διαδικασία ακολουθώντας ό,τι βγήκε από τις εφημερίδες", είπε.
Ο διευθυντής της Gazzetta, του ανταπάντησε ότι η εφημερίδα του αποκάλυψε ότι οι υποκολπές είχαν μείνει κάτι μήνες σε ένα συρτάρι και αφού του θύμισε ότι συνδιαλέξεις δημοσίευσαν και άλλε ςεφημερίδες, όπως η Repubblica, η Stampa, η Corriere della Sera, τον ρωτά "αν πραγματικά πιστεύει ότι η calciopoli ξεκίνησε από τα media ή από τις παράτυπες συμπεριφορές του Moggi και άλλων κατηγορούμενων;".
"H αποκάλυψη μυστικών υποκλοπών είναι παράνομη. Κάποιος μπορεί να αποφασίσει αν θα τις δημοσιεύσει ή όχι. Αλλά ατικειμενικά από εκείνη την απόφαση ξεκίνησε η δίκη", απάντησε ο Andrea Agnelli για να προσθέσει: "αυτό το κλίμα υπήρχε μέχρι τη δίκη. Την πόδειξη ότι ήταν μια μηντιακή σφαγή την ξαναβρίσκω σήμερα στο "Sette". Κατά λέξη ο πρόεδρος Giancarlo Abete λέει: "Πρώτα αλλοιώνονταν τα παιχνίδια για να φτάσει κανείς σε αθλητικά αποτελέσματα, τώρα έχουμε εγκληματίες που χρησιμοποιούν το άθλημα για να φτάσουν σε εύκολα κέρδη". Δεν έχω λόγια ούτε σχόλια...", είπε καταλήγοντας πως "το παρελθόν προφανώς βαραίνει. Η Juve πήγε μόνον μια φορά στη Serie B εξαιτίας της Calciopoli. Αυτό θα παραμείνει για πάντα. Αλλά, το σχέδιο που παρουσιάσαμε είναι η απόδειξη ότι κοιτάμε μπροστά".
Η εκτίμηση του Ju29ro
για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου


(Update 3) Με άρθρο του στο Ju29ro.com (εδώ), o εκπρόσωπος του Ju29roTEAM στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, Salvatore Cazzolino επισημαίνει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν επιβεβλημμένη για να καλυφθεί η ζημιά που παρουσιάζει ο ισολογισμός και εξηγεί πως το βραχυπρόθεσμο δάνειο δόθηκε μιας και η αύξηση δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Νοέμβριο λόγω των πραπεζικών διαδικασιών. Επισημαίνοντας επίσης ότι οι μιρκομέτοχοι θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά 39 εκ. (ή να πουλήσουν μέσω Χρηματιστηρίου) εκφράζει μια σχετική απαισιοδοξία για την επίτευξη αυτού του μέρους του στόχου λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και των κακών αποτελεσμάτων που δεν δημιουργούν ενθουσιασμό. Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι κανονικά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έπρεπε να έχει κάνει μόνη της η Exor λόγω των λαθών που έκανε στην διαχείριση της πρώτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από την τότε διοίκηση.
Ο Cazzolino επανέρχεται στην πρότασή του να συμμετέχει εκπρόσωπος των μικρομετόχων στο Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Anfrea Agnelli όπως και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε Marotta-Paratici που για άλλη μια φορά τονίζει πως δεν τους θεωρεί επιπέδου τέτοιου που να εκμεταλλευθούν όσα χρήματα απομείνουν για τις μεταγραφές μετά την κάλυψη της ζημιάς: 'αλλά ως προς αυτό το σημείο η τελική κρίση θα δοθεί στα τέλη Αυγούστου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μεταγραφικών κινήσεων".

Πηγή: Gazzetta dello Sport, Juventus.com, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: