Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Quaglarella, Matri, Pepe και Motta: 100% Juve

37 εκ. (πληρωτέα σε μια τριετία) για την εξαγορά των τεσσάρων. 3 εκ. από την Parma για το 50% του Giovinco
Με επίσημη ανακοίνωσή της το μεσημέρι η Juventus γνωστοποίησε ότι άσκησε το δικαίωαμ εξαγοράς για Matri. Quagliarella, Pepe και Matri οι οποίοι πλέον ανήκουν 100% στους bianconeri. Για την εξαγορά των τεσσάρων παιχτών διατέθηκαν 37 εκ., πληρωτεά μέσα σε μια τριεταία.
  • Για την εξαγορά του Alessandro Matri που έχει τετραετές συμβόλαιο, δίνονται 15,5 εκ. στo Cagliari.
  • Για την εξαγορά του Fabio Quagliarella, που έχει τριετές συμβόλαιο, δίνονται 10,5 εκ. στη Napoli.
  • Για τον Simone Pepe, που έχει τετραετές συμβόλαιο, δίνονται 7,5 εκ. στην Udinese.
  • Για τον Marco Motta, που έχει τετραετές συμβόλαιο, δίνονται 3,75 εκ. στην Udinese..
Έτοιμος να διαπραγματευτεί
την τιμή του Lichsteiner o Lotito
Πλησιάζει και ο Bastos

(Update) Λίγες ώρες αφότου ο ατζέντης του Lichsteiner εξέφρασε την πεποίθησή του ότι Lazio και Juventus θα τα βρουν και ο ελβετός θα ντυθεί in bianconero, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Lazio δήλωσε διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τη Juve τη μείωση της ρήτρας των 12 εκ. που έχει για τον παίχτη στη βάση της λογικής ότι θέλει να σεβαστεί την επιθυμία του, "τις καλές σχέσεις με την οικογένεια Agnelli" και την ανάγκη να τον αντικαταστήσει επάξια. Ο Lotito, ως καλός έμπορος, θύμισε ότι δεν είχε βγάλει στη μεταγραφική αγορά τον παίχτη καθώς και ότι δεν λήγει το συμβόλαιό του. Για τον Lichsteiner έχει γραφτεί ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα 9-10 εκ.
(Update 2) Κοντά στη Juve, σύμφωνα με τον ατζέντη του, βρίσκεται και ο Bastos με τους bianconeri και τη Lyon να πλησιάζουν σε συμφωνία ύψους 13 εκ. Η Juve περιμένει την επιβεβαίωση από την Ομοσπονδία για τη δυνατότητα απόκτησης δεύτερου εξωκοινοτικού, αν και ο βραζιλιάνος αναμένεται αν αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο μέσα στον Ιούλιο.
H Parma εξαγόρασε το 50% του Giovinco

(Update 4) Mε ανακοίνωσή της η Juventus γνωστοποίησε πως η Parma άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς του 50% του δελτίου του Giovinco έναντι 3 εκ. (τα 2,7 θα εμφανίζονται ως κέρδος στη χρήση 2011/12). "Πρόκειται για μια μεγαλειώδη επιχείρηση", σχολίασε ο πρόεδρος της Parma, Ghirardi που χαρακτήρισε "όνειρο" να καταφέρει να ξαναπάρει τον Amauri.
Aύριο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
για αγορές top player και λοιπών ενισχύσεων

(Update 3) Στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου έχει προγραμματιστεί να αποφασιστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (100-120 εκ.) που θα επιτρέψει στον Marotta να προχωρήσει στην αγορά top player.
Καθώς ο Sanchez φαίνεται να καταλήγει στη Barcelona, η προσοχή του Marotta παραμένει στραμμένη στον Aguero: έχουν προσφερθεί ήδη 35 εκ. και η Juve είναι η μόνη που έχει κάνει προσφορά ενώ παίζει και το χαρτί της μεταγραφής του Storari. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί η Atletico να αποκτηθεί από Άραβες επενδυτές...
Οπότε, παράλληλα, παραμένει το ενδιαφέρον για τον Tevez που όλα δείχνουν ότι θα φύγει από την αυλή του Mancini ο οποίος ετοιμάζεται να χτυπηθεί με τον Ferguson για τον Sneijder (ενώ ο Villas Boas πάει να πάρει τον Eto'o από την Inter). Το ρπόβλημα με τον αργεντίνο είναι ο ψηλός μισθός του.
Τρίτη πίστα, αυτή που οδηγεί στον Giuseppe Rossi για τον οποίο μένει να φανεί πόσα ακριβώς θέλει η Villareal.
Παράλληλα, ο Marotta υπολογίζει ένα ποσό για τον Vucinic: η Roma Θέλει 20 εκ., ο Marotta προτείνει Amauri-Iaquinta ή κάτι γύρω στα 16 εκ. Και άλλα 15 εκ. για τον Diarra, στο πλευρό του Pirlo.
Ταυτόχρονα, πρέπει να κινηθεί και στο επίπεδο των πωλήσεων: ο Grygera φαίνεται να πηγαίνει στην Τουρκία, ο Grosso στο Dubai (να βρει τον Cannavaro), ο Almiron προς την Parma και ο Ekdal πίσω στο Τορίνο όπου ενδέχεται να επιστρέψει και ο Palladino. Προς αναζήτηση αγοραστη, αν βρεθεί καλή τιμή, για F.Melo ή Sissoko.

Πηγή: Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, La Stampa

13 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Υπενθυμίζεται πως ο Μotta έχει συζητηθεί ως αντάλλαγμα σε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις. Επομένως, η αξαγορά του μπορεί να εντάσσεται σε αυτή την προοπτική.

magica juve είπε...

αν κλεισουμε τον μπαστος τωρα και το διαβατηριο βγει τον ιουλιο θα πιανετε σαν κοινωτικος ή οχι?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Υποθέτω ότι θα λογίζεται ως κοινοτικός

Κωνσταντινος είπε...

Οποτε δεν χρειαζεται να ψαχνουμε αλλο για επιθετικο,εγω παντως τους πιστευω αυτους τους 2.Τωρα για τον πεπε θεωρω πως ειναι μια καλη αλλαγη για την ομαδα,ενας παικτης που οτι εχει το δινει σε καθε παιχνιδι,για βασικος ομως ουτε συζητηση.
Για το μοτα τι να πω,αν ειναι να τον δωσουν σε καποια ομαδα για ανταλλαγη σωστα επραξαν,αν οχι τεραστιο λαθος(που πολυ φοβαμαι πως τον υπολογιζουν).Με βαση αυτους που εχουμε παρει(πιρλο,ζιγκερ,πασιεντζα που εχει να πεσει) και αυτους που λενε πως εχουν κλεισει (μπαστος,λιχσταινερ) εγω δεν βλεπω κανενα παικτη κλασης (πιρλο κατα την αποψη μου ειναι τελειωμενος).
Οποτε μια με περσι,ποιοτητα 0.

Un Gobbo ad Atene είπε...

"Περίεργη η κατάσταση με τον Marco Μοττα που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη μένονατς ως αλλαγή πολυτελείας του Lichsteiner": αυτό γράφει ο dημοσιογράφος Massimo Pavan.

mike_bianconero είπε...

Gobbo μια απορια εχω...Μηπως ολα αυτα τα ονοματα επιθετικων που ακουγονται ειναι σταχτη στα ματια μας ετσι για να νομιζουμε οτι θα αποκυ=τηθει καποιος και πανε και κλεινουν και τους δυο Ιταλους σημερα???(να τονισω οτι δεν ειμαι αντιθετος σε αυτην την κινηση απλα αναρωτιεμε)

bianconero78 είπε...

Ο Πιρλο ειναι παικταρας και θα κανει διαφορα απλα εναν εσιεν θελαμε διπλα του και το κεντρο δεν το χαναμε ουτε απο μπαρτσα.Καθαροαιμο φορ δεν εχουμε.Ολοι αυτοι εναν ιμπραιμοβιτς δεν κανουν και επιτελους ας βγαλουν και κανενα παιδακι δικο μας γιατι ειναι αδικο αυτο που γινεται.

Παναγιώτης είπε...

Αν ισχύει αυτό που γράφει ο Gobbo για Motta ένα έχω να πω... ΕΛΕΟΣ!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

mike_bianconero, πώς να απαντηθεί αυτή η απορία; Λογικά, πάντως, πρέπει να κινούνται διότι χρήματα υπάρχουν και χρειάζονται έναν παίχτη που να φέρει κόσμο στο γήπεδο

Ανώνυμος είπε...

Σατιρικος δημοσιογραφος ειναι αυτοσ ο Massimo Pavan??
Καιρο ειχα να διαβασω κατι τοσο αστειο!
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Massimo Pavan γράφει μια πληροφορία, όχι την άποψή του.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορια ειναι να πει π.χ "μπορει να κανει την εκπληξη και να μεινει ο ταδε" οπως γραφεις παραπανω γκομπο!το οτι θα αποτελει και "αλλαγη πολυτελειας " ειναι ταιζμα κουτοχορτου στους οπαδους!και απο αυτο εχω καταλαβει οτι τρωνε πολυ οι οπαδοι μας στην ιταλια....
δημητρης/θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όταν δίνεις 3,75 εκ. για έναν παίχτη πάγκου αυτό λέγεται "αλλαγή πολυτελείας" και είναι ειρωνικό, όχι χιουμοριστικό.