Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

5η αγωνιστική: έχασε η Inter και νιώθει την ανάσα της Juve και της Milan ενώ όλες μαζί κοιτάνε τη Lazio μπροστά τους!

Πήρε φωτιά το campionato μετά το 1-0 της Milan (με γκολ του Ronaldinho) επί της Inter Mourinho (που έχασε το πρώτο του ντέρμπυ και τους Burdisso και Materazzi με κόκκινη [1]) καθώς η Inter έμεινε στους 10 βαθμούς (με Udinese και Catania!) με Juventus και Milan να την ακολουθούν με 9 βαθμούς... Πρωτοπόρος η Lazio με 12 και δεύτερη η Napoli με 10! Με όλα αυτά, δεν είναι τόσο η σαββατιάτικη ισοπαλία μέσα στη Γένοβα με τη Sampdoria όσο οι δυο βαθμοί που χάθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική με την Catania, παρά τις απίστευτες ευκαιρίες, αυτοί που κλαίει η Juve βλέποντας ότι θα μπορούσε να έχει 11 βαθμούς και νάναι πάνω από Inter και Milan... Ax! Στους 7 βαθμούς Roma και Fiorentina. Η βαθμολογία, αναλυτικά, από το site της Juventus, εδώ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Bologna-Napoli 0-1 (87' Denis)
Catania-Chievo 1-0 (17' Paolucci)
(27/9, 21:00) Fiorentina-Genoa 1-0 (61' Gilardino)
Lecce-Cagliari 2-0 (34' Giacornazzi, 64' J.Castillo)
(28/9, 21:30) Milan-Inter 1-0 (36' Ronaldinho)
Palermo-Reggina 1-0 (52' Miccoli)
Roma-Atalanta 2-0 (17' Panucci, 31' Vucinic)
(27/9, 19:00) Sampdoria-JUVENTUS 0-0
Torino-Lazio 1-3 (92' Amoruso πεν. - 30' Pandev, 63', 83' πεν. Zarate)
Udinese-Siena 2-1 (22' Quagliarella, 29' Pepe - 38' Kharja)

Πρώτος σκόρερ ο Zarate της Lazio: 6
Καλύτερη επίθεση η Lazio (13), καλύτερη άμυνα η Juve (2)
Αήττητες, μόνον η Juventus και η Napoli

Πρώτος σκόρερ ο Zarate (Lazio) που ξέκοψε από τους υπόλοιπους φτάνοντας τα 6 γκολ. Με 4 γκολ τον ακολουθεί ο συμπαίκτης του, Pandev: η Lazio έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 13 γκολ έναντι 8 των Milan, Roma, Udinese και Palermo -στα 4 έχει μείνει η Juve που όμως έχει την καλύτερη άμυνα: δέχτηκε μόνο 2 τέρματα και είναι η μόνη, μαζί με τη Napoli, που δεν έχει χάσει... Στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, με 4 γκολ, συγκατοικούν επίσης ο παλιός bianconero Fabrizio Miccoli (Palermo) και ο Milito (Genoa) ενώ στα 3 γκολ βρίσκονται ο Amauri (Juventus), ο Gilardino (Fiorentina) και ο Hamsik (Napoli). Ένας bianconero που παίζει δανεικός, ο Paolucci της Catania, έφτασε σήμερα τα 2 γκολ.

Η επόμενη, 6η αγωνιστική

Ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, με την ανανεωμένη Palermo του mister Ballardini που μοιράζεται με τους bianconeri την 6η θέση με 9 βαθμούς, περιμένει την Κυριακή τη Juventus για την 6η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Lazio έχει την ευκαιρία να κρατήσει τη θέση της αφού υποδέχεται τη Lecce. Στη δυνατή έδρα της Genoa θα πάει η Napoli.

Atalanta-Sampdoria
Cagliari-Milan
Chievo-Fiorentina
Genoa-Napoli
Inter-Bologna
JUVENTUS-Palermo
Lazio-Lecce
Reggina-Catania
Siena-Roma
Udinese-Torino

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, εδώ

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Juventus φέτος, εδώ

[1] (Update) O Ibrahimovic (όπως μετέδωσε η "Domenica Sportiva" της Rai) δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά το ματς διότι, όπως είπε μακριά από τα μικρόφωνα, "απόψε δεν κέρδισε η Milan αλλά ο διαιτητής"... Λίγο αργότερα, όμως, ο συμπαίκτης του Cambiasso δήλωσε, στα μικρόφωνα της Rai, ότι ο διαιτητής είχε το ίδιο μέτρο για όλους και μάλιστα "παραξενεύτηκε που δεν αποβλήθηκε και ο Stankovic" που έκανε σκληρό φάουλ στον Kaka' (o Burdisso αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη λόγω σκληρών φάουλ, ο Materazzi πήρε κόκκινη στον πάγκο όταν διαμαρτυρήθηκε απρεπώς γιατί δεν τιμωρήθηκε μια επέμβαση του Flamini ολόιδια με μια που έκανε εκείνος στο πρώτο ημίχρονο και επίσης δεν είχε τιμωρηθεί με πέναλτυ)... Ο Mourinho; Αλαζονική εμφάνιση και πολεμική κατά του Collovati ο οποίος του έκανε μια ερώτηση, ως σχολιαστής της "Domenica Sportiva", για τη φυσική κατάσταση της Inter που δεν του άρεσε... Και, σα να μην έφτανε αυτό, σχολίασε απαξιωτικά το γεγονός ότι Lazio, Catania, Udinese και Napoli βρίσκονται πάνω από την Inter του λέγοντας ότι "με όλο το σεβασμό αυτός κοιτάει μόνο τι κάνουν η Juve, η Milan, η Roma"...

O Lotito απαντά στον Mourinho: δεν φτάνουν τα λεφτά

Στο στούντιο της Rai ήταν και ο πρόεδρος της, πρωτοπόρου, Lazio που προ(σ)κάλεσε τον Mourinho να αντιληφθεί ότι δεν αρκούν οι επενδύσεις εκατομμυρίων για να κερδίσει μια ομάδα. Η αποφασιστικότητα, ο επαγγελματισμός, η "πείνα", μπορούν να κερδίσουν, του είπε ο Lotito. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο συντονιστή της "Domenica Sportiva", ο πρόεδρος της Lazio επισήμανε ότι, έχοντας μια ευθύνη απέναντι στους νέους, πρέπει να τους δείξουμε ότι οι αξίες του αθλητισμού είναι σημαντικότερες από τις επενδύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: