Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Η Juve ανοίγει τις προπονήσεις στους tifosi

Ενώ το σύνολο των ιταλών φιλάθλων βρίσκεται υπό απαγόρευση -απαγορεύονται οι μετακινήσεις, κλείνουν θύρες σε εντός έδρας παιχνίδια- επειδή οι αρμόδιοι δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν μια δράκα χούλιγκαν (μάλιστα, τα επεισόδια των ναπολετάνων απ' όπου ξεκίνησαν όλα, τώρα λέγεται ότι υποκινήθηκαν από μαφιόζους), η Juve ακολουθεί μια πολιτική προσέγγισης του φιλάθλου.
Η Juventus θα είναι η πρώτη ομάδα που θα αποκτήσει ιδιόκτητο γήπεδο, πολυλειτουργικό ώστε να αποδίδει όλη τη βδομάδα: το νέο Delle Alpi που θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2011. Και αυτό είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για να ξαναπλησιάσει ο μέσος φίλαθλος, αυτός που θέλει να ευχαριστηθεί το παιχνίδι, τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Στο μεταξύ, όπως προαναγγέλλει η σημερινή Stampa, ξανανοίγει τις προπονήσεις της στους φιλάθλους της. Κάτι που είχε να συμβεί από το 2003-2004 οπότε ο Lippi απαγόρευσε την είσοδο των tifosi γιατί ο κόσμος βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο. Τα μέτρα ασφαλείας και μυστικότητας αυξήθηκαν επί Capello οπότε μπήκαν τέντες που εμπόδιζαν οποιονδήποτε να δει ο,τιδήποτε (οι δημοσιογράφοι κατέφευγαν σε γειτονικές ταράτσες). Τώρα, αφού οι προπονήσεις άνοιξαν ψηφιακά, μέσω του Juventus Channel, στο Vinovo θα δημιουργηθεί, στις αρχές του έτους, εξέδρα 400 θέσεων με θέα και στα τρία γήπεδα του αθλητικού κέντρου της ομάδας.
Η εφημερίδα αναφέρει πως την πρωτοβουλία προσέγγισης του κόσμου της ομάδας θα παρουσιάσει αναλυτικά στο Juventus Channel, ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Jean Claude Blanc. Βέβαια, επειδή 400 θέσεις είναι λίγες, προβλέπεται η διάθεση προσκλήσεων.

Πηγή: La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: