Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Η προϊστορία δείχνει: η Juve έχει μόνο νίκες με ρώσικες ομάδες, η Zenit αποκλεισμό από ιταλική

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το ματς της Τετάρτης, με το οποίο επιστρέφουμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Cobolli Gigli να δηλώνει ότι ..."θα έδινε ένα χρόνο ζωής για να κατακτήσουμε το Champions League", μια ματιά στην ιστορία. Η αναμέτρηση Juventus-Zenit, βέβαια, δεν έχει παρελθόν. Ωστόσο, η Juventus έχει πίσω της τέσσερις συναντήσεις με ρωσικές ομάδες, όλες νικηφόρες και η Zenit μία η οποία της στοίχισε τον αποκλεισμό.
Η Juve συναντήθηκε το 1993, στις 15 και 28 Σεπτεμβρίου, με την Lokomotiv Moscow για το Κύπελλο Uefa και την απέκλεισε. Στο πρώτο ματς, που παίχτηκε στη Μπολώνια, η Juve νίκησε 3-0 (R.Baggio 49', 87', Ravanelli, 70') ενώ νίκη πέτυχε και στη ρεβάνς της Μόσχας: 1-0 με γκολ του Marocchi στο 53'. Εκείνη τη χρονιά η Juve του Trapattoni έφτασε στα προημιτελικά του Uefa όπου αποκλείστηκε από την ...Cagliari με δυο ήττες: 1-0 στη Σαρδηνία, 2-1 στο Τορίνο (ο R.Baggio είχε χάσει πέναλτυ, είχε αποβληθεί και ο Kohler στο 35'...). Η δεύτερη αναμέτρηση με ρώσικη ομάδα, χρονολογείται από το 1999 στο Intertoto το οποίο μάλιστα η Juventus κατέκτησε. Αντίπαλος η Rostselmash. Πρώτο ματς στο Rostov και 4-0 για τη Juve (του Ancelotti): Zambrotta 9', Inzaghi 68', 89' (πεν.) και Kovacevic 71'. Στη ρεβάνς, που είχε παιχτεί στην Τσεζένα μετά από απόφαση της Juve, τρία γκολ του Inzaghi (32', πεν., 65', 71'), προσωρινή ισοφάριση από τον Duyun (38'), αυτογκόλ του Koupriianov σε σουτ του Tacchinardi (49') για το 2-1 και το τελικό 5-1 από τον Del Piero.
Ακόμα και αν επεκταθούμε σε ομάδες από άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, πάλι θετικό παραμένει το ισοζύγιο. Η Juve έχει συναντήσει μόνον ουκρανικές ομάδες και έχει 4 νίκες (3-0 τη Shakhtar, 4-1 και 2-1 μέσα στο Κίεβο τη Dinamo που τη νικήσαμε και 5-0 εντός έδρας το 2002), μια ισοπαλία (με τη Dinamo Kiev, 1-1 πριν ρίξουμε την τεσσάρα στο Κίεβο) και μια ανώδυνη ήττα (1-0 στο Donetsk από τη Shakhtar και με την πρόκριση διασφαλισμένη λόγω του 3-0 του πρώτου αγώνα).
Όσον αφορά στη Zenit, η μόνη της αναμέτρηση με ιταλική ομάδα χρονολογείται από το 1999/2000 στον πρώτο γύρο Κύπελλο Uefa . Τότε οι Ρώσοι είχαν συναντήσει τη Bologna και είχαν χάσει 3-0 στην έδρα τους, έφεραν 2-2 στη Μπολώνια και αποκλείστηκαν.

Πηγές: JuWorld.Net, Uefa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: