Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Για τη νίκη χωρίς άγχος πηγαίνει τη Juventus στη Sampdoria ο Ranieri

Την χαρμόσυνη είδηση της επιστροφής του Camoranesi, ανακοίνωσε ο Ranieri στην παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν το (αυριανό) ματς με τη Sampdoria, όπου εξέφρασε την ελπίδα να έχει τον Buffon την Τρίτη κόντρα στη Bate. Ωστόσο, αποκλείστηκε από την αποστολή, λόγω μιας γενικευμένης μυϊκής κόπωσης, ο Legrottaglie που, λογικά, στην αυριανή αναμέτρηση θα αντικατασταθεί από τον Mellberg. O Ranieri έπλεξε επίσης το εγκώμιο των νέων και έθεσε ως στόχο του ματς στη Γένοβα τη νίκη, χωρίς αυτό να γίνει εμμονή.
"Από το παιχνίδι με τη Samp αναμένω επιβεβαιώσεις: περνάμε μια καλή στιγμή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, όπως ήταν και πέρυσι". Έτσι παρουσίασε την αναμέτρηση ο Ranieri επισημαίνοντας πως η νίκη δεν πρέπει να γίνει εμμονή: "επειδή ήρθαμε ισόπαλοι με την Catania, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε, αυτό ναι", είπε προσπαθώντας να μη φορτίσει τους παίχτες. Όσον αφορά την παρατήρηση ότι η Sampdoria βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή, αφού παρατήρησε ότι μόνο μετά το παιχνίδι θα ξέρουμε αν αυτό συμβαίνει ή απλώς δεν κατάφερνε να πάρει το αποτέλεσμα, βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει ένα καμπανάκι για τη Milan: "όλοι έλεγαν ότι δυσκολεύεται αλλά σε κάθε παιχνίδι δημιουργούσαν έξι, εφτά μπαλιές για γκολ. Από τη στιγμή που άρχισαν να βάζουν γκολ, άλλαξε η κατάσταση"...

Ελπίζω να έχω τον Buffon την Τρίτη
Διαθέσιμος ο Camoranesi από τώρα


Στη συνέντευξη ο Ranieri στάθηκε ιδιαίτερα στην επανεμφάνιση του Camoranesi και στην κατάσταση του Buffon: "Ο Camoranesi νιώθει ακόμα μια ελαφρά ενόχληση αλλά είναι στη διάθεσή μας. Σήμερα θα έπρεπε να ξεκινήσει προπονήσεις και ο Gigi. Τώρα νιώθει καλά αλλά είναι άλλο πράμα να είναι καλά με τα πολιτικά σου και άλλο με την αθλητική φόρμα. Εύχομαι να τον ξαναέχω για την Τρίτη". Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Camoranesi -"είναι σημαντικότατος γιατί προσφέρει απίστευτες άσιστ αλλά και κατά της Catania βγήκαν αρκετές. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αλλά το σημαντικό είναι να δημιουργούμε", είπε και στάθηκε ξανά στο πρόβλημα του κάκιστου αγωνιστικού χώρου στο Olimpico εκφράζοντας την ευχή, η παύση για τα ματς της Squadra Azzurra να δώσει την ευκαιρία να διορθωθεί κάτι, παρ' ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί και από την Εθνική ...ράγκμπυ!
Εξηγώντας γιατί επιμένει, όπως και οι παίχτες, στο θέμα του γηπέδου, έκανε νέα αναφορά στο ματς με την Catania: "Δεν θέλω να επιμείνω αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Αν συναντήσεις ομάδες με πέντε μέσους, που κλείνονται στο δικό τους μισό ή παίζεις γρήγορα με τη μπάλα στο έδαφος, όποιος αμύνεται είναι σε καλύτερη θέση. Με το γήπεδο σε αυτή την κατάσταση, προφανώς είναι δύσκολο να παίζεις χαμηλά γιατί η μπάλα δεν αναπηδά όπως σχεδιάζεις και ο αντίπαλος φτάνει πρώτος γιατί έχει έναν παίχτη παραπάνω στα ίδια τετραγωνικά. Είναι περιοριστικό να σκέφτεσαι μόνο την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ως βασική αιτία του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά εύχομαι, εκμεταλλευόμενοι την παύση για την Εθνική, να γίνει κάτι".

Οι νέοι μας έχουν έναν προπονητή, ένα σύλλογο και φιλάθλους που τους εμπιστεύονται. Ας μη βάζουμε ετικέτες στον Giovinco, μπορεί να μας επιφυλάξει μεγάλες εκπλήξεις

Η συνέντευξη περιστράφηκε και γύρω από την εξαιρετική απόδοση των νέων της Juve, Giovinco, Marchisio και De Ceglie στο ματς με την Catania: "Πιστεύουμε στους νέους μας. Παίξανε αλλού για να φτιαχτούν, γύρισαν και τώρα προετοιμάζονται να γίνουν οι βασικοί της Juve του μέλλοντος. Πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μέρα με τη μέρα. Έχουν έναν προπονητή, ένα σύλλογο, φιλάθλους που πιστεύουν σε αυτούς. Πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να σφάλλουν. Θα ήταν υπερβολικό να απαιτήσουμε να είναι ήδη φτασμένοι πρωταθλητές, είναι καλοί παίχτες".
Ειδικά για τον Giovinco, που έπαιξε αντί του Nedved και τη δημοσιογραφική απορία αν κάποιος με το ταλέντο του θα μπορούσε να παίξει σε άλλες θέσεις, ο Ranieri έδειξε ανοιχτός: "για τώρα ο χώρος του είναι στ' αριστερά γιατί είναι ορατό ότι εκεί κινείται άνετα αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είναι ένα παιδί που μπορεί να μας επιφυλάξει ακόμα μεγάλες εκπλήξεις, γι' αυτό δεν του βάζουμε ετικέτες. Αν τσαλαπατήθηκαν με τον Del Piero; Μα, μαζί έκαναν νούμερα ακροβατικά! Η τελευταία απόκρουση του Bizzarri γεννήθηκε ακριβώς από έναν δικό τους συνδυασμό!", τόνισε με έμφαση ο Ranieri.

Κύριος με τον Mourinho

Τέλος, ο Ranieri ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά του Mourinho που, πριν και μετά το ματς με τη Lecce για την προηγούμενη αγωνιστική απέφυγε τους δημοσιογράφους και έστειλε τον βοηθό του, Baresi. Αφού, λοιπόν, αστειεύτηκε, ειδικά όταν επέμεναν να τους πει τη σύνθεση για το ματς, ότι θα τους στείλει τον Pellizzaro, τον γυμναστή των τερματοφυλάκων, απάντησε πως μετά το τέλος του ματς έχεις άλλο ένα, μιάμισης ώρας, για να μιλήσεις σε κάθε τηλεόραση. "Αυτό είναι δείγμα σεβασμού στους tifosi και τους φιλάθλους όλης της Ιταλίας. Αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι σκληρό γιατί μόλις τέλειωσε ένα παιχνίδι, ξαναρχίζεις άλλο ένα με τους δημοσιογράφους αλλά κι αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Είμαστε δημόσια πρόσωπα και μετά το ματς οφείλουμε να ικανοποιήσουμε την περιέργεια των tifosi και των φιλάθλων. Όλα αυτά, ας είναι σαφές, τα λέω χωρίς διάθεση πολεμικής ειδικά απέναντι σε μια ομάδα σαν την Inter με την οποία υπάρχει ήδη έντονος ανταγωνισμός. Ίσα ίσα, ας προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τους τόνους".

Η αποστολή της Juventus στη Γένοβα

Καθώς συνεχίζει να λείπει ο Buffon, στην αποστολή εντάχθηκε και ο τερματοφύλακας της Primavera (Ελπίδες), Nocchi. Η αποστολή αποτελείται από τους: 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Knezevic, 16 Camoranesi, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 27 Ekdal, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 31 Nocchi, 32 Marchionni.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: