Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

O Christian Brighi σφυρίζει το Cagliari-Juventus

Ο 35χρονος Christian Brighi, ο διαιτητής που, εφαρμόζοντας πλημμελώς τον κανονισμό... απέβαλε τον Gianluigi Buffon, σε ένα ματς Albinoleffe-Juventus [1], ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο παιχνίδι των bianconeri στη Σαρδηνία.
Ο νεαρός διαιτητής, που έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στο campionato το Δεκέμβριο του 2003 και έχει εμπειρία τετάρτου διαιτητή σε μερικά ματς του Κυπέλλου Uefa, έχει διαιτητεύσει σε τέσσερα παιχνίδια της Juventus: 2 νίκες (η μία εκτός έδρας πέρυσι μέσα στη Ρώμη επί της Lazio [2]), 1 ισοπαλία (η προαναφερθείσα με την Albinoleffe, εκτός έδρας) και μια ήττα, εντός έδρας, σε ένα εντελώς αδιάφορο ματς, το τελευταίο της Serie B [3] όταν η Juve είχε ήδη κερδίσει την πρωτιά και η αντίπαλός της έπαιζε την παραμονή της στην κατηγορία...
Να ευχηθούμε μια καλή διαιτησία και ένα αποτέλεσμα ανάλογο με τη νίκη επί της Lazio (και με ευρύτερο σκορ)!

Ευκαιρία να απολαύσουμε τα δυο υπέροχα γκολ του Del Piero στο περυσινό Lazio-Juventus 2-3, με διαιτητή τον Brighi

[1] Στο 24' εκείνου του ματς (18 Νοεμβρίου 2006) ο Buffon, που δεν είχε αποβληθεί ποτέ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Garlini που, όμως, κινείτο παράλληλα προς το τέρμα -περίπτωση που όλοι είχαν επισημάνει ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη. Με δέκα παίχτες για 66', και χάνοντας 1-0 βέβαια, η Juve κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Palladino στο 52.
[2] Με διαιτητή τον Brighi, η Juve νίκησε, εντός έδρας στις 6 Νοεμβρίου 2005, 3-0 τη Livorno με γκολ των Ibrahimovic (59'), Trezeguet (60'), Del Piero (92') και, πέρυσι, στις 15 Δεκεμβρίου 2007, μέσα στη Ρώμη τη Lazio με 3-2: το σκορ είχε ανοίξει ο Trezeguet στο 29', ισοφάρισε ο Pandev στο 36' και μετά έδωσε τη λύση ο Del Piero με δυο γκολ, στο 48' και στο 70', τα οποία πέτυχε με φοβερές εφορμήσεις προς την αντίπαλη περιοχή από μακρινές μπαλιές του Zanetti. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Pandev εκμεταλλεύτηκε άλλη μια απροσεξία της άμυνας, που τα άκουσε από τον Buffon (και τον Ranieri), και μείωσε το σκορ. Σε εκείνο το ματς η Lazio διεκδίκηση ένα πέναλτυ επί του Rocchi και άλλο ένα ζήτησε η Juve επί του Del Piero. Δεν δόθηκε κανένα...
[3] Ήταν το Juventus-Spezia 2-3, στις 10 Ιουνίου 2007. Η Juve έπαιζε χωρίς Buffon και Camoranesi και έβαλε μέσα πολλούς από τους baby. Θα μπορούσε να έχει χάσει με ευρύτερο σκορ αν ο Mirante, ο τωρινός τερματοφύλακας της Sampdoria, δεν παρίστανε τον Buffon αλλά θα μπορούσε και να έχει φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία αν δεν έχανε φοβερή ευκαιρία ο De Ceglie. Το ματς, όμως, θα το θυμόμαστε για άλλο λόγο: όταν, στο 27' ο Trezeguet ισοφάρισε το γκολ του Pecoraro στο 26', γύρισε στους tifosi και σχηματίζοντας με τα χέρια το "15" (όσα γκολ είχε βάλει) έκανε μια κίνηση που σήμαινε: "θέλουν να με διώξουν"! Ήταν η αρχή ενός μακρόσυρτου και άκομψου σίριαλ που τελικά οδήγησε στην ανανέωση συμβολαίου και στους όρκους αιώνιας πίστης. Τα άλλα γκολ: το 1-2 από τον Guidetti στο 66', η δεύτερη ισοφάριση από τον Bianco στο 69' (πάσα του Giovinco) και το τελικό 2-3 από τον Padoin στο 90'... Ο παλιός capitano, Antonio Conte, προπονητής τότε της Arezzo που με αυτή τη νίκη της Spezia βρέθηκε να υποβιβάζεται, σε έξαλλη κατάσταση είχε αφήσει αιχμές κατά της Juve. Έκτοτε, η παρεξήγηση λύθηκε.

Πηγή στατιστικών: JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: