Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Ranieri: Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στην πεινασμένη για αποκατάσταση παλιά φρουρά

Σεβασμός στην αναμφισβήτητα δυνατή αντίπαλο αλλά απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και, κυρίως, στην εμπειρία και την τρελλή επιθυμία των παλιών να πάρουν πίσω ότι τους στέρησαν τα δυο προηγούμενα χρόνια: τα δυο όπλα της Juventus όπως αναδείχθηκαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς την οποία έδωσαν από κοινού Ranieri και Del Piero και όπου έγινε γνωστό ότι ο Cristiano Zanetti δεν τα κατάφερε τελικά και μένει εκτός αποστολής.
Ο Ranieri δεν κρύφτηκε: "Έχουμε πλήρη συναίσθηση της δύναμής μας. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε την εκπρόσωπο ενός ποδοσφαίρου, του ρώσικου, που βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο χάρη σε μεγάλες επενδύσεις", σημείωσε τονίζοντας την αυτοπεποίθηση που απέκτησε με τις επιτυχίες της η Zenit, ομάδα που είπε πως θεωρεί ίδιου επιπέδου με τη Juve και από την οποία θα λείψουν ο Roman Shirokov, κεντρικός αμυντικός και ο Fatih Tekke, επιθετικός. "Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος που θα παίξει με αντεπιθέσεις. Επομένως, οφείλουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, αλλά είμαστε ήδη έτοιμοι", υπογράμμισε ο προπονητής της Juve εξηγώντας πως το δυνατό του σημείο είναι "οι παίχτες που έγραψαν την ιστορία αυτής της ομάδας και οι οποίοι έχουν μεγάλη διεθνή εμπειρία, στοιχείο που θα λάβω σοβαρά υπόψη μου για να βγάλω τη σύνθεση. Πέραν της φυσικής κατάστασης, που είναι καλή για όλους, υπάρχει μεγάλη θέληση από όσους υπέφεραν τα δυο τελευατία χρόνια, είδαν να τους αρπάζουν τη Serie A και το Champions League και χρειάστηκε να υποφέρουν για να επιστρέψουν. Τώρα, αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν εκεί που τους αξίζει"...

Del Piero: Αν μας θεωρούν έκπληξη, ακόμα καλύτερα

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο capitano που δήλωσε "πανευτυχής" για την επιστροφή στην Ευρώπη και παρατήρησε πως "όπως δεν είμασταν μια πραγματική νεοφώτιστη πέρυσι στο πρωτάθλημα, έτσι και στην Ευρώπη δεν μπορούν να μας αποκαλέσουν νέα πραγματικότητα. Υπάρχει περιέργεια γιατί άλλαξαν πολλά σ' αυτά τα δυο χρόνια αλλά κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει όσα έκανε αυτή η ομάδα στα πάνω από 100 χρόνια της ιστορίας της", είπε. Και έπειτα, διανθίζοντας με το γνωστό του χιούμορ τη σύζήτηση τόνισε πως "αν μας θεωρούν έκπληξη, τόσο το καλύτερο, έτσι θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό τον παράγοντα. Μας περιμένουν παιχνίδια που θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά αλλά το ίδιο θα είναι και για τους αντιπάλους μας", διαμήνυσε γεμάτος αυτοπεποίθηση και επισημαίνοντας ότι έχει παρακολουθήσει τις νίκες της Zenit και τη Ρωσία και ξέρει την ισχύ τους.
Με αφορμή το γεγονός ότι βρίσκονταν δίπλα δίπλα, Ranieri και Del Piero διασκέδασαν τις εντυπώσεις που προβλήθηκαν από τον Τύπο σε σχέση με τη χρησιμοποίηση του capitano sτα τελευταία λεπτά του ματς με την Udinese και επιβεβαίωσαν την ανάγκη του tourn over. Μάλιστα ο Del Piero αστειεύτηκε με το όλο θέμα για να ξεκαθαρίσει πως "είναι ο Ranieri αυτός που επιλέγει ποιος και πότε παίζει. Άλλωστε, στην επίθεση ο mister έχει τόσες επιλογές, έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, θα πρέπει να διαχειριστούμε τις δυνάμεις μας. Τα έδωσα όλα στα τρία μου λεπτά με την Udinese. Είχα επαρκείς δυνάμεις για εκείνα τα τρία λεπτά"...

Χωρίς Zanetti, Zebina η αποστολή της Juventus

Οι 22 παίχτες που έχει στην διάθεσή του ο Ranieri: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 13 Manninger, 15 Knezevic, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie.

Ο Advocaat "ρίχνει το γάντι"...

(Update) Σεβασμό αλλά όχι φόβο απέναντι στη Juventus δήλωσε ο Dick Advocaat, τεχνικός της Zenit: "Είναι αλήθεια, είμαστε νεοφώτιστοι στο Champions League αλλά έχουμε επαρκή εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών μας που έπαιξαν στο Euro, για να ανταγωνιστούμε ομάφες επίσης έμπειρες στο διεθνές στερέωμα όπως η Juventus. Από τους bianconeri δεν φοβάμαι κάποιον συγκεκριμένα γιατί είναι όλοι τους δυνατοί. Και δεν θέτουμε μελλοντικούς στόχους για το Champions League: σκεφτόμαστε την αυριανή μέρα και τέρμα. Μετά θα δούμε", είπε ο Ολλανδός προπονητής που αρκέστηκε να εκτιμήσει ότι ο Ranieri θα αλλαξει κάποιους παίχτες σε σχέση με τη σύνθεση που παρέταξε κατά της Udinese. Ταυτόχρονα ο Advocaat έριξε το γάντι στη Juventus εγκωμιάζοντας το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Danny: "Θα μπορούσα να πάρω τέσσερις παίχτες των 7 εκ. αντί για έναν μόνο των 30 εκ. αλλά αύριο θα δείτε γιατί"... Υπενθυμίζεται πως ο Danny ήταν ο πρώτος παίχτης στον οποίο αναφέρθηκε και ο Ranieri μετά την κλήρωση που έφερε αντιμέτωπες τις δυο ομάδες.

Πηγές: Juventus.com, Corriere dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: