Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Martin Atkinson διευθύνει το Bate-Juventus

Έναν Εγγλέζο διαιτητή, τον 37χρονο Martin Atkinson ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στα 16, θα συναντήσει αύριο στο Minsk η Juventus. Και όπως δεν έχει προϊστορία με τη Bate, και γενικότερα με ομάδες της Λευκορωσίας, έτσι δεν έχει επίσημη προϊστορία [1] και με το συγκεκριμένο διαιτητή. Προϊστορία γενικά με Άγγλους διαιτητές, πάντως, υπάρχει και είναι θετική αφού υπό τη διεύθυνσή τους η Juve έχει πετύχει 10 νίκες -εκ των οποίων, μάλιστα, οι 7 ήταν εκτός έδρας με πιο τρανταχτή αυτή επί της Barcelona (2-1) το 1970- μία ισοπαλία [2] και 3 ήττες [3].

Η Juve νίκησε την πρώτη φορά που συνάντησε Εγγλέζο διαιτητή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τον πρώτο Εγγλέζο διαιτητή, η Juventus τον είχε συναντήσει το μακρινό(τατο) 1904 όταν το ιταλικό πρωτάθλημα παιζόταν ακόμα σε Ομίλους. Τότε, μια Κυριακή 20 Μαρτίου, έπαιζε με τη Milan και διαιτητής ήταν ο Εγγλέζος Dobbie: η Juve νίκησε 3-0... Η Juventus προκρίθηκε αλλά στον τελικό έχασε το πρωτάθλημα με 1-0 από τη Genoa... Από την επόμενη χρονιά, όμως, θα άρχιζε το μέτρημα που την έφερε να είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα, η μόνη που έχει δυο αστεράκια στη φανέλα και πάει για το τρίτο...

[1] Ανεπίσημα, σε φιλικό, ο Atkinson διηύθυνε τη Juventus το καλοκαίρι στο 0-3 από το Αμβούργο στο Emirates Cup, παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την ακύρωση ενός γκολ του Camoranesi στο 80' (με το οποίο θα γινόταν το 1-1) μετά από υπόδειξη ενός από τους επόπτες του.
[2] Η ισοπαλία αυτή ήρθε το 1998 στο γήπεδο της ρουμάνικης Ceahlaul (1-1) για το Intertoto.
[2] Τι περίεργες συμπτώσεις! Η πρώτη ήττα είχε ήρθε, σε ουδέτερο γήπεδο, το 1935 με διαιτητή τον κύριο Fogg σε ένα ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών: Sparta Praha-Juventus 5-1... Ε, η δεύτερη ήρθε 50 χρόνια μετά (20 Μαρτίου 1985) πάλι τη Sparta Praha, με Εγγλέζο διαιτητή πάλι, τον κύριο Hackett: 1-0 στην Πράγα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών... Η τρίτη ήττα, με Εγγλέζο διαιτητή, ήρθε από την Anderlecht (3-1) το 1981, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Πηγή για την διασταύρωση στοιχείων: JuWorld.Net, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: